chat eczaonline.com yazılım uzmanı gaziantep web tasarım

1 Butona 2 kere tıklanmasın

DeviLLe

Profesyonel
Katılım
13 Kas 2004
Mesajlar
594
Beğeniler
0
#1
merhaba.
Arkadaşlar bi sorum olacak. Sitelerde iletişim bölümü veya anketler olurya bunlarda gönder butonları olur. ben bu butona arka arkaya 20 kere tıklanmasını istemiyorum. 1 kişi 1 kere tıklayabilisin. Böyle birşeyi yapabilirmiyiz?
 
Katılım
25 Şub 2005
Mesajlar
3,824
Beğeniler
19
Konum
hawaii. ama sanal tur.
#2
tek seferde üstüste tıklanmasın olayını basit bir js ile yapabilirsin.

<input type="button" value="Gönder" onclick="this.disabled=1; this.form.submit();">

ama tek ip için tek oy hakkı daha geniş bir cookie veya veritabanına kullanıcının ip adresi ile oyu kaydedilir sonra kontrol edilir bu ip oy vermişse sayma diye.. ama daha çok cookie kullanılır bunlarda.
 

DeviLLe

Profesyonel
Katılım
13 Kas 2004
Mesajlar
594
Beğeniler
0
#3
bende database kullanıyorum ama kesinlikle iyi değil. çünkü üst üste defalarca tıklayın tıkladıkça oy verebiliyorsunuz. belki bu 2. kez tıklanmaması için istediğim önlem işe yarayabilir.
teşekkür ederim. hemen kodu deniyeyim :)
 

DeviLLe

Profesyonel
Katılım
13 Kas 2004
Mesajlar
594
Beğeniler
0
#4
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';'

gibi bir hata veriyor.

ilk hali : <INPUT type=submit name=form value=\"Gönder\">

hata veren hali : <input type="button" value="Gönder" onclick="this.disabled=1; this.form.submit();">

nedendir?
 

Ustad

Onaylı Üye
Katılım
10 Şub 2005
Mesajlar
173
Beğeniler
0
#6
<SCRIPT type=text/javascript>
function highlight(field) {
field.focus();
field.select();
}
var url = "sohbet.php";
function favorites(){
if(document.all)
window.external.AddFavorite(url,title)
}
function disableme (what) {
what = document.getElementById(what);
what.disabled = true;
what.value="Bağlanıyor!!!";
}
</SCRIPT>
<form id=upform onsubmit="disableme('butan')" action=sohbet.php method=post>

<INPUT id=butan class=button type=submit value="Sohbete Gir!" name="Submit" style="font-weight: bold; color: #000000; background-color: #FFFFFF">

Zamanında baya aramıstım 1 kere tıklanıyor ve tıklandıgında tuşta ne yazdırmak isterseniz o yazıyor. İşine yarayan olabilir aradıgınız buysa eger paylasım için varız herkese kolay gelsin.
 

Aredhelrim

Profesyonel
Katılım
20 Nis 2005
Mesajlar
283
Beğeniler
0
#7
tek seferde üstüste tıklanmasın olayını basit bir js ile yapabilirsin.

<input type="button" value="Gönder" onclick="this.disabled=1; this.form.submit();">

ama tek ip için tek oy hakkı daha geniş bir cookie veya veritabanına kullanıcının ip adresi ile oyu kaydedilir sonra kontrol edilir bu ip oy vermişse sayma diye.. ama daha çok cookie kullanılır bunlarda.
Bu işlemden sonra formu action ettigin dosyaya bir kontrol betiği yazmalisin, senin belirttigin yer dışından bir yerden veri geliyorsa, ban atsin yada işlem yapmasın vs. gibi.

Adam kendi bir form yazip action kismini senin işlem dosyana yönlendirdikten sonra bu koddan sonra yine aynı işlemleri yapabilir. gerçi curl le de egale edilebilir sanki ama bilmiyorum tam.

saygılar.
 

Bu konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Misafirler: 0)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Betcup Artemisbet Forum canlı bahis
Üst