chat eczaonline.com yazılım uzmanı gaziantep web tasarım

Asp karakterlerle ilgili problem

manglerman

Profesyonel
Katılım
1 Eyl 2006
Mesajlar
340
Beğeniler
0
Konum
<%="istanbul"%>
#1
server.htmlencode nin tersi işlem yapan bir kod parçası biliyormusunuz. ?
fck editör kullanarak databaseye kaydettiğim içerikleri fckeditör server.htmlencode yaparak kaydediyor ve kodlarıda fevkalade karışık. bende bu işlemin tersini yaparak kaydetmek istiyorum. bunu sağlayan bir kod parçası varmı ?

neden böyle birşeye ihtiyaç duyuyorsun derseniz aramalarda problem çıkarıyor. ya ben her arama yapıldığında aram metininide server.htmlencode yapmam gerekecekki buda ek külfet demektir, yada aynen arama metnini db den aramtmam gerekecekki buda işe yaramayacak çünkü bütün türkçe karakterler ve özel karakterler html kodları şeklinde kaydedilmiş durumda. ( ö = ö şeklinde)

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürü ve repi borç bilirim.
 

bleem

Profesyonel
Katılım
16 Mar 2004
Mesajlar
207
Beğeniler
0
#2
Ben bunu acemice olarak kendi replace'mle yapıyordum.
Ama sende sorunca biraz aradım.
Yola şuradan çıktım: http://www.google.com.tr/search?hl=...q=server.htmlencode+decode+asp&btnG=Ara&meta=

Sonra şuradaki koda ulaştım: http://www.aspnut.com/reference/encoding.asp
Ama buradaki kod bizim Türkçe'ye özel karakterleri hariç bırakıyordu.

sonra böyle birşey buldum. hex kodlara göre geri çevrim yapıyor (% karakteriyle başlayanlar falan)

Private Function HTMLDecode(byVal encodedstring)
Dim tmp, i
tmp = encodedstring
tmp = Replace( tmp, """, chr(34) )
tmp = Replace( tmp, "<" , chr(60) )
tmp = Replace( tmp, ">" , chr(62) )
tmp = Replace( tmp, "&" , chr(38) )
tmp = Replace( tmp, " ", chr(32) )

For i = 1 to 255
tmp = Replace( tmp, "&#" & i & ";", chr( i ) )
Next

For i = 40 to 255
tmp = Replace( tmp, "%" & Hex(i), chr( i ))
Next
HTMLDecode = tmp
End Function



ŞANSINA KÜSKİ ASP.NET te buişlem hazır fonksiyonla war :) http://www.java2s.com/Code/ASP/Server/DecodingEncodedHTMLStringsVBnet.htm


Birazda sana benden katkı. Kendi yaptığım birşey vardı.
kotuyazi = array("%20", "_", "+", "%FC", "%DC", "%F6", "%D6", "%FD", "%DD", "%F0", "%D0","%FE","%DE","%E7","%C7","ş","ü","Ç","iç","Ş","ı","ğ","ö","Ö")
iyiyazi = array(" ", " ", " ", "ü", "Ü", "ö", "Ö", "ı", "İ", "ğ", "Ğ","ş","Ş","ç","Ç","ş","ü","ç","Ç","Ş","ı","ğ","ö","Ö")


son olarak burada asp'yle encode decode yapmışlar sanırım (türkçeleri destekliyormu anlamadım - kodları satır satır vermemişler okumaya üşendim) ve ayrıca html değil url sanırım. yani % li karakterler
http://www.startaid.com/comment/157352/ASP-Encode-Decode-Functions.html
 

manglerman

Profesyonel
Katılım
1 Eyl 2006
Mesajlar
340
Beğeniler
0
Konum
<%="istanbul"%>
#3
dostum çok sağol. eline emeğine sağlık + rep
hemen hepsini deniyorum.
işime yarasada yaramasada teşekkürü fazlasıyla hakettin tekrar sağol.
 

Bu konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Misafirler: 0)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Betcup Artemisbet Forum canlı bahis sohbet - - chat
Üst