chat eczaonline.com yazılım uzmanı gaziantep web tasarım

İnclude kullanıcam ama öncesi lazım

THR

Yeni Üye
Katılım
31 Eki 2005
Mesajlar
0
Beğeniler
3
#1
Merhaba şimidye kadarki sorularımda çko yardımcı olduz teşekkür ederim. ancak ben yine bişi sorucam.

şimdi sitedeki sayfların çoğunu index.php?mode=a gibi a neyse o dosyayı include etmesi için kullanıcam. hani case modumu diyolar ne diyolar. Gelelim soruma
<html>
<head><title>BURAYA SAYFANIN ADININ GELMESİNİ İSTİYORUM</title>
</head>
<body>
vs vs...

<? include("sayfa.php"); ?>


falan diyelimki bi download modülü yazdım dosyanın bilgi sayfasında title a dosyanın adını naısl yazdırabilirm. sadece index.php üzerinden yapmak istiyorum ve include den çok çok satır önce olan title a bunu nasıl yazdırcam siz nasıl bi sistem kullanıyorsunuz

Umarım anlatabilmişimtir. yardımlarınızı bekliyorum
 
D

dejafu

#2
index.php?mode=a

<title><? echo $_REQUEST["mode"]; ?></title>

<title>a</title> diye gözükür. zaten include ettigin sayfanın adıda a.php olacak. söylediklerine göre
 

dsgnr

Müptela
Katılım
22 Mar 2006
Mesajlar
1,144
Beğeniler
1
Konum
dev
#3
dosyalar SQL de olduğunu varsayarsak.

dosya.php?id=15 dersin


PHP:
<?
$islem   = "select * from dosyalar Where id=$_GET[id]";
$sonuc = mysql_db_query($dbname,$islem);
while($soyturk=mysql_fetch_array($sonuc))
{
$titlem = $soyturk['dosya_adi'];
}
?>
<title><?=$titlem;?></title>

yeterli olur umarım
 

Sanalvadi

Profesyonel
Katılım
19 May 2004
Mesajlar
139
Beğeniler
0
#5
defaju herkezin kendine göre kod yazma stili vardır evet arkadaş tek değer için uzatmış ama o onun kendi stili sen direk kısasını kullan.
 

Angelo

Onursal Üye
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
9,603
Beğeniler
111
Yaş
37
Konum
AZ
#6
Bu konudan bagimsiz olarak kod yazarken surekli <?php ?> ile html icine giris yapmak cok iyi degil. HTML kodlari direk echo'lanirsa, tek <?php ?> icine butun kod girer. Derleyici zorlanmaz.
 
D

dejafu

#8
Sanalvadi' Alıntı:
defaju herkezin kendine göre kod yazma stili vardır evet tek değer için uzatmış ama o onun kendi stili sen direk kısasını kullan.
öncelikle ben o soruyu sana veya başkasına degil @dsgnr sordum. siz niye cevap vermeye çalışıyorsunuzki ? belki while dongusu kullanmak gerekiyor sanabilir. bundan sonra her sorgu için while mı kullansın ?

yazan arkadaşın belki dalgınlıgına gelmiş olabilir. o tek sorgu icin while dongusu kullandı diye soruyu soranında oylemi ogrenmesi gerekir ? sonra adam her şey icin while kullansın kendi stili olur.
 

dsgnr

Müptela
Katılım
22 Mar 2006
Mesajlar
1,144
Beğeniler
1
Konum
dev
#9
dejafu haklısın belki dediğinde ama en basit döngü olarak onu görüyorum. sonuç olarak o sayfada Dosyanın bütün verileri gözükecek. arkadaşımız sayfa başına o döngüyü kurar ve o döngüden sadece dosya adını çekmez dosya ile ilgili bütün verileri değişkenlere aktarır. veri yoksa exit() ile kapatır. ve bilgi kısmına sadece değişkenleri yazar. diye düşündüm
 

Ekshi

Profesyonel
Katılım
23 Şub 2006
Mesajlar
326
Beğeniler
0
#10
Yanlış anlamadıysam bir index.php içinde farklı sayfalar include edilecek ve o include edilen sayfaların titleleri index.php sayfasında görüntülenebilecek ?

Peki şunuda açıklayabilirmisiniz, sadece title değişimi deilde include ettiğim sayfanın meta bilgilerinide include ile aktarabilirmiyiz ?

Örnek:

<meta name="generator"
<meta name="keywords"
<meta name="description"
 
Katılım
1 Ara 2005
Mesajlar
0
Beğeniler
0
#11
modül sayfa ortasındaysa misal case git adını almışsa diyelim ki git=program_adi

title ın olduğu yere direk get ile değeri alabilirsin.

<title><? echo $_GET["go"]; ?></title>

gibisinden ... ?
 
Katılım
28 Şub 2006
Mesajlar
1,287
Beğeniler
1
Konum
burdan yak
#12
Bu konudan bagimsiz olarak kod yazarken surekli <?php ?> ile html icine giris yapmak cok iyi degil. HTML kodlari direk echo'lanirsa, tek <?php ?> icine butun kod girer. Derleyici zorlanmaz.
bunun aksine genelde kitaplarda, kaynaklarda anlatılan html olarak çıktı alabileceğiniz şeyleri echo komutu kullanarak php ye bastırmayın derler yani html kullanabildiğiniz yerleri html kullanın yani bir html tablo
yapmak için html kodunu echo ile php ye yaptırmayın.

<?php ?> ile html icine giris yapmak daha mantıklı
 
Katılım
11 Ara 2004
Mesajlar
6,459
Beğeniler
3
Yaş
38
Konum
izmir
#13
title yazdırman için önce db baglantısınız <head> ve <html> üstüne eklemen lazım. Aşagıda arkadaşın belirttiği gibi..

dosyalar SQL de olduğunu varsayarsak.

dosya.php?id=15 dersin


PHP:
<?
$islem   = "select * from dosyalar Where id=$_GET[id]";
$sonuc = mysql_db_query($dbname,$islem);
while($soyturk=mysql_fetch_array($sonuc))
{
$titlem = $soyturk['dosya_adi'];
}
?>
<title><?=$titlem;?></title>

yeterli olur umarım
 

Bu konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Misafirler: 1)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Betcup Artemisbet Forum canlı bahis
Üst