awbs, yeni sayfa ekleme

evolkan

Yeni Üye
Katılım
11 Mar 2012
Mesajlar
0
Beğeniler
0
#1
merhaba
awbswiki, yeni sayfalarin nasil olusturulacagini bir örnekle anlatmis. tahminim odur ki, verilen örneklendirme yanlis. verilen örnege göre yeni sayfa düzenlemek istedim. sayfayi görüntüleyemedim. yanlistan dogru cikmaz !
awbs, ana sayfada "basicphptemplate.php" icinde "basictemplate.php" eklentisi var. "basictemplate.php" ise templates/common_files icinde php sayfasi. ici bos bir sayfa.
basictemplate.php sayfasinin icini doldurdum, adini top_meu.php olarak common_files icine kaydettim.
top_menu.php eklentisini basicphptemplate.php icinde

print $template->parse("top_menu.php");

olarak ekledim. basicphptemplate.php kaydettim. web üzerinden elvannet/index.php cagirdim. ekledigim "top_menu" icerigini göremedim. görmemde zaten imkansiz. basicphptemplate.php nerde nasil cagrilir awbswiki,de bilgi yok.

ikinci secenek: <?=top_meu?> eklentisini sayfanin üst kismina
<body>
<div>
<?=top_meu?>
</div>

olarak yerlestirdim. ../index.php cagirdim. yine görüntü yok.

index.php (sifreli) "basictemplate.php" eklentisini nasil cagirdigini bilmedigimizden dolayi. yapisal iliskiyi de cözemiyoruz.

ayni sorun, örnegin, top.php, header.php, menu.php, left.php, right.php ve bottom.php icin de gecerlidir.



vereceginiz bilgi ve destekden dolayi simdiden tesekkür ederim.
elvannet
ismail
 
Katılım
19 Ocak 2011
Mesajlar
77
Beğeniler
0
Yaş
39
#2
Merhaba;

AWBS yeni sayfa yapma su sekilde.örnek olarak hakkimizda diye bir sayfa acmak istiyorsunuz su sekilde yapilmasi gerek

öncelikle iki adet hakkimizda.php diye bos php dosyasi olusturalim. iclerini doldurup birini ana dizine birinide tema dosyasinin icerisine aticagiz

öncelikle ana dizine atacagimiz dosyayi hazirlayalim...

hakkimizda.php icerisine alttaki kodu ekleyip kayit edelim
<?php
$DIR=(dirname(__FILE__));
include($DIR."/includes/dbconfig.php");
include($workdir."/includes/sessions.php");
include_once($workdir."/config.php");

include($workdir."/includes/gparser.php");


if($maintmode=="True"){
print $template->parse("maintmode.php");
exit;
}
print $template->parse("hakkimizda.php"); //tema dosyasindaki dosyanizla ayni isimli olacak
?>
hazirladigimiz ilk hakkimizda.php dosyasini yukardaki gibi yaptikdan sonra kayit ederek awbs in ana dizine aticaksiniz yani license.dat bulundugu dizine
daha sonra temanizin icindeki atilicak dosyayi hazirlayalim..

hakkimizda.php acip icerisine asagida verecegim kodu ekleyip kayit edelim

<?=$header?>
<?=$top?>

<body>

<table id="mainData" width="985" height="420">
<tr>
<td id="tablehead" height="33">Hakkimizda Baslik</td>
</tr>
<tr>
<td id="mainTD">
Hakkinizdaki v eya firma bilgilerini buraya yazabilirsiniz veya bu
alana html kodlar ile resim veya buna benzer icerikler
ekleyebilirsiniz
</td>
</tr>
</table>

<?=$bottom?>
bu dosyayida bu sekilde düzenledikten sonra kayit edip tema dosyainizin icerisine atiyorsunuz
ve awbs kurulu sitenizden
http://www.siteniz.com/hakkimizda.php diye cagirdiginizda hazirlamis oldugunuz sayfa karsiniza cikacaktir,tabi herhangibir aksilik olmamis ise.
mesela temaya aticaginiz kodun icinde bazi kodlar vardir. mesela en altta <?=$bottom?> bu kod sayfanin en altini göstermesini sagliyor ve <?=$top?> en üstü görünmesini sagliyor. buna benzer kodlar hazirlayarak uygun html kod aralarina koyarak istediginiz yerde gösterebilirsiniz bunlari düzenlemek icinde hem benim yöntemimle temanizdaki top.php düzenleyebilirsiniz


anlatim kesinlikle bana aittir herhangibir yerden alinti degildir.
 

evolkan

Yeni Üye
Katılım
11 Mar 2012
Mesajlar
0
Beğeniler
0
#3
degerli kardesim
öncelikle ilgi gösterip, zahmet ettigin icin tesekkür ederim. cevaplama zahmetinde bulunmadan önce, yukaridaki yazimi dikkatlice okumanizi rica edicem.
bahsettiginiz sekilde yeni sayfa olusturulmasi awbswiki,de belirtimis. ayni hatayi siz de yapiyorsunuz. php bir script language dir. yüksek programlama dili degildir. c diline biraz yakinligi var. gelelim konuya. programladan önce iyi algoritma cikartmak gerekir. algoritma hataliysa program, örnegin php ya kesintiye ugrar veya yavas calisir. neyse konuyu dagitmayayim.

