İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

C, C++, C++ Builder, C Sharp ???

realcriminal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
merhaba,
benim c ile ilgili bir sorum olacaktı,
c ile ilgili bir sürü varyasyon var ve benim aklım karıştı. C, C++ (C## ile aynı mı bilmiyorum) , Borland C++, Visual C++, Borland C++ Builder, Microsoft Visual C++, C Sharp, vs... bu gibi bir sürü şey var kafam karıştı doğrusu. Ben üniversitede bilgisayar öğretmenliğinde okuyorum. 1. Sınıfta C gördüm. Şimdi de Borland C++ Builder ile ilgili bir proje aldım (son sınıfım) ama bu bütün c'ler arasındaki farkları bilmem lazım araştırmama başlamadan önce,
Teşekkürler,,,

ejder

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
C Bell labaratuvarlarında B dilinin geliştirilmesi ile ortaya çıkan çok kullanışlı bir dildir. Makine dili ve insana yakınlığı ile orta seviyededir. Temel olarak kullanılan birçok şey bu dilde yazılmıştır. Birçok işletim sistemi (MSDOS, Linux ...), veritabanları (MySQL..) bu dilde hazırlanmıştır. Bunun yanında piyasada satılan DOS programlarının büyük bir kısmı da bu dilde yazılmıştır.

C++ ise C diline Nesneye Dayalı Programlama (OOP-Object Oriented Programming) temeli eklenerek geliştirilmiş farklı bir yazılım dilidir. Temel olarak C'ye benzemekle birlikte işleyiş biçimi olarak oldukça farklıdır.

C# ise gelişen internet teknolojilerine ayak uydurabilmek için C++ tabanı geliştirilerek oluşturulan programlama dilidir. Özellikle internet ve ağ çözümlerinde oldukça pratik ve gelişmiş çözümler sunabilmek mümkündür.

Borland C++, C ve C++ yazabilmek için Borland tarafından geliştirilen arabirimdir

Visual C++, Windows üzerinde C ve C++ yazabilmek Microsoft tarafından için bir arabirimdir

Borland C++ Builder, Windows üzerinde C ve C++ yazabilmek Borland tarafından için bir arabirimdir (Delphi ile aşağı yukarı aynı arabirime sahiptir, Delphi temel olarak Pascal kullanır)

Visual Studio .NET : Windows sunucu ve istemciler üzerinde C# yazabilmek Microsoft tarafından için bir arabirimdir. (aspx uzantılı dosyalarda bu ortamda yazılır)

realcriminal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
RE:

bu bilgiler için teşekkür ederim. Şimdi biraz daha kavradım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5