İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

çeklerin tahsili

H

hitmp3tr_com

Misafir
akadaşlar benimde yaşadığım gibi herhalde bu işteki en büyük sıkıntı yabancı çeklerin tahsili

ben geçenlerde yapı kredi bankasına gittim çeki güvenliğe gösterdim gönderdikleri yerde uzunca bir beklemeden sonra çok tatlı bir bayan benimle ilgilendi.

tabiki işlemler 15 dakika kadar sürdü bayanla joş sohbetlerimiz oldu. herneyse buraları geçiyorum :)

bayan benden 21 milyon aldı ve çekimin karşılığını 15 gün sonra alacağımı söyledi. eğer her ay bu çeklerden alacaksanız döviz hesabı açtırırsanız paranızı hesabınıza göndeririz dedi.

ve bazı uyarılarda bulundu eğer çek 3 ay geçmişse risktedir ve biz 21 milyonu her durumda alırız. eğer çeki tahsil edemezsek 21 milyon zarar yaparsınız dedi. 3 ayı eömemişse ahsil ederiz. ama 6 ayı geçmişse çeki geirmeyin bile dedi:)

neyse arkadaşlar durum bu eğer kocaelide oturupta elinde çeki olan varsa beraber bankaya gidebiliriz. ben sırf o bayan için gelirim.

bedavaonline

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Akbank bu konu da çok iyi! Elimde ki çeki verdim ve 20 gün içinde hesabıma geçtiler.
Daha önce Garanti bankasına 50 usd'lik bir çek vermiştim ve çeki tahsil edemeyecekleri cevabını aldım.Bir kaç gün sonra tl hesabımı kontrol ederken bir de baktım ki, tahsil etmedikleri çek için 6 milyon masraf kesmişler.Tabi bunu genel müdürlüğe kadar sordum ve prosedürün bu olduğunu söylediler.Aynı çeki Akbank'a götürdüm, ertesi gün beni aradılar, "çekin süresi dolmuş" diye.Şimdi bütün çekleri Akbank'a veriyorum, hiç bir masraf almadan tahsil ediyorlar.Sadece "Bravenet'in" çekleri biraz zor tahsil oluyor!
(Eskiden, Sertaç Keleş'te hep Akbank'ı tavsiye ederdi.)

M

malatyasporlu

Misafir
bize bi çek gelse bizde böyle sorunlar yaşasak keşke :)

bizde çek yok :)

D

dogangoko

Misafir
ankaradakiler için akbank - ayrancı (sanırım) şubesini tavsiye ediyorum. Güvenlik cad. üzerinde olan, eskiden işbank kızılay şubesi ile uğraşıyordum masraf felan alıyorlardı. Ama akbank ta böyle bi olay yok, gerçi son bir senedir çek gelecek işlerle uğraşmıyorum ama 2-3 sene yapmışlığımız var.

H

hibrahim

Misafir
arkadaşlar abim bankacı olduğpu için hiç diğer bankalarla çalışmaıdm ama belki normalde de böyledir.. ziraat bankasına veriyor çeki maksimum 25 gun sonra 0 kesintiyle alıyor parayı.. belki personel diye böyle birşey vardır. ancak yinede çok pahalı olacağını sanmıyorum birde 3 ay 4 ay farketmiyordu onuda söyliyim ama 6 ay sorunlu demektir..

D

dogangoko

Misafir
hocam senin abinden dolayı öyle veriyorlardır. Çünkü bizim arkadaşın akrabası vardı o da işbankasındaydı, biz de o şekilde tahsil ediyoruz. Çünkü teminat olarak çalışanların maaşı var, çekin karşılığı gelmezse nasıl olsa onlardan alırız diyorlar

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.