Merhaba gucluyuz.biz
Bu scripti daha önce kurmuştum, öncelikle bilmen gereken bazı şeyler var. Bu scriptin çalışması için IIS6 gerekiyor, eğer sunucun windows server 2003 yada servicepack 4 veya üstü bir servicepack yüklü bir NT sunucu ise sorun yok. Ama windows98/XP sunucu kullanıyorsan o zaman IIS6 kurman gerekiyor. IIS6 kurulumu ile ilgili bilgiyi ve download işlemlerini microsoft'un sitesinden gerçekleştirebilirsin.
Kuruluma başlıyoruz.
Scripti sunucuya kurmak için ayrıca script ile beraber gelen logparser (geçmiş denetleyici-izleyici) kurman gerekiyor. Bunu gerçekleştirmen için .zip dosyası ile gelen LogAnalizza klasörünü C: sürüne kopyala. Sonra da Install.bat dosyasını çalıştır. Bu dosyayı çalıştırp regserv' e logparser.dll dosyasını kaydettikten sonra "denetim masası"ndan "zamanlanmış görevleri" aç. Sonra her gece saat 11.50' de çalıştırılmak üzere LogAnalizza.js dosyasını zamanla.
Bu işlemler bittikten sonra IIS sunucusu ana klasörüne (c:\inetpub\wwwroot) .zip dosyası içinde bulunan www klasörünün tüm içeriği kopyala. Yanlız burda dikkat etmen gereken konu www klasörünü değil sadece içeriğini kopyalamandır. Eğer içeriğini bu klasöre kopyalarsan buradaki tüm web sitelerinin aylık bw'sini rahatça görebilirsin. Herhangi bir klasör içinde bulunursa, sadece ilk 20 web sitesinin bw'sini gösterir ve diğerlerinde "timeout" olur.
Şimdi sıra izlenecek web sunucularını belirlemeye geldi. Başlat>Denetim Masası>Yönetimsel Araçlar>Internet Information Services (IIS) yardımı ile IIS konsolunu açıp burda XXXXX(yerel bilgisayar) sekmesi altında yer alan Web siteleri sekmesini tıkla. Daha sonra "Enable logging (Kayıt tutmayı etkinleştir)" i, ordan "W3C Extended Log File Format (W3C tipi genişletilmiş Dosya Formatı)" nı seçip "Properties (Özellikler)" i tıkla. Daha sonra "Advanced (gelişmiş)" tabını seçip "Byte send (gönderilen byte)" ve "Byte received (alınan byte)" özelliklerini aktif hale getir.
Artık aylık bw' ni izleyebilirsin.
NOT: Burda orijinal ayarlar kullanılarak kurulumu anlattım, eğer LogAnalizza klasörünü C: sürücünde başka bir yere kopyalarsan index.asp dosyasında " var cpath = "C:\\LogAnalizza"; " kısmını LogAnalizza.js dosyasında ise " cpath = "C:\\LogAnalizza"; " kısmını değiştirmeyi unutma.
Kolay gelsin.