İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Db hatası alıyorum

ArtiEksi

0
Yasakli Uye
Reaction score
2
eski hostta bulunan bütün yedekleri cektim db + vbulletin dosyalarını şimdi vb dosyalarını atıyorum sql de yukluyorum tekrar db hatası alıyorum.. acaba eklentilerden mi olmuştur ? phpyadmin de bütün SQL yüklenmiş gözüküyor.

www.uluforum.com

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Access denied for user 'forumulu_ulu'@'localhost'

includes/config.php

dosyandaki mysql kullanıcı adı ve şifreni kontrol etmelisin, uyuşmuyor serverdaki bilgilerle senin config.php dosyasında yazdığın bilgiler.

ArtiEksi

0
Yasakli Uye
Reaction score
2
adszxq6.gif

bu sekilde girdim doğru config.php

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
- $config['Database']['veritabanıadı']
- $config['MasterServer']['localhost']
- $config['MasterServer']['mysqlkullanıcıadı']
- $config['MasterServer']['mysqlşifre']

yukarıdaki satırları tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim.

mysql üzerinde yarattığın kullanıcıyı, ilgili veritabanına atadın mı? (veritabanı oluşturduktan sonra, birde kullanıcı oluşturuyorsun, o kullanıcı hesabını vbulletin için kullanacağın veritabanına ataman gerekiyor)

diğer bir soru, hosting hizmeti aldığın yer localhost olarak kullanmıyor olabilir server adını, bir sormanı öneririm. (zaten cpanelden screenshot vermişsin ordada yazıyor)

ArtiEksi

0
Yasakli Uye
Reaction score
2
config.php doğru ayarlanmış localhost olarak kullanıyor.. ama sorunu çözemedim :(

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
adszxq6.gif

bu sekilde girdim doğru config.php

bu arada forumunkiyle senin oluşturduğun veritabanı kullanıcı adları birbirini tutmuyor:

forumun denediği:
Access denied for user 'forumulu_ulu'@'localhost'

senin cpanelde tanımladığın:

cpanelde tanımladığın yazman gerek bu durumda config.php dosyasına, o yüzden hata veriyor.

Yani uluforum_uluforu yazmalısın databaseusername bölümüne config.php dosyasında.

Elazığlı168

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
tüm dbleri silip tek db ye yeniden yükle mysql yetkileriyle ilgili bir problem olabilir tek db ile sınırlandırımış olabilir

neoxi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
config.php doğru ayarlanmış localhost olarak kullanıyor.. ama sorunu çözemedim :(

db'ye user adı ve şifresi ekledinmi yoksa normal panel şifrenimi giriyorsun. db'ye ulaşamıyorsa ya db adı yada user adı yanlıştır. db'ne bir user ata ve onu kullanarak kurulumu yapmayı dene.

sinan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
MySql Hatası: Kullanıcı Girişi Engellendi

Bu hatayı alıyorsanız, bunun anlamı:
  1. Aşağıdakilerden en az biri config.php de yanlıştır.
    - $config['Database']['dbname']
    - $config['MasterServer']['servername'] (except in rare cases, this should almost always be left as 'localhost' or '127.0.0.1')
    - $config['MasterServer']['username']
    - $config['MasterServer']['password'] (On some hosts your db password may be resticted to 8 characters or less.)

Değerlerin ne olması gerektiğini bilmiyorsanız, hosting firmanızla iletişime geçmelisiniz.
  2. Kullanıcı ile veritabanı doğru eşleştirilmemiştir veya kullanıcı veritabanına giriş için yeterli izne sahip değildir. Nasıl yapıldığını bilmiyorsanız hosting firmanız ile görüşmelisiniz.
  3. Düzgün editlenmiş "config.php" dosyasını vbulletin in "includes" klasörüne attığınızdