İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

access de sql ile limit vermek istiyorum

zis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mrb ben access veritabanına bağlanarak belli aralıktaki kayıtları listelemek istiyorum.örneğin 0,25 arası yada 50-100 arasını göstermek istiyorum.mysql de "limit 0,25" diyorum oluyor ama access de "top 25" gibi bişey yazıyorum öyle oluyor.ama bu yeterli değil.çünkü ben 0,25 demek istiyorum.asp ci arkadaşlar biliyordur sanırım.acil yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar.

B

BEBEX

Misafir
bu top 25 i neye göre sıralatacaksın ? atıyorum kayıt sırasına göre mi yoksa aldıgı hite göre mi? oluşturdugun tablodaki colum adı nedir ayrıca?

zis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mesela sonraki sayfa yazıcam tıkladığında 25-50 arası kaydı gösterecek.o yüzden başlangış ve bitiş değerlerini belirtmem lazım

B

BEBEX

Misafir
zis' Alıntı:
mesela sonraki sayfa yazıcam tıkladığında 25-50 arası kaydı gösterecek.o yüzden başlangış ve bitiş değerlerini belirtmem lazım

Kod:
<%
	  Set kon = CreateObject("ADODB.Connection")
Set rs = server. CreateObject("ADODB.Recordset")
kon.Open ("DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ="& Server.MapPath("XXX.mdb"))
sql="select * from tabloadı where order by hit desc"
rs.Open sql, kon, 1, 3
sayfaadet = rs.recordcount
list = 4 // burada kaç defa döngüye gireceğini yazıyorsun ayrıca kaç kayıtı göstermek istiyorsan o rakam olacak
if request("sayfa")<>"" then
sayfa = cdbl(request("sayfa"))
rs.move sayfa*list
else
sayfa = 0
end if
for t=1 to list
if rs.eof then exit for
%>

Burada Artık Tablo veya ne koyarsan orası belirttiğin kadar döngüye girecek olan bölüm.

<% rs.movenext

next 
			%>
<font size="2"> <font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Sayfa 
            No :</font> 
            <%
if sayfaadet/list = int(sayfaadet/list) then sayfaadet = sayfaadet/list else sayfaadet = int(sayfaadet/list) +1
for p=0 to sayfaadet-1
if sayfa = p then
%>
            </font> <font color="#999999" size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><strong><%=p+1%> 
            <% else %>
            </strong></font><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><strong><A href="online.asp?sayfa=<%=p%>" style="text-decoration: none"><%=p+1%></A></strong></font> 
            <%
end if
next
%>

umarım işine yarar ..

Saygılarımla..

zis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
koddan fazla bişey anlamadım.ben asp bilmiyom.ben bunu asp içinde değildi. macromedia director içerisinde kullanacağım.asp koduna gerek yok.
zaten şuanda sen bütün kayıtları çekmişsin.benim tablomda 9000 küsür kayıt kayıt var.filtre koymazsa 9000 küsür sonucu çekecek access den.o yüzden 25 yada 50 li gruplar halinde çekmek istiyorum ben kayıtları.
bana mysql deki "limit 0,25" in karşılığı olan bişey lazım

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5