chat eczaonline.com yazılım uzmanı gaziantep web tasarım

Websayfanızdan IP Banlamak

selim61

Onaylı Üye
Katılım
10 May 2006
Mesajlar
5,301
Beğeniler
13
Konum
<?=selim61?>
#1
Eğer tek ip adresi banlamak isterseniz bu kod işinizi görecektir.

PHP:
<?php
$ip = "xx.xxx.xxx.xx";

if($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == $ip){
        echo("Bu sayfadan banlandınız.");
        header("HTTP/1.1 403 Forbidden");
        exit;
        }else{
        header('Location: http://www.sistembilgisi.com');
        }
?>
Fakat banlanacak kaşınan birden fazla ip var bu durumda bir txt dosyasına (ip.txt dedim ben) alt alta ip adresleriniz yazınız.
xx.xxx.x.xxx
xx.x.xxx.xx
xxx.xxx.xxx.xxx

Ve bu kodda text dosyasındaki ip ler satır satır okunuyor ve ziyaretçinin ip adresini karşılaştırıyor, eğer eşleşme varsa ban
PHP:
<?php

$handle = fopen("ip.txt", "r");
$tmp = fread($handle, filesize("ip.txt"));
fclose($handle);

$list = explode("\n", $tmp);

for ($i=0; $i<count($list); $i++) {
        if($list[$i] <> $_SERVER['REMOTE_ADDR']) {
                header('Location: http://www.sistembilgisi.com');
        }else{
        echo ("Bu sayfadan banlandınız");
        header("HTTP/1.1 403 Forbidden");
        exit;
        }
}

?>
İyi çalışmalar kolay gelsin.
Kaynak
 

Raiden

Profesyonel
Katılım
13 Ocak 2005
Mesajlar
339
Beğeniler
0
Yaş
34
#2
arkadaşlar selim açıklamamamış konuyu yarim vermiş..

bu kod sayfanın ilk başına atilir. velakin eger
PHP:
die();
fonksiyonunu "Bu sayfadan banlandınız" echosunun altina koymazsanız sayfa oldugu gibi gözükür banlanıp banlamamak bişey ifade etmez.

Selim hoş güzel palaşım yapmış ama bu konuya deyinmemiş lütfen daha iyi araştırıp o şekilde kod koyarsanız kullanıcı daha az sorun yaşamış olur.
 

selim61

Onaylı Üye
Katılım
10 May 2006
Mesajlar
5,301
Beğeniler
13
Konum
<?=selim61?>
#3
Raiden' Alıntı:
selim açıklamamamış konuyu yarim vermiş..

bu kod sayfanın ilk başına atilir. velakin eger
PHP:
die();
fonksiyonunu "Bu sayfadan banlandınız" echosunun altina koymazsanız sayfa oldugu gibi gözükür banlanıp banlamamak bişey ifade etmez.

Selim hoş güzel palaşım yapmış ama bu konuya deyinmemiş lütfen daha iyi araştırıp o şekilde kod koyarsanız kullanıcı daha az sorun yaşamış olur.
dogru ya orda bişeyi onuttuk, dedigin gibi die(); yada başka bi sayaya yönlendirme yapabiliriz.
Dikkatinize ++rep :D
 

Raiden

Profesyonel
Katılım
13 Ocak 2005
Mesajlar
339
Beğeniler
0
Yaş
34
#4
asil +rep i hakeden sizsiniz bilgi paylaşımı için teşekkürler
 

Bu konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Misafirler: 0)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Betcup Artemisbet Forum canlı bahis sohbet - - chat
Üst