chat eczaonline.com yazılım uzmanı gaziantep web tasarım

Mysql'e blob ile resim kaydetme?

Lisans

Profesyonel
Katılım
30 Ağu 2007
Mesajlar
957
Beğeniler
3
#22
binary'e gerek yok aç bir varchar alan
gelen resmi
$deg = base64_encode($_FILES['adin']['tmp_name']);
mysql_query("insert into resim (resim) values ('$deg') ");

çekerkende
$s = mysql_query("select resim from resim");
$s = mysql_fetch_assoc($s);
echo base64_decode($s['resim']);

ama uyarayım gelen resmi kontrol ettir resim olduğundan emin ol öyle at.
 

atay

Müptela
Katılım
29 Eki 2005
Mesajlar
3,592
Beğeniler
37
#23
işte keşke benim mesajlarıma cevap vermekle kaybedeceğiniz zamanda arkadaşa cevabı verseydiniz o zaman. ben yönetim yanlış olduğunu belirttim sadece başka bişey yapmayı düşünmüyorum bu konuda.
keşke sizde altta kalmak-kalmamak derdini bırakıp biraz olsun yazdıklarımı ve diğer yazılanları okusanız. konu yönetim doğruluğu, yanlışlığı değil bu yöntemin nasıl yapıldığının merak edilmesidir, kaçıncı söyleyişim bilmiyorum. konuya son mesajımdır.
 

Raiden

Profesyonel
Katılım
13 Ocak 2005
Mesajlar
339
Beğeniler
0
Yaş
34
#24
blob olarak saklamanı öneririm.. bakma sen değişik değişik söleyenlere longblob ile halledebilirsin. veritabanına kaydederken resmin tüm bilgilerini almayı unutma type width height vs daha kolay işlem yapabilmek için..

[konudışı]
oldu olcak string verileri de integer olarak saklayalım :)
[/konudışı]
 

Bu konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Misafirler: 0)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Betcup Artemisbet Forum canlı bahis sohbet - - chat
Üst