İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Acil Yardim..

B

bilimsoft

Misafir
Visual basic ile bir projem var.programda öğrenci bilgileri kaydediliyor.Yalnız bazı sorunlarım var.
ilki:
datareport1.show komutu ile rapor alıyorum ama tüm öğrencilerin raporunu veriyor.1000 öğrencinin kayıtlı olduğunu düşünün bu, bin sayfalık rapor demek.Ben belirli bir öğrencinin raporunu almak istiyorum.Böylece kullanıcı sadece istediği öğrencinin bilgileriyle oluşmuş rapor oluşturuabilmeli.bunu nasıl yapabilirim.
ikinci sorunum şu: arama fonksiyonu var programda.İstenilen kişi soyismine göre bulunuyor.ama bulunduktan sonra ileri ve geri düğmeleriyle gezintiye devam edilmek istenildiğinde devam edilemiyor.son kayıtta olunduğundan hata veriyor.Örneğin 1000 öğrenci kayıtlı.55. öğrencinin soyismi akay. akay yazıp bul dediğimizde öğrenci bulunuyor.Fakat daha sonra ileri dediğimizde 56. kayıta geçilemiyor.Sizce ne yaparrsam 56. kayıta geçilebilir?
yardım edeceklere teşekkürler.

S

Serbest

Misafir
merhaba ilk soruna onerim datereport ile sql kullanman ornegin adi ali olanlari secmek icin
select * from tablo_adi where adi='ali' gibi bu datereporta sadece belli kriterdeki kayitlari alacaktir..
ikinci soruna onerim ise arama yaptiktan sonra data nesnesi sadece belli bir kritere gore liste olusturur eger 56 siradaki kaydin soyismi akay olsaydi gececekti ancak degilse bir sonraki akaya gecer bu durumda data nesnesini acip kapatmak ve kaldigi yere gondermek uzun yollu bir cozum olabilir.. birde refresh komutunu denersen belki yer :)
Kolay gelsin..

D

Database_Provider

Misafir
Access kullandığınızı varsayıyorum.
Arama yapabilmek için tablolarda arama yapacağınız alanları indekslemeniz gerekir. (indekslemesenizde bulabilirsiniz, ama çok yavaş olur)
İndeks tipi seçimi:
Primary: Eğer her kayıttan bir tane kullanacaksan, (örneğin ad-soyad, yada öğrenci-nr gibi eşi olmayan) alanlara primary key koyabilirsin.
"ogrenci_nr" alanını primary olarak indekslediğini varsayalım.

dim aranan
aranan="12345"
mytable.Index = "Primarykey" ' indexin adı.
mytable.Seek "=", aranan
If Not mytable.NoMatch Then
'var
debug.print mytable("ogrenci_nr"),mytable("adsoyad")
Else
'yok

End If

Bu iş bu kadar basit değil tabii... DAO'yu programına referance olarak eklemen ve database i ve tabloları açman gerekir. İlgilenirsen bunlarıda anlatırım

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.