curl ile alınan verileri kayıt etmek

S

.SErKAn.

Guest
#1
PHP:
$ch = curl_init(); 
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "http://www.site.com"); 
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_exec($ch);
curl_close($ch);
buradaki curl_exec($ch); yi nasıl kayıt yaptırabilirim ?

örnek olarak fopen yapılmıyor

PHP:
$actim = fopen("/home/login/public_html/klasor/yaz.html","w","$yazbakim"); 
 $yazbakim = " curl_exec($ch); ";
 fclose($actim);
CURL hiç denememiştim bu gün gördüm bir kaç deneme yaptım merak ettiğim için soruyorum. Böyle birşey mümkünmüdür. Belirttiğim siteyi okuyacak ve aldığım verileri istediğim şekilde kayıt yaptırabilicem.
 

hdogan

Profesyonel Üye
İYİNET Üyesi
Katılım
14 Eki 2004
Mesajlar
693
Beğeniler
2
Yaş
40
Konum
Ankara
#2
PHP:
$ch = curl_init();  
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "http://www.site.com");  
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0); 
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$cikti = curl_exec($ch); 
curl_close($ch); 
echo "Sitenin icerigi: $cikti";
gibi.
 
S

.SErKAn.

Guest
#3
Verdiğin örneği en başından denemiştim zaten. fopen ile denersen içeriği kayıt etmediğini görürsün.

PHP:
$actim = fopen("/home/login/public_html/klasor/yaz.html","w","$yazbakim");  
 $yazbakim = " $cikti "; 
 fclose($actim);
gibi.
 

Angelo

Onursal
Onursal Üye
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
9,604
Beğeniler
111
Yaş
36
Konum
AZ
#4
fopen sadece dosyayi acar, icinden cikti cekip degiskene atayamaz, fread veya file_get_contents ile icerigini alman gerekiyor actigin kaynagin.

$dosya = "/home/x.html";
$kaynak = fopen($dosya, "r");
$icerik = fread($kaynak, filesize($dosya));
fclose($kaynak);

gibi.

veya hdogan'in yazdigi gibi curl_exec'i degiskene atayarak ciktisini alabilirsin
 
S

.SErKAn.

Guest
#5
Angelo' Alıntı:
fopen sadece dosyayi acar, icinden cikti cekip degiskene atayamaz, fread veya file_get_contents ile icerigini alman gerekiyor actigin kaynagin.

$dosya = "/home/x.html";
$kaynak = fopen($dosya, "r");
$icerik = fread($kaynak, filesize($dosya));
fclose($kaynak);

gibi.

veya hdogan'in yazdigi gibi curl_exec'i degiskene atayarak ciktisini alabilirsin
Anlatamıyorum sanıyorum çıktı almak istemiyorum. Ben açtırdıgım sayfayı kayıt yapt1rmak istiyorum ben çıkamadım isin içinden yukarıdaki verdiim örneklere göre bir düzenleme yaparsanız sevinirim.
 

Angelo

Onursal
Onursal Üye
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
9,604
Beğeniler
111
Yaş
36
Konum
AZ
#6
Cikti almak kayit etmek ayni sey, dosyanin icerigini $icerik'e atarsan, sonra istedigin yerde kullan, ister ekrana bas, ister veritabanina at, ister bellekte kullan. Yazdigin ornek yanlis onda bir duzeltme yapilamiyor, dogrusu yukarida zaten.
 
S

.SErKAn.

Guest
#7
Pardon ben fopen i yanlış yapmışım. Uzun zamandır netten uzaktım ondan olsa gerek :)

+ işimi curl ile değilde file ile görmeye karar verdim.

iyi çalışmalar.
 

Raiden

Profesyonel Üye
İYİNET Üyesi
Katılım
13 Ocak 2005
Mesajlar
339
Beğeniler
0
Yaş
33
#8
$actim = fopen("/home/login/public_html/klasor/yaz.html","w","$yazbakim");

yanlış kullanım...

$a = fopen("dosya.txt","w");
fwrite($a,$cikti);
 

Bu konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Misafirler: 0)

Üst