chat eczaonline.com yazılım uzmanı gaziantep web tasarım

Veritabanı Bağlantı

ercan_

Şen Üye
Katılım
8 Kas 2014
Mesajlar
74
Beğeniler
0
#1
Merhaba arkadaşlar, Sizlere bir sorum olacaktı sitemde cpanelde üyelik sistemi yapmaya çalışıyorum da veritabanı bağlantısı kuramadım sorum şu olacak tı mysql_connect de ki bilgiler cpanel giriş bilgilerimi mi kullanıcam yoksa oluşturduğum veri tabanı adı ve şifresinimi kullancam ? ve birde localhost olarak kalacakmı ora ?

<?php

$baglanti = mysql_connect("localhost","ad","sifre") or die(mysql_error());

mysql_select_db("uskupsim_uyelik",$baglanti) or die(mysql_error());

mysql_query("SET CHARACTER SET utf-8");
mysql_query("SET NAMES SET utf-8");


?>
 

KrmYlmz

Profesyonel
Katılım
3 Kas 2014
Mesajlar
275
Beğeniler
1
#2
mysql bağlantısında oluşturduğunuz veritabanı kullanıcı adı ve şifresini girmelisiniz, localhost ise veritabanının bulunduğu sunucudur, eğer veritabanınız farklı bir sunucuda ise o adresi yazmalısınız ama genelde localhost tur değiştirmeniz gerekmez.
 

RapCrown

Pratik Üye
Katılım
18 Kas 2014
Mesajlar
24
Beğeniler
0
Yaş
26
#3
Merhaba arkadaşlar, Sizlere bir sorum olacaktı sitemde cpanelde üyelik sistemi yapmaya çalışıyorum da veritabanı bağlantısı kuramadım sorum şu olacak tı mysql_connect de ki bilgiler cpanel giriş bilgilerimi mi kullanıcam yoksa oluşturduğum veri tabanı adı ve şifresinimi kullancam ? ve birde localhost olarak kalacakmı ora ?

<?php

$baglanti = mysql_connect("localhost","ad","sifre") or die(mysql_error());

mysql_select_db("uskupsim_uyelik",$baglanti) or die(mysql_error());

mysql_query("SET CHARACTER SET utf-8");
mysql_query("SET NAMES SET utf-8");


?>
Örnekteki gibi bağlantı sorunsuz yapabilirsin.
PHP:
	//Tanımlamalar Başlangıcı
	$db_adres	= "localhost";
	$db_user	= "DB KULLANIC";
	$db_pass	= "DB PAS";
	$db_tablo	= "Veritabanı adı";
	//Tanımlamalar Sonu
	
	
	$conn = mysql_connect($db_adres,$db_user,$db_pass);
	if(!$conn){
		die("Bağlatı hatası: ".mysql_error());	
	}
	
	$db_select = mysql_select_db($db_tablo,$conn);
	if(!$db_select){
		die("Veritabanı hatası: ".mysql_error());	
	}
	mysql_query("SET NAMES utf8");
 

Bu konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Misafirler: 0)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Betcup Artemisbet Forum canlı bahis sohbet - - chat
Üst