İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

google adsense en çok...(Konuyu abartmadan)

M

M@latyæsporlu

Misafir
yoktur' Alıntı:
Aslında altın kural şu
Adsense için site degil halk için tek konulu çok geniş içerikli site yaparsan daha çok kazanırsın. :p

yani diyorsunki adsense halk içindir :) ama bende diyorum ki adsense adsense içindir :)
 

starter

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Nisan 2005
Mesajlar
149
Reaction score
0
Konum
İzmir
arkadaşlar yeşil kart çok tartışıldığı için merak ettim ve normalde ingilizce sitelerim için usa bazlı sitelere reklam vermek için açtığım adwords hesabımdan (yani bizim adsensin para kapısı) Türkçe dildeki siteler ve Türk Ziyaretçisi hedefli bir kanal yarattım, bu kanalda iki farklı dolar/tıklama fiyatla aşağıdaki kelimeleri denediğimde screenshot lar şöyle

0.1 dolar / tıklama için:

0.1 dolar/klik

1 dolar / tıklama için:

1 dolar

Buradaki grafiklerde sadece "ortalama pozisyon" yazan yerlere dikkat edin.

Buradan çıkan sonuçta amerika yeşil kart reklamları sandığınız gibi yüksek para getirmiyor, burada her fiyat için bir screenshot koyamadım ancak sadece 0.06 dolar/tık fiyatında yeşil kart reklamları için 2. sıra gibi yüksek bir noktada gözükebiliyordum, ancak 1dolar/tık listesine bakarsanız asp hosting kelimesinde 1 dolarla ilk 4 e bile giremiyorum ki bu kritik bir sınırdır.

Buradaki rakamlar tümüyle türkçe siteler ve türk ziyaretçisine verilen fiyatlardır yani kimse bu fiyatlar yabancı ziyaretçiler için tartışmasına girmesin istiyorum. asp hosting, linux hosting ve windows hosting gibi fiyatlarda ödenen rakamların yükselmesinin sebebi türk reklam verenin burada yabancılarlada rekabete giriyor olmasıdır, ancak "ucuz hosting" kelimesinde yabancılar devre dışı kalır, aynı örneği green card kelimesinin yeşil kart kelimesinden biraz daha fazla kazandırmasından görebiliriz ki tümünde çıkacak reklamlar türk reklamverenlerdendir.

Green Card kelimesinden bir tıka ortalama 0.07 dolar kazanırsınız 0.03 ünü google alır size muhtemelen 0.02-0.03 dolar/tık gibi bir rakam düşer. umarım bu yazı size yardımcı olmuştur, yakında türkçe reklamlardan da çok kazanacağız sadece birkaç sene daha sabredin ve en önemlisi hileye saparak google' ıda diğerleri gibi küstürmeyin sonuçta şuan için görünen tek sağlam ekmek kapımız.

Son olarak tekrar vurgulamak istiyorum bu yazıdaki amacım hilecilere yol göstermek değil çok tartışılan bir noktaya değinmekti, hepinize kolay gelsin.
 

starter

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Nisan 2005
Mesajlar
149
Reaction score
0
Konum
İzmir
söylediğim gibi yukarıdaki resimler google reklam veren (yani ad-words) hesabından oluşturduğum ekran görüntüleridir
 
M

murme

Misafir
75-80 tıklamaya 65$ falan aliyorum ben günlük bu arada istersen bulursun cok veren kelimeleri biras deneme yap
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst