İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

bazen google "tık" başına 0,00 $ veriyor..

K

kimsinsen.net

Misafir
merhaba arkadaşlar..

forumdaki topicleri okudum..
genelde dalgalı fiyatlar herkezin sorunu..
yani bazen google 10 tıka 5 dolar verırken bazen 100 tıka 2 dolar verıyor..
benım de sorunlarımdan biri bu,bunun bi acıklaması var fakat, bazen 7 tıka 2,27 verirken, yada bezen 1 tıka 1,07 verirken, bazende 5 tıka 0,00 veriyor..

gerçektende bu ilginc değil mi..
verdiği fiyat en az 0,05 diye okumuştum bi yerde.. peki bu 0,00 nerden
geliyor?

eğer aşağıdaki küçük screenshot eklentiye bi bakarsanız,
mesela 3 mart gunu,bir tıka 1,07 vermiş ama 06 mart ta 5 tıka 0 vermiş.

ve ayrıca bi sorum daha var..

siteye cok fazla ziyaretci getirip sayfa gösterim sayısını yukseltsek bu bize zarar mı getirir?.. mesela ben ziyaretci sayısı cok olan bi siteden, reklam koyduğum siteyi otomatık pencerede acıyorum.. dolayısıyla ziyaretci sayısı cok oluyor ama tabi tıklayanlar cok az olduğu için 400 kişi girio sayfaya ama sadace 3 kişi tıklıyo mesela.. siteye sadace 10 kişi girip, 3 kişi tıklasa ne değişir?.. verdiği para değişir mi?.. gene sonucta 3 kişi tıklıyor ama birinde cok fazla sayfa gosterimi var,birinde cok az.

bu konudaki tavsiyelerinizi bekliyorum..

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
5 tiklamaya 0 USD vermesinin nedenleri şunlar olabilir,

- Sayfanda genel hizmet reklami çikmiştir, ve bu reklamlar 5 tıklama almiştir, sende 0 USD kazanmişsindir

- 5 Adet geçersiz tıklama almiş ve 0 USD kazanmişsindir...

Romantlk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence Hani Gök Yüzü Neden Mavidir.... Vs.. Yazılar Varya Onlara Tıklanmıştır. Onlara Bi Para Vermiyor.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
SiteRehber.com' Alıntı:
5 tiklamaya 0 USD vermesinin nedenleri şunlar olabilir,

- Sayfanda genel hizmet reklami çikmiştir, ve bu reklamlar 5 tıklama almiştir, sende 0 USD kazanmişsindir

- 5 Adet geçersiz tıklama almiş ve 0 USD kazanmişsindir...

Hizmet reklamlarına tıklandığında istatistiklere işlemez.

komikhane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
- hizmet reklamına tıklanmış

veya

- kendi reklamına tıklamışsın. (sakın yapmayın hemen şutlarlar !!!)

K

kimsinsen.net

Misafir
arkadaşlar benım yaptığım sitede asla genel hizmet reklamı cıkmıyor..
bi cok kez baktım.. genel hizmet reklamı çıkınca tıklanmışsa zaten istatistiklerde yer almaz ki.

burda tek yol şu gözüküyo ki, tıklamalar gecersiz sayılmış..

diyelimki gecersiz, ben tıkladım hepsine ama yinede ilk tıkladığımı saymış olması lazım.. mesela 2 kere tıkladım aynı gun içinde bunun bi tanesini sayıp diğerini saymaması lazım..

sonuç olarak 10 kere tıklamıyoruz herhalde.. hergun 2 kere tıklıyoruz.. zaten 2 tane reklam cıkıyor..
yani bunlarıda anlıycak hali yokya. ertesi gun bağlandığımda, benım ben oldğumu ancak 3 kere ust uste tıklarsam anlar.. derki, bu 3 kere tıklamış demekki hile yapıyor, ben bunun istatistiklerini sileyim der.. ama ben sitede cıkan 2 reklama sadace 1 er kere tıklıyorum, abartmıyorum.. zaten şuan para kazanma deridnde değilim sadace deneme için yapıyorum herşeyi..

ben ikinci soruma cevap alamadım..
sayfanın görüntülenmesi sayısını arttrmış olmam, benım kazanclarımı düşürürmü?..
tık sayısı aynı olduğu halde,gosterim sayısı az olduğunda daha cok mu para verir?

W

webbil

Misafir
Hesabına giriş yaptıkdan sonra senin tıklamaların geçersiz tıklama olur, 2 si 5 i 10 u .. O yüzden kullandığın bilgisayardan asla tıklama .. Geçersiz sayılması hiç önemli değil ama ceza olarak seni reklam programından çıkarıyorlar .. Aman dikkat :)

e-net

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
kimsinsen.net' Alıntı:
bi cok kez baktım.. genel hizmet reklamı çıkınca tıklanmışsa zaten istatistiklerde yer almaz ki.

diyelimki gecersiz, ben tıkladım hepsine ama yinede ilk tıkladığımı saymış olması lazım.. mesela 2 kere tıkladım aynı gun içinde bunun bi tanesini sayıp diğerini saymaması lazım..

sonuç olarak 10 kere tıklamıyoruz herhalde.. hergun 2 kere tıklıyoruz.. zaten 2 tane reklam cıkıyor..
yani bunlarıda anlıycak hali yokya. ertesi gun bağlandığımda, benım ben oldğumu ancak 3 kere ust uste tıklarsam anlar.. derki, bu 3 kere tıklamış demekki hile yapıyor, ben bunun istatistiklerini sileyim der.. ama ben sitede cıkan 2 reklama sadace 1 er kere tıklıyorum, abartmıyorum.. zaten şuan para kazanma deridnde değilim sadace deneme için yapıyorum herşeyi..

sayfanın görüntülenmesi sayısını arttrmış olmam, benım kazanclarımı düşürürmü?..
tık sayısı aynı olduğu halde,gosterim sayısı az olduğunda daha cok mu para verir?

-eğer ortada geçersiz tıklama varsa, o tıklamaların ilki sayılacak sonrakiler sayılmayacak diye bişey yoktur..
olay hile oldugu için o ip e ait tum tıklamalar geçersiz sayılır..

-tıklama sayın aynı oldugu halde gosterimin artarsa, yani CTR oranın düşerse; çıkan reklamların kalitesi de duşer
Yani, tık başına daha az komisyon veren reklam çıkmaya başlar..

komikhane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kimsinsen.net' Alıntı:

sen hergün reklamına 2 kere tıkla bak ay sonu ne oluyo ??? :D :D

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
farketmez güzel kardeşim sen 10 kere tıklarsan google senin 1 tıklamanı neden saysın!
kendi reklamına 3 kere tıklatır sonra güle güle. bir iş yapıyorsanız düzgün yapın..!

sonra niye atıldım diye soruyorsunuz..

K

kimsinsen.net

Misafir
pigeon' Alıntı:
farketmez güzel kardeşim sen 10 kere tıklarsan google senin 1 tıklamanı neden saysın!
kendi reklamına 3 kere tıklatır sonra güle güle. bir iş yapıyorsanız düzgün yapın..!

sonra niye atıldım diye soruyorsunuz..

lütfen cok bilmişlik yapmayalım.. biraz daha saygılı olalım.. emin ol senden daha cok şey biliyorum.

ben 10 kere tıkladım demedim..2 kere dedim..

sitemde 2 tane değişik reklam var.. diyelimki ben siteye yabancıyım.. konuyla ilgili 2 adet reklam var.. ikisinede tıkladım.. bunu nasıl hile sayar.. ben aynı linke tıklamadım kı.. iligili sitelerin ikisine de girdim.. ne var bunda?.. hatta bitanesine 2 kere tıkladım..olamaz mı?. diyelimki tıkladım hata verdi bi daha tıkladım.. yani toplam 2 değişik siteye 3 tık.. bunda hiç bi abartı yok. google doğal olarak aynı siteye yapılan 2 tıkın sadace bi tanesine para verir, nasıl olurda onu hile sayabilir,abartı tıkların olmadığı zaman asla bunu hile saymıycaktır. cunku diğeri yanlışlıklada yapılmış olabilir, site acılırken sorun olmuş olabilir. herşey olabilir.. aynı siteye 2 kez tıklamayı hile sayıp, tum clickleri yok sayamaz.. bunlardan birini alır, diğerini hesaba katmaz.

ben bunu solemeye çalıştım..bizde bu olayın içindeyiz, 12 yıldır devamlı olarak sitelerle uğraşıyorum,onlarca sitem oldu, cj.com dan çek alan ender insanlardan biriyim..neyin hile neyin hile olmadığını çok iyi biliyorum.. olayı alıp nereye getirmişsiniz. ben aptalmıyım kendi linkime 10 kere tıklıyım,bi de üstüne tıkladım ip ile girip login olayım,bakalım arttımı hitim diye.. google ı ben kursam bile bu önlemi alırdım..

karşınızdaki angut zannetmekten vazgecerseniz belki ozaman daha guzel çözümler arayabiliriz..

DijitalSanat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kimsinsen.net' Alıntı:
lütfen cok bilmişlik yapmayalım.. biraz daha saygılı olalım.. emin ol senden daha cok şey biliyorum.

ben 10 kere tıkladım demedim..2 kere dedim..

sitemde 2 tane değişik reklam var.. diyelimki ben siteye yabancıyım.. konuyla ilgili 2 adet reklam var.. ikisinede tıkladım.. bunu nasıl hile sayar.. ben aynı linke tıklamadım kı.. iligili sitelerin ikisine de girdim.. ne var bunda?.. hatta bitanesine 2 kere tıkladım..olamaz mı?. diyelimki tıkladım hata verdi bi daha tıkladım.. yani toplam 2 değişik siteye 3 tık.. bunda hiç bi abartı yok. google doğal olarak aynı siteye yapılan 2 tıkın sadace bi tanesine para verir, nasıl olurda onu hile sayabilir,abartı tıkların olmadığı zaman asla bunu hile saymıycaktır. cunku diğeri yanlışlıklada yapılmış olabilir, site acılırken sorun olmuş olabilir. herşey olabilir.. aynı siteye 2 kez tıklamayı hile sayıp, tum clickleri yok sayamaz.. bunlardan birini alır, diğerini hesaba katmaz.

ben bunu solemeye çalıştım..bizde bu olayın içindeyiz, 12 yıldır devamlı olarak sitelerle uğraşıyorum,onlarca sitem oldu, cj.com dan çek alan ender insanlardan biriyim..neyin hile neyin hile olmadığını çok iyi biliyorum.. olayı alıp nereye getirmişsiniz. ben aptalmıyım kendi linkime 10 kere tıklıyım,bi de üstüne tıkladım ip ile girip login olayım,bakalım arttımı hitim diye.. google ı ben kursam bile bu önlemi alırdım..

karşınızdaki angut zannetmekten vazgecerseniz belki ozaman daha guzel çözümler arayabiliriz..

Ayıp etmişin hocam!
Bu konuya cevap verenleri bilmem ama emin ol ki bu forumda Adsense 'ten ayda 3'ü bırak 4 haneyi görebilen insanlar var. O yüzden bu konuda onlardan çok şey bilmen zor. Nitekim tıklama başına aldığın para ortada. Web sitesi yapmada tasarımda iyiyim dersen onu bilemem ama burda bu Adsense 'ten (ben hariç) ciddi para kazananlar var. Hilesiz hurdasız.

Benden tavsiye haddime düşmez ama yine de tavsiye, biraz daha sakin olup yardım etmelerini istemen olur.

