chat eczaonline.com yazılım uzmanı gaziantep web tasarım

yönlendirme

B

Baria

#1
örnegin siteye 10 kişi giriş yaptı bunlar sırası ile
1. olan 1.php girecek.
2. giren 2.php girecek.
3. giren 3.php girecek.
.........
10. giren 10.php girecek ve 11 giren tekrar başa dönüp aynı işlemi tekrarlayacak yani

11. giren tekrar 1.php girecek.
12. giren 2.php girecek.
 

atasever

Şen Üye
Katılım
28 May 2006
Mesajlar
40
Beğeniler
0
Konum
Ankara
#2
sayac scriptlerinden birini kullanarak bunu yapabilirsin.

sayac scriptinin urettigi sayac no'nun mod 10 a gore degerini alip yonlendirirsin.

Header("Location: ".($sayac % 10).".php");

gibi

Kolay Gelsin.
 
M

mstyldz

#3
örnek kodu aşadıya yazıyorum kodu notepad e yapıştır site.com şeklinde veridigim url'leri kendine göre değiştir. yonlendir.php olarak kaydet. www.site.com/yonlendir.php seklinde upload ettiginde her acılısta farklı bir adrese gidecektir.

<?
$site[0]="http://www.site.com";
$site[1]="http://www.site1.com";
$site[2]="http://www.site2.com";
$site[3]="http://www.site3.com";

shuffle($site);
$yonlendir = $site[0];
header("Location: $yonlendir");
?>
 
B

Baria

#4
atasever' Alıntı:
sayac scriptlerinden birini kullanarak bunu yapabilirsin.

sayac scriptinin urettigi sayac no'nun mod 10 a gore degerini alip yonlendirirsin.

Header("Location: ".($sayac % 10).".php");

gibi

Kolay Gelsin.
sayaç script leri sql kullanıyor sanırım?

diger arakdaşınkini yaptım ama en son sayfaya giriyor sürekli? ana sayfadan yonlendirecegim için boyle yaptım

PHP:
<?
$site[0]="http://www.google.com.tr";
$site[1]="http://www.google.com"; 
$site[2]="http://www.google.de"; 

shuffle($site);
$index = $site[0];
header("Location: $index");
?>
olmadı?
 
D

dejafu

#7
bu kod soylediğin şeyi yapmaz seni onların arasından rasgele birtanesine yonlendirir.

php'de asp.net teki gibi Application gibi bir nesne olsaydı istediğini veritabanı kullanmadan yapabilirdin. Fakat böyle birşey yok onun icin Veritabanı kullanmalısın (mysql , txt vs.)

PHP:
$site[0]="http://www.google.com.tr"; 
$site[1]="http://www.google.com";  
$site[2]="http://www.google.de"; 
// .....
// 9 a kadar devam ettireceksin..
$site[9]="http://www.google.ch";
 
$sorgu2 = mysql_query("UPDATE giren SET toplam = toplam+1"); 

$sorgu =  mysql_query("SELECT toplam FROM giren"); 
$row = mysql_fetch_array($sorgu); 
$sayi = $row["toplam"]; 

$sayfa = $sayi % 10; 
 
header("Location: $site[$sayfa]");
 

atasever

Şen Üye
Katılım
28 May 2006
Mesajlar
40
Beğeniler
0
Konum
Ankara
#8
dejafu' Alıntı:
bu kod soylediğin şeyi yapmaz seni onların arasından rasgele birtanesine yonlendirir.

php'de asp.net teki gibi Application gibi bir nesne olsaydı istediğini veritabanı kullanmadan yapabilirdin. Fakat böyle birşey yok onun icin Veritabanı kullanmalısın (mysql , txt vs.)
Veritabani olmadan da counter scripti yazabilirsiniz.

Ornegin http://tr2.php.net/fopen adresinden alinan asagidaki kod gibi

PHP:
<?php
#going to update last users counter script since
#aborting a write because a file is locked is not correct.

$counter_file = '/tmp/counter.txt';
clearstatcache();
ignore_user_abort(true);    ## prevent refresh from aborting file operations and hosing file
if (file_exists($counter_file)) {
   $fh = fopen($counter_file, 'r+');
   while(1) {
     if (flock($fh, LOCK_EX)) {
         #$buffer = chop(fgets($fh, 2));
         $buffer = chop(fread($fh, filesize($counter_file)));
         $buffer++;
         rewind($fh);
         fwrite($fh, $buffer);
         fflush($fh);
         ftruncate($fh, ftell($fh));   
         flock($fh, LOCK_UN);
         break;
     }
   }
}
else {
   $fh = fopen($counter_file, 'w+');
   fwrite($fh, "1");
   $buffer="1";
}
fclose($fh);

print "Count is $buffer";

?>
 

atasever

Şen Üye
Katılım
28 May 2006
Mesajlar
40
Beğeniler
0
Konum
Ankara
#10
dejafu' Alıntı:
veritabanı derken şimdi burda oluşturduğun counter.txt var. Sonuçta buna veri ekliyor. Yani bir nevi veritabanı oluyor.
Bu bakis acisiyla asp.net teki Application nesnesi de bir veritabani oluyor. Sonucta application nesnesi de verilerini biryerlerde sakliyor.
 
D

dejafu

#11
sen bakış açısını dahada genişletiyorsun. o zaman benim bakış açıma göre session da bir veritabanı. txt veritabanı olarak kullanılabilmekte. hatta txt veritabanı denilebilir bana göre. neyse daha fazla gerek yok uzatmaya.
 

Bu konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Misafirler: 0)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Betcup Artemisbet Forum canlı bahis sohbet - - chat
Üst