yukaridaki örnekde "hakkimizda.php", kendi icinde "hakkimizda.php" debug olarak tekrar cagiriliyor. buna biz programcilar döngü deriz. burda ise kisir bir döngü var. "hakkimizda.php" program, debug icinde cagiriliyor, "hakkimizda.php" de kendi icinde kendini, yani "hakkimizda.php",yi cagiriyor. taaki mikro islemci icindeki rendavu, yani timer "hakkimizda.php" icin ayrilan zamani tüketinceye kadar. yani gecen zaman sonunda "hakkimizda.php" kendini cagirmis oluyor.
awbs sisteminin cok yavas calismasinin nedenlerinden biri de algoritmik yazilmadigindan dolayi, icindeki hatalari gidermek zor.

www.sayfam.com/index.php cagrildi
index.php icinde
include ($hakkimizda.php)
cagiriyor

hakkimizda.php kendi icinde
print $template->parse("hakkimizda.php");
cagiriyor. hem de iki defa.

hakkimizda.php ana dizine atiliyor. ana dizin nerde ?
hakkimizda.php, tema dosyainizin icerisine atiliyor, tema dosyasi nerde?
demek isteyorsunuz ki:
1. hakkimizda.php; /hakkimizda.php
2. hakkimizda.php; /templates/common_files/hakkimizda.php

saygilar
ismail
 
Katılım
19 Ocak 2011
Mesajlar
77
Beğeniler
0
Yaş
39
#4
neyse ben yanlis anlamsim demekki.. Kusurabakmayin umarim benim anlatimim baskasinin isine yarar sizin sorununuzuda en kisa zamanda bir bilen awbs dehasi cikar ve cözer
iyi calismlar
 

evolkan

Yeni Üye
Katılım
11 Mar 2012
Mesajlar
0
Beğeniler
0
#5
sayin klasnet
verdiginiz bilgiden dolayi tesekkür ederim.
verdiginiz örnegi
<div>
<?=$hakkimizda?>
</div>
olarak herhangi bir php yizilimi icinde atin. sonra da cagiirin, bakin calisacak mi.

saygilar
ismail
 
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
82
Beğeniler
0
Konum
Istanbul
#6
Merhaba arkadaşlar ;
konu üzerinden biraz geçmiş ama bu bilgiyi paylaşmakta fayda var .

AWBS 'de MVC yapısı ile çalışmaktadır. kendi içinde bir yapısal mekanizma oluşturulmuştur ( TotalSoft'un kendine göre ayarlardığı bir yapı )

Modüller /includes/ içerisinde yerleşik çalışmaktadır .
View'lar templates klasörü altında konfigurasyonda belirtilmiş olan tema çekirdeğini ve css dosyalarını kullanarak işlem yapmaktadır.
Klasnet'ın anlatmış olduğu örnekteki yapı tamamen doğru ve çalışır bir yapıdır.


evolkan tezini çürütmek zorunda kalıyorum çünkü yanlış bilgilendirme aksedilmiş.



<?php
$DIR=(dirname(__FILE__)); // Dosya Yolu Belirleniyor.
include($DIR."/includes/dbconfig.php"); // Veritabanı bağlantı yapısı Yükleniyor
include($workdir."/includes/sessions.php"); // Oturum Session Yapısı yükleniyor
include_once($workdir."/config.php"); // Konfigurasyon Yapısı çağırılıyor

include($workdir."/includes/gparser.php"); // Tema Yapılandırma class 'ı çağırılıyor ve yükleniyor otomatik olarak $template değişkenine class ilişkilendirilmiştir.


if($maintmode=="True"){
print $template->parse("maintmode.php");
exit;
}
print $template->parse("hakkimizda.php"); // tema class 'ına görsel verileri yerleştirirken kullanacağı (parse) yapısının hangi dosya olduğu belirleniyor. class otomatik olarak konfigürasyon yapısı içerisindeki /templates/temaklasörü/ içerisinde ilişkilendirilmiş dosyayı çağırıyor . ve ekrana yazılmasını sağlıyor.
?>
yani bu uygulama ile /templates/tema klasörü altındaki bir dosyayı awbs 'ın konfigurasyon / veri / oturum yapısına göre çalışmasını sağlamaktadır. bahsettiğiniz gibi döngüye girip işin içinden cıkamamak gibi bir durum söz konusu değildir.

AWBS 'ın ağır hareket etmesi PHP yapılandırması , Sunucu Optimizasyonu ve Sunucunun dış dünyaya olan internet erişimi ile doğru orantılıdır.
AWBS Caching yapısı kullanmamaktadır.
tüm whois sorgularında doğrudan whois sunuculari ile etkileşim içindedir.
Hosting siparişlerinizde sunucu yeterliliğini kontrol ederek hareket etmektedir.
Domain Siparişlerinizde Api ile registrar 'a bağlanarak işlem gerçekleştirmektedir.
ve cron yapısı ortalama 10-15 dk 'da bir yeni siparişleri , işleme girecek verileri vs işlemektedir.
sipariş yada tarama yogunluğunun fazla olduğu bir sunucu için dış dunya erişimi iyi derecede olması şarttır.

PHP 'de yazınızda belirttiğiniz gibi yavaşlar yada hata verir durumu'da şundan kaynaklıdır. sorgulama , doğrulama ,hesap açılışı , dns güncellemesi vs gibi durumlarda doğrudan dışarıdaki sunuculardan bilgi toplayarak işlem yürüttüğü için dışarıdaki sunucunun response süresi php.ini 'de yapılandırmış olduğunuz max_execuation_time 'dan uzun sürerse sayfa yarım / askıda kalır yada ekranda timeout uyarısı dönüş yapar .

saygılar.
 

Bu konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Misafirler: 0)

Üst