Bu işi a-z yutmuş biri kendi şirketini açabilir evet ama WM sitesi özellikle forumu açar diye birşey göremiyorum. Kendi şirketini açmasada bir firmada ya da freelencer olarak çalışabilir. Bu işi a-z yutmuş bir çok kişi tanıyorum (tanıdığım sadece 1 Türk var, kalanların hepsi yabancı, yurt dışında informatik alanında dünyada ilk 5 de gösterilen bir üniversitede computer science okudum, bu konuda çevremi düşünebilirsiniz.). Nedense tanıdığım bu kişilerin %80'i freelencer olma yoluna gidiyorlar. Daha rahat bir alan bir başkasının altında çalışmaktansa rahat rahat çalışmayı tercih ediyorlar.
WM sitesine gelince açıkcası üye olduğum 2 tane site var Türkiyede onuda yeni yaptım. Türkiyede bu işler nasıl yürür v.s. diye bakmak istedim.
Açıkcası Türklerde gördüğüm en büyük hata, biri bunu yapmış kitle toplamış / para kazanıyor bende aynısını yapayım. Bu nedenle özellikle Türk interneti çöplüğe dönmüş durumda.
Fikir, site orjinal olmadığı, yenilik getirmediği, internete birşeyler katmadığı sürece hiç site açmamak daha iyi. Bir blog açıp paylaşım yapmak bana çok daha mantıklı geliyor.
Bu anlamda beklentim yukarıda belirttiğim gibi, ortaya konulan WM topluluğu sadece hazır bir forum olacaksa bence hiç gerek yok. Bu alanda zaten büyük ve yaşlanmış siteler mevcut. Ancak site ve eklenen fikirler orjinal olacaksa, yenilik getirecekse, Türk internetine gerçek anlamda bir katkı sağlayacaksa açılmalı diye düşünüyorum.
Bu koşulları sağlamayacaksa açıkcası gerek görmüyorum. Verilen emeğe, harcanan paraya, vakte yazık. O vakti, o parayı farklı, orjinal bir projeye harcamak çok ama çok daha mantıklı ve başarı şansı çok daha yüksek.