İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

aynı kelimeyi tekrar yazmasın

maxcilopez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İyi günler arkadaşlar sitemde aranan kelimeleri db ye yazdırıyorum
yanlız aynı kjelimelerin tekrar yazılmasını istemiyorum
msl şuan db de yüz tane msn indir kelimesi var. Bu şekilde olmasın

Şuan kullandığım kod
PHP:
$ccc = @duzenle($findstory);
if($findstory!=""){
$ddd = @trtrans($findstory);
$valide=mysql_query("SELECT aranan FROM sonaranan WHERE aranan = '$ddd'");
if(mysql_num_rows($valide)<1){
	$db->query("INSERT INTO sonaranan (date, aranan, duzenli) values ('$thistime', '$ddd', '$ccc')");
}
}

?>

ben bu şekilde yazılmasına engel olmaya çalıştım ama olmadı bir şekilde yazılıyor yani şöyle diyim ben ardarda aynı kelimeyi arıyorum yazmıyor ama bi şekilde başka kullanıcılar tarafından yazılıyor. Bunu nasıl çözerim tşk.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
PHP:
$valide=mysql_query("SELECT aranan FROM sonaranan WHERE aranan = '$ddd'");
if(mysql_num_rows($valide)==0){
    $db->query("INSERT INTO sonaranan (date, aranan, duzenli) values ('$thistime', '$ddd', '$ccc')");
}
else {
echo "";
}
az kalsın yapıyormussun :p

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
bunu gelen bir kelimede nasıl kullanırız. Mesela

$ddd = "bu kelime geliyor diyelim kelime bu";

Çıkışındada "bu kelime geliyor diyelim" olcak mesela. Kelimeyi ve bu yu tekrar etmemesi için.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Bosluklara gore parcaladiginizda olusacak diziyi array_unique ile duzenleyebilirsiniz.
http://tr2.php.net/explode / http://tr2.php.net/array_unique

hocam baktımda pek fazla bir şey çıkaramadım benim yapmak istediğim

Kod:
EPC, uygulamaları, etkin, tedarik, zinciri, yönetimi, sağlanabilmesi, üreticiler,, perakendeciler,, dağıtımcılar, gibi, pek, çok, tedarik, zinciri, biriminin, arada, çalışabilmesi, için,, RFID, çözümlerinde, küresel, standartlara, ihtiyaç, duyulmaktadır, Numaralandırma, otomatik, tanımlama , standartları, konusunda, 30, yılı, aşkın, deneyimi, bulunan, küresel, standartlar, organizasyonları, GS1, Eski, adıyla, EAN, International, GS1, US, Eski, adıyla, UCC, söz, konusu, ihtiyacı, karşılamak, üzere, EPCglobal®, Inc, firmasını, kurmuşlardır, EPCglobal®, Inc’in, amacı, , tedarik, zincirinde, yer, alan, dünyadaki, herhangi, firmanın,, herhangi, ürününün,, anında,, otomatik, doğru, tanımlanmasını, sağlayacak , EPCglobal, Ağı, küresel, standartlar, geliştirmektir, EPCglobal'ın, ülkemizdeki, temsilcisi, TOBB, bünyesindeki, GS1, Türkiye'dir, TOBB, GS1, Türkiye,, ülkemizdeki, firmaların, RFID, teknolojileri, EPC, uygulamalarını, benimsemelerini, sağlamak, yaptığı, çalışmaların, yanı, sıra,, ulusal, mevzuatımızla, uluslararası, standartlar
şu şekilde bir kelime var bunu kelimelerin ilk 50 tanesi alıcak ve içerisinde aynı kelime olmadan yazdıracak bir kod yazmaya çalışıyorum ama işi çok karıştırdım galiba. çözemedim yani.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
PHP:
$string = "elma, armut, ayva, elma, muz, karpuz, armut, elma, cilek";
$val = explode(", ",$string);
$val = array_unique($val);

foreach ($val as $eval) { echo $eval.'<br>'; }

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
PHP:
$string = "elma, armut, ayva, elma, muz, karpuz, armut, elma, cilek";
$val = explode(", ",$string);
$val = array_unique($val);

foreach ($val as $eval) { echo $eval.'<br>'; }
Çok sağol engola kaç satır array lerle ilgili fonksiyon yazdım olmadı :D 4 satırmış altı üstü. Birde 50 tane virgülü nasıl saydırabilirim sonrasını kestirip atmak için.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
foreach yerine

for ($i=0; $i<=49; $i++) { echo $val[$i].'<br>'; }

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
@Angelo,

Eğer fonksiyonları imkan dahilinde Türkçe açıklayabilirsen, konuları takip eden bizler de neyin ne olduğunu öğrenmiş olur ve hazırcılığa alışmamış oluruz.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Valla hep anlatıyorum, zaten bütün burada sorulan sorular explode,for,foreach başka birşey gerekmiyor, ama kimse öncekilerden çözüme gitmeye çalışmıyor:)

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Valla hep anlatıyorum, zaten bütün burada sorulan sorular explode,for,foreach başka birşey gerekmiyor, ama kimse öncekilerden çözüme gitmeye çalışmıyor:)

bende arattımda aslında aradığım şey ile ilgili başlık bulamadım sonra dedim eski konularda aradığımla ilgili mesaj olabilir diye düşündüm. son sayfadaki konulara baktım ama hiç biri php ile alakalı değil nerdeyse sonra bi ortalara geldim orasıda aynı yani o kadar çok başlık var ama pek fazla php ve kod ile alakalı değil sanırım forumda eskiden php diye bir bölüm yoktu açılınca bu mesajlar burda kaldı. Php yi bi kaç bölüme ayırıp senin gibi bilgili birini görevlendirseler güzel olur bence gereksiz ve fazla konuda olmaz.

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
@Angelo,

Eğer fonksiyonları imkan dahilinde Türkçe açıklayabilirsen, konuları takip eden bizler de neyin ne olduğunu öğrenmiş olur ve hazırcılığa alışmamış oluruz.

explode: belirli bir ayiraca gore parcalama/ayirma isini ustlenir.
Manual sayfasindaki orneklemelerden yola cikarsak,
PHP:
$pizza  = "un garson kola zeytin peynir manzara";
$pieces = explode(" ", $pizza); // bosluk ayirac olarak kullaniliyor
// Dizi elemanlarini saymaya sifirdan baslariz.
echo $pieces[0]; // un
echo $pieces[1]; // garson

PHP:
$pizza  = "un,garson,kola,zeytin,peynir,manzara";
$pieces = explode(",", $pizza); // virgul ayirac olarak kullaniliyor
// Dizi elemanlarini saymaya sifirdan baslariz.
echo $pieces[0]; // un
echo $pieces[1]; // garson

array_unique: dizide tekrarlanan ogeleri temizler. Ornegi yukarida @Angelo verdi.

for dongusu belirlenen kosula gore belirli sayida tekrarlanan isi yapmak icin kullanilan dongudur. foreach ise kabaca bunun diziler icin kullanilan versiyonu denebilir.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Teşekkürler MoD, şimdi bunlar üzerinde çalışmam lazım :)

Sağolasın, emeğine sağlık.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5