İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Combobox ile text çağırmak

quattrosuv

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba ,
şimdi ben bir html dosyası oluşturdum.iller ve ilçeler çalışıyor herhangi bir sorun yok.
Fakat önce il , sonra ilçe seçildikten sonra göster butonunu tıkladığım zaman hemen altındaki textbox alanına dışardan text dosyasını çağırmak istiyorum.çağıracağım dosyaları html de yapabilirim bunda problem yok.
Sadece dışardaki verilerimi bu alana getirmek istiyorum
örnek dosyayı buraya nerden yükleyeceğimi bilemedim , bu yüzden kendi hostuma attım.
içinede 2 tane txt dosyasını ekledim.örnek olarak sadece bu ikisini yapabilirseniz kalanını ben devam ettirebilirim.
www.2abilisim.com/liste.rar
Not : dışardan çağırmamın sebebi text dosyaları toplamda 3 mb'in üzerine çıkıyor.Sayfa çok ağır çalışmaması için dışardan çağırmak daha hızlı olacağını düşündüm.Bu işin başka bir yolu varsa ona da açığım.

Teşekkürler.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Kod:
<script language="Javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5.1/jquery.min.js"></script>
<script language="Javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8.10/jquery-ui.min.js"></script>
<script language="Javascript">
$(document).ready(function() {
	$('#button').click(function() {
	getir();
	});
}
);

function getir() {
var il = $('select[name="il"]').attr('value');
il = il.toLowerCase();
var ilce = $('select[name="ilce"]').attr('value');
ilce = ilce.toLowerCase();
var dosya = il+'-'+ilce+'.txt';
alert('Yuklenecek dosya '+dosya);
$.ajax({ type: "GET", async: true, url: dosya, success: function(msg){ $('#liste').html(msg); }});
}
</script>

butonu submitten button şekline çevir ve en tepeye bunu paste et.
ancak türkçe karakterler sorun çıkaracaktır, onları temizlemen gerekiyor.
her şekilde js içindeki elle girilmiş veriler şık değil.

quattrosuv

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Angelo hocam.Öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim.
Söylediğin gibi yaptım.aladağ'ı aladag olarak değiştirdim.butonuda submitten button yaptım.deneme yapıyorum.gösteri tıkladığımda uyarı kutucugu açılıyo.."Yuklenecek dosya ***.txt" yazıyor.hepsi bu..o alana text dosyası gelmiyor.olmadı yani.
Türkçe karakterleri temizlemekte problem değil.oturur uğraşırım ama olmadı..
Birde js içinde elle girilmiş veriler şık değil demişsiniz.
Ben flash , Cinema4D ,photoshop vs. konularında iyiyim..az birazda as2.0..Yani web programlama konusunda herhangi bir iddiam yok.siz bana bir tavsiyede bulunsanız mukemmel olur.
Elbette bunun daha şık ve basit yöntemleri vardır ama bilmiyorum.Örnek bir dosya verirseniz ben onun üzerinden giderek geliştirebilirim.
Her iki konuda da farketmez.Siz tavsiyede bulunun..Yardımcı olursanız cok büyük bir yükten beni kurtarmış olursunuz.
Zahmet verdiğim içinde kusura bakmayın.

quattrosuv

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tamamdır hoca..nete atınca oldu..birde
<form name="arama" method="POST" action="gelen.php">
satırını
<form name="arama">
olarak değiştirdim.düzeldi.
tesekkur ederim.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Browserdan acarsan kendin html dosyasini calismaz kod evet, web sitesi uzerinde olmali. Dosya isimlerini tek tek degistirmek yerine bir araci php dosyasi kullanabilirsin o php dosyasi oncelikle turkce karakterleri temizleyip txt i oyle yukler. Sadece kaynakta o kadar uzun JS verileri dosyayi duzensiz gosteriyor, soylemek istedigim oydu.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.