Kendi reklamına tıklarsan bile Adsense hesabına giriş yaparken ip 'ni resetle, hangi browserda reklama tıkladı isen farklı bir browser'da hesabına giriş yap.
Çünkü adsense bilgisayarına cookie atarak bilgisayarını tanımlıyor ve ip 'ni değiştirsen bile aynı bilgisayardan tıkladığını ve hesabına giriş yaptığını anlıyor.
Aynı makine aynı makine deyip durdukları olay budur.
Cookie 'yi silersen ipni değiştirirsen bu halde dahi seni tanıyabiliyorsa bu Google; explorer 'da açık vardır ya da Microsoft ile anlaşma yapıp cookie 'leri gizli bi yere atmış demektir ki bu çok zor bi ihtimal :) Dediklerimi yaparsan günde en fazla 2 kez tıklarsan bu şekilde 0$ vermez.

K

kimsinsen.net

Misafir
bende zaten aynen senin dediğin gibi yapıyorum.. hiç bi zaman kendi kendime para kazanma derdinde değilim.. ben şuan neye cok para verıyor, nasıl yapınca iyi reklamlar cıkıyor diye deneme yanılma yontemıyle sistemi anlamaya çalışıyorum, cunku her kafadan başka ses cıkıyor, olayı tam çozmem için kendim gormek istiyorum.. kafama takılan bişi oldu, bunu sordum ama karşımda aldığım cevaplar, benı oldukca aşağılayıcı cevaplardı..
ben ne diye bilgisayarımdan surekli olarak tıklıyım, bunların hepsinin gecersiz olucanı biliyorum zaten.. ben, eğer aynı linke 2 kere tıklarsak, google bunun sadace 1 tanesini alır,diğerini hesaba katmaz,dedim.. ama arkadaşlar olayı çarptırdı, sanki ben 10 kere tıklamışım gibi yaptılar.. 10 kere tıklarsan google niye onun içinden bi tane alsın dıyolar..
ne alakası var.. tıkladığım sayı sadace 2, bu clicklerin geçersiz olmasını gerektirmez..

off neyse.. olay o değil..konu iyice dağaldı, olay karşındakini küçümseme,
yani o forumda bişi sordu ya, ozaman kesin bilgisiz cahil bi insandır, mantığı..
tabiki ben google dan pek anlamıyorum, ben "senden daha cok şey biliorum" derken, google dan bahsetmedim, ben bilgisayar hakkında,neyin hile sayıldığı konusunda,ip konusunda daha cok şey biliyorum demek istedim.. google hakkında daha cok şey biliyorum desem zaten burda sormam.. benden daha az şey bilen biri bana yardım edemez zaten..
benim google konusundan eksik bilgilerim var, kafama takılanlar var. sordum ama bin pişman oldum..

S

samedmz44

Misafir
upuzun bi paragraf sallamışsın ama tek tek okuma gereği bile duymadım madem kendin tıklayınca para alamayacağını biliyorsun o zaman bu konuyu sarı çizmeli mehmet ağa'mı açtı.. kısaca artık bu adsense işini çocuklar yapmaya başladı.. yoktur'un dediği gibi dersanede kızlara son model cep telefonuyla hava atmak için kullanmaya başladı çocuklar..

komikhane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kimsinsen.net' Alıntı:
bende zaten aynen senin dediğin gibi yapıyorum.. hiç bi zaman kendi kendime para kazanma derdinde değilim.. ben şuan neye cok para verıyor, nasıl yapınca iyi reklamlar cıkıyor diye deneme yanılma yontemıyle sistemi anlamaya çalışıyorum, cunku her kafadan başka ses cıkıyor, olayı tam çozmem için kendim gormek istiyorum.. kafama takılan bişi oldu, bunu sordum ama karşımda aldığım cevaplar, benı oldukca aşağılayıcı cevaplardı..
ben ne diye bilgisayarımdan surekli olarak tıklıyım, bunların hepsinin gecersiz olucanı biliyorum zaten.. ben, eğer aynı linke 2 kere tıklarsak, google bunun sadace 1 tanesini alır,diğerini hesaba katmaz,dedim.. ama arkadaşlar olayı çarptırdı, sanki ben 10 kere tıklamışım gibi yaptılar.. 10 kere tıklarsan google niye onun içinden bi tane alsın dıyolar..
ne alakası var.. tıkladığım sayı sadace 2, bu clicklerin geçersiz olmasını gerektirmez..

off neyse.. olay o değil..konu iyice dağaldı, olay karşındakini küçümseme,
yani o forumda bişi sordu ya, ozaman kesin bilgisiz cahil bi insandır, mantığı..
tabiki ben google dan pek anlamıyorum, ben "senden daha cok şey biliorum" derken, google dan bahsetmedim, ben bilgisayar hakkında,neyin hile sayıldığı konusunda,ip konusunda daha cok şey biliyorum demek istedim.. google hakkında daha cok şey biliyorum desem zaten burda sormam.. benden daha az şey bilen biri bana yardım edemez zaten..
benim google konusundan eksik bilgilerim var, kafama takılanlar var. sordum ama bin pişman oldum..

Diyosunki ben 10 kere değil SADECE 2 kere tıkladım. sen hergün kendi reklamına 1 kere dahi tıklasan SUÇTUR. Niye saysınki senin tıklamanı. Sen o reklama para kazanma amacıyla tıklıyosun. Ama sitene giren ziyaretçi eğer o reklama hilesiz bir şekilde giriyorsa, adamın ilgi alanı olduğu için giriyor. Aradaki fark bu. Google da enayi değilya sen tıkladığın zaman para versin. Artık " KENDİ REKLAMIMA TIKLIYIMDA GÜNDE X $ KAZANAYIM " mantığını geçin. Böyle para kazanılmaz. Biraz çalışın emek verin o zaman kazanırsınız parayı. Forumda okuyorum. " Hilesiz hurdasız kazanılmaz diye " Burda çok büyük para kazanan arkadaşlar var ve hiçbiri hile yapmıyor. Zaten hile yapsa en fazla 1-2 ay sonra atılır. Bunu kafanıza sokun. Uzun vadeli bişeyler yapmak istiyorsanız buyrun ÇALIŞIN....

Priapos

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
merhaba arkadaşlar..

forumdaki topicleri okudum..
genelde dalgalı fiyatlar herkezin sorunu..
yani bazen google 10 tıka 5 dolar verırken bazen 100 tıka 2 dolar verıyor..
benım de sorunlarımdan biri bu,bunun bi acıklaması var fakat, bazen 7 tıka 2,27 verirken, yada bezen 1 tıka 1,07 verirken, bazende 5 tıka 0,00 veriyor..

gerçektende bu ilginc değil mi..
verdiği fiyat en az 0,05 diye okumuştum bi yerde.. peki bu 0,00 nerden
geliyor?

eğer aşağıdaki küçük screenshot eklentiye bi bakarsanız,
mesela 3 mart gunu,bir tıka 1,07 vermiş ama 06 mart ta 5 tıka 0 vermiş.

ve ayrıca bi sorum daha var..

siteye cok fazla ziyaretci getirip sayfa gösterim sayısını yukseltsek bu bize zarar mı getirir?.. mesela ben ziyaretci sayısı cok olan bi siteden, reklam koyduğum siteyi otomatık pencerede acıyorum.. dolayısıyla ziyaretci sayısı cok oluyor ama tabi tıklayanlar cok az olduğu için 400 kişi girio sayfaya ama sadace 3 kişi tıklıyo mesela.. siteye sadace 10 kişi girip, 3 kişi tıklasa ne değişir?.. verdiği para değişir mi?.. gene sonucta 3 kişi tıklıyor ama birinde cok fazla sayfa gosterimi var,birinde cok az.

bu konudaki tavsiyelerinizi bekliyorum..

Gösterim yapmak istediğiniz sitelerin dışında sayfalardan tıklama alıyor olabilirsiniz,

Listenizi tekrar gözden geçirin, eğer sorun düzelmez ise

https://www.google.com/adsense/support/bin/request.py?

sayfasındaki
Reklam Sorun Giderme

yolunu kullanarak destek elemanlarına durumu bildirin.

Kolay gelsin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5