chat eczaonline.com yazılım uzmanı gaziantep web tasarım

Split ile ayırdığımız boşlukların kaç tane olduğunu bulmak için??

ramazan

Profesyonel
Katılım
24 Kas 2006
Mesajlar
553
Beğeniler
0
Konum
eski$ehir
#1
Kod:
<%
metin = "Kelime1 Kelime2 Kelime3 Kelime4"
ayirac = Split(metin, " ")
response.write ayirac(0)
response.write ayirac(1)
response.write ayirac(2)
response.write ayirac(3)
%>
gelen metinin içinde kaç tane boşluk olduğunu bilmiyorsam eğer tüm kelimeleri parcalayip nasıl sıralatırım?
 

iyinet

Yönetici
Administratör
Katılım
2 Eyl 2002
Mesajlar
5,022
Beğeniler
54
Konum
Gaziantep
#2
Kod:
<%
metin = "Kelime1 Kelime2 Kelime3 Kelime4"
ayirac = Split(metin, " ")
response.write ayirac(0)
response.write ayirac(1)
response.write ayirac(2)
response.write ayirac(3)
%>
gelen metinin içinde kaç tane boşluk olduğunu bilmiyorsam eğer tüm kelimeleri parcalayip nasıl sıralatırım?
Bir dene bakalim

Kod:
<%
metin = "Kelime1 Kelime2 Kelime3 Kelime4"
Regex r = new Regex(" +")
ayirac = r.Split(metin)
response.write ayirac(0)
response.write ayirac(1)
response.write ayirac(2)
response.write ayirac(3)
%>
yada

Kod:
<%
metin = "Kelime1 Kelime2 Kelime3 Kelime4"
ayirac = Regex.Split(metin , " +")
response.write ayirac(0)
response.write ayirac(1)
response.write ayirac(2)
response.write ayirac(3)
%>
 

ramazan

Profesyonel
Katılım
24 Kas 2006
Mesajlar
553
Beğeniler
0
Konum
eski$ehir
#3
tamam da
Kod:
response.write ayirac(0)
response.write ayirac(1)
response.write ayirac(2)
response.write ayirac(3)
ı yazdıktan sonra benim işime yaramaz, ben sadece
response.write ayirac(i) gibi bir şekilde yazmak istiyorum kaç tane varsa kelime hepsi gelsin yani..
 

iyinet

Yönetici
Administratör
Katılım
2 Eyl 2002
Mesajlar
5,022
Beğeniler
54
Konum
Gaziantep
#4
tamam da
Kod:
response.write ayirac(0)
response.write ayirac(1)
response.write ayirac(2)
response.write ayirac(3)
ı yazdıktan sonra benim işime yaramaz, ben sadece
response.write ayirac(i) gibi bir şekilde yazmak istiyorum kaç tane varsa kelime hepsi gelsin yani..
Yukarida sordugun ile bu soru birbirinden farkli.
Tam olarak ne istedigini anlamadim, ornek verirmisin...
 

iyinet

Yönetici
Administratör
Katılım
2 Eyl 2002
Mesajlar
5,022
Beğeniler
54
Konum
Gaziantep
#5
Boyle bisey mi istiyorsun?

<%
metin = "Kelime1 Kelime2 Kelime3 Kelime4";
ayirac = Regex.Split(metin , " +");
foreach (string s in ayirac ) {
Response.Write(s.Trim());
}
%>
 

ramazan

Profesyonel
Katılım
24 Kas 2006
Mesajlar
553
Beğeniler
0
Konum
eski$ehir
#6
Hocam şimdi, bir video sitesinde tag şeklinde link vermek istiyorum.
Veritabanından taglar çekiliyor.
Gelen veri diyelim ki "Okan Bayülgen Televizyon Makinası Tv Makina"
şeklinde olsun, bunu split ile boşluklarından ayırıp
<a href="okan.asp">okan</a>
<a href="Bayülgen.asp">Bayülgen</a>
....
...
<a href="Makina.asp">Makina</a>
şeklinde link verdirmek istiyorum.
Kaç tane kelime varsa o kadar link vericek yani..
 

iyinet

Yönetici
Administratör
Katılım
2 Eyl 2002
Mesajlar
5,022
Beğeniler
54
Konum
Gaziantep
#7
Hocam şimdi, bir video sitesinde tag şeklinde link vermek istiyorum.
Veritabanından taglar çekiliyor.
Gelen veri diyelim ki "Okan Bayülgen Televizyon Makinası Tv Makina"
şeklinde olsun, bunu split ile boşluklarından ayırıp
<a href="okan.asp">okan</a>
<a href="Bayülgen.asp">Bayülgen</a>
....
...
<a href="Makina.asp">Makina</a>
şeklinde link verdirmek istiyorum.
Kaç tane kelime varsa o kadar link vericek yani..
Tamam bu isini gorecektir.

<%
metin = "Kelime1 Kelime2 Kelime3 Kelime4";
ayirac = Regex.Split(metin , " +");
foreach (string s in ayirac ) {
Response.Write('<a href="' + s.Trim() + '.asp">' + s.Trim() + '</a>');
}
%>
 

ramazan

Profesyonel
Katılım
24 Kas 2006
Mesajlar
553
Beğeniler
0
Konum
eski$ehir
#8
iyinet, ilgin için teşekkür ederim, mantığın güzel fakat kodlarda sorun var sanırım phpden kalma izler var bu aspler içinde:)
doğrusunu az önce çözdüm kendim buyrun paylaşmak istiyorum.
Kod:
<%
metin = "Kelime1 Kelime2 Kelime3 Kelime4"
ayirac = Split(metin, " ")
i=0
for each bosluk in ayirac

%>
<a href="<%=ayirac(i)%>"><%=ayirac(i)%></a>
<%
i = i+1
next
%>
 

sitemedya

Profesyonel
Katılım
11 Kas 2004
Mesajlar
284
Beğeniler
0
#10
işte aradığın cevap: :)

Kod:
<%
dim parcala
kelimeler=request.querystring("metin") ' farzedelim ki form dan geliyor
parcala=split(kelimeler," ")
for dongu=0 to ubound(parcala)
    response.write parcala(dongu)
next
%>
 

sitemedya

Profesyonel
Katılım
11 Kas 2004
Mesajlar
284
Beğeniler
0
#12
şimdi farkettim. senin yöntemin de olur ama hem for kullanıp hemde i değişkeni kullanmak biraz garibime gitti. sen bilirsin.

bu arada, şunu da şimdi farkettim ki, bu forumda, derdi olan bir sürü webmastera yardım ettim / ediyorum ama hiç kimse bana +rep vermemiş. :(
 

Bu konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Misafirler: 0)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Betcup Artemisbet Forum canlı bahis sohbet - - chat
Üst