chat eczaonline.com yazılım uzmanı gaziantep web tasarım

webwiz forumda

D

DiziEvi

#1
webwiz forumda meta tag olusturmak istiyorm... ne şekilde nereye eklemeliyim kodları ?


teşekkurler
 
D

Dot Net

#2
bende webwız kullanıyorum bır sıtemde ve 6 aydır ındexlenmedı. sitemap da var. sadece 3 sayfa ındexli 2000 sayfadan. sanırım sayfaların kodlarında bır kod var, alt sayfaları ındexleme dıye. bununla ilgili bir bilgisi olan arkadasımız varmı burada?
 
Katılım
13 May 2005
Mesajlar
2,232
Beğeniler
3
Konum
istanbul
#3
yaklaşık 4 yıl önce kullanmıştım ama header.asp gibisinden bir dosa vardı header ve footerı değiştirip sola üste ve alta menü koyuyordum o dosyay bewnzer bir isimle arasana onu bulursan html meta tagleri ekleyebilirsin
 
D

DiziEvi

#4
header ve footer war malatyalı ildaş kardeşim :)

ama nasıl duzenleyecegim bunu yoksa girişe bi indeex koyup metaları oraya yazmak daha mı iyi dersiniz ?

Kesin bi sonuc lazım cunku banada
 
Katılım
21 Şub 2006
Mesajlar
2,123
Beğeniler
0
Konum
Istanbul
#5
includes/setup_options_inc.asp

Const blnForumViewing = True degerini false yaparak anasayfada ve konu sayfasinda konu ismi yaninda bu kadar kisi görüntülüyor yazisini kaldirabilirsiniz.

Const blnDisplayBirthdays = True degerini false yaparak anasayfada bugün dogum günü olanlarin listelenmesini engelleyebilirsiniz.

Const blnDetailedErrorReporting = True degerini false yaparak forum hata verdiginde detayli raporun ekrana gelmesini engelleyebilirsiniz.

Const blnNoFollowTagInLinks = False degerini true yaparak arama motorlarinin alt linkleri takip etmesini saglarsiniz.

Const intRSSLinkDisplayWeeks = 2 RSS de son kaç haftalik mesajin listelenmesini istiyorsaniz o degeri seçebilirsiniz.


Const blnModeratorProfileEdit = False degerini true yaparak forum düzenleme yetkisi verdiklerinizin kisi özelliklerini degistirebilmesini saglarsiniz.

Const blnGuestPostingCAPTCHA = True degerini false yaparsaniz üye olmayanlara mesaj yazarken sorulan captcha sorulmaz.
 
Katılım
21 Şub 2006
Mesajlar
2,123
Beğeniler
0
Konum
Istanbul
#6
includes/select_countries_list.asp

Üye özelliklerinde görünen Konum açilir kutusuna istediginiz ülke veya sehrin bu dosyanin içine ekleyerek ekleyebilirsiniz.

includes/select_avatar.asp

Simge listesine eklemek istediginiz simgeyi isim ve resmin konumunu belirterek bu dosyadan ekleyebilirsiniz.

includes/progress_bar.asp

Sayfalar olusturulurken çikan olusturuluyor yazisinin yerine istediginiz yaziyi bu dosyanin içinden yazabilirsiniz. 55.satirdaki baslik ve 70.satirdaki metini degistirerek yapabilirsiniz.

includes/header.asp

Forumun her sayfasinda basta görünmesini istediginiz seyleri bu sayfanin basina ekleyebilirsiniz.

Bu işlemlerle önce webwiz'ini modifiye etmenizi tavsiye ederim ;)
 
Katılım
21 Şub 2006
Mesajlar
2,123
Beğeniler
0
Konum
Istanbul
#7
Üsteki işlemlerle Webwiz'i gereksenimlerinize göre özelleştirdikten sonra, default.asp 345. satıra ;

<META http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1254">
<META http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-9">
<META name="description" content="___Site Baslik Aciklamasi___">
<meta name="keywords" content="___Anahtar Kelimeler___">
<META NAME="rating" CONTENT="general">
<META NAME="abstract" CONTENT="security">
<META NAME="robots" CONTENT="all">
<META NAME=googlebot CONTENT="Index, Follow">
<META NAME=robots CONTENT="Index, Follow">
<meta name="distribution" content="global">

Bunu kendinize göre ayarlarsanız, 8.03'de kullanıyorsanız bir sorun kalmayacaktır.
 
D

DiziEvi

#8
teşekkurler developer de bu arkadasın dedigibi sorun olmaz dimi yok 6 ayda indexlenmemiş fln ?
 
Katılım
21 Şub 2006
Mesajlar
2,123
Beğeniler
0
Konum
Istanbul
#9
8.03 sürüm ( Son sürüm ) kullanıyorsan, bir sorun teşkil etmemesi gerekli.
Üstte belirttiğim gibi, webwiz'de alt linkleri indexleme diye bir komut vardır, bunu kodlamanı açarak görebilirsin orayı düzeltirsen ve gerekli düzenlemeleri gerçekleştirirsen bir sorun kalmayacaktır.
O arkadaş benim ortağım, sürüm 7.96 sürüm yükseltmedik, o yüzden sorunlu :p
 
D

DiziEvi

#10
çok sagol ya 803 kullanıuyorm ben dediklerini kafama gore ayarlıyorm suan bi metalar kaldı şimdilik

son birşey sormak istiyorm alt linkler derken neyi indexliyor ? verilen
http://www.xxx.com gibi şeylerimi yoksa sitede yazılan isim sozcuk gibi şeyleri falan mı baslıklarımı ?
 
D

DiziEvi

#11
halla halla sizin dediginiz sayfada 345. satıra kodu ekleyince internal server error weriyor :( neden olabilir
 
Katılım
21 Şub 2006
Mesajlar
2,123
Beğeniler
0
Konum
Istanbul
#12
default.asp'de 300. satırlarda başlayan ;
Kod:
<%
'***** START WARNING - REMOVAL OR MODIFICATION OF THIS CODE WILL VIOLATE THE LICENSE AGREEMENT ******
If blnLCode Then	
 	Response.Write(vbCrLf & "<meta name=""description"" content=""Beşiktaş Ana Forumu, Türk Futbol Forumu"" />" & _
 	vbCrLf & "<meta name=""keywords"" content=""bjk, çarşı, beşiktaş, forum, carsi"" />")
End If

Response.Write(vbCrLf  & vbCrLf & "<!--//" & _
vbCrLf & "/* *******************************************************" & _
vbCrLf & "Application: Web Wiz Forums ver. " & strVersion & "" & _
vbCrLf & "Author: Bruce Corkhill" & _
vbCrLf & "Info: http://www.webwizforums.com" & _
vbCrLf & "Available FREE: http://www.webwizforums.com" & _
vbCrLf & "Copyright: Bruce Corkhill ©2001-2006. All rights reserved" & _
vbCrLf & "******************************************************* */" & _
vbCrLf & "//-->" & vbCrLf)
'***** END WARNING - REMOVAL OR MODIFICATION OF THIS CODE WILL VIOLATE THE LICENSE AGREEMENT ******


'If RSS Feed is enabled then have an alt link to the XML file for supporting browsers
If blnRSS Then Response.Write(vbCrLf & "<link rel=""alternate"" type=""application/rss+xml"" title=""RSS 2.0"" href=""RSS_topic_feed.asp" & strQsSID2 & """/>")

%>
Bunun hemen arkasına eklemelisin.
 
Katılım
21 Şub 2006
Mesajlar
2,123
Beğeniler
0
Konum
Istanbul
#13
DiziEvi' Alıntı:
çok sagol ya 803 kullanıuyorm ben dediklerini kafama gore ayarlıyorm suan bi metalar kaldı şimdilik

son birşey sormak istiyorm alt linkler derken neyi indexliyor ? verilen
http://www.xxx.com gibi şeylerimi yoksa sitede yazılan isim sozcuk gibi şeyleri falan mı baslıklarımı ?
Alt linkler ; Forum Kategorileri icinde bulunan tüm konuları içerir. Bunu ayarlamadıgında sadece default.asp ve üye listesini indexler.
 

Bu konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Misafirler: 0)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Betcup Artemisbet Forum canlı bahis sohbet - - chat
Üst