Şöyle bir sorunum var. cron.test.php adında bir php dosyası var, bu dosya çalıştırıldığı zaman, aynı dizinde adı çalıştırıldığı zaman olan (2005-06-06_12:32:45.txt gibi) bir txt dosyası oluşturuyor. Bu dosyayı çalıştıran komutu dakikada bir çalışacak şekilde cpanelden ekliyorum. Çalışmıyor. Servera root olarak girip konsoldan ekliyorum, yine çalışmıyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Server yönetimi hakkında fazla bir bilgim yok o yüzden ayrıntılı bilgi veremedim fakat sizin yönlendirmenize göre ayrıntılı bilgi de verebilirim. Başka bir serverda cronu çok rahat kullanıyorum hiç konsola gerek kalmadan. Sorun nerede anlayamadım.
cron.test.php nin çalıştırılmadığını, dizin içinde hiç yeni txt dosyasının oluşmamış olmasından anlıyorum. Dosya içeriği şöyle :
Eklediğim cronda şöyle
* * * * * php -f /home/xyztuv/public_html/abcdef/cron.test.php
cron.test.php nin çalıştırılmadığını, dizin içinde hiç yeni txt dosyasının oluşmamış olmasından anlıyorum. Dosya içeriği şöyle :
PHP:
<?php
include "ayarlar.php";
class TarihSinif { //Tarih Sınıfı Başlar.
function Al($format) { //Tarihi Belirtilen Formata Göre Hesaplayıp Geri Döndürür.
global $_ayar;
return date($format, mktime(date("H"), date("i")+$_ayar["ZamanFarki"], date("s"), date("m"), date("d"), date("Y")));
}
} //Tarih Sınıfı Biter.
$Tarih = new TarihSinif();
$handle = fopen($Tarih->Al("Y-m-d H:i:s").".txt", 'a');
fwrite($handle, $Tarih->Al("Y-m-d H:i:s"));
fclose($handle);
?>
Eklediğim cronda şöyle
* * * * * php -f /home/xyztuv/public_html/abcdef/cron.test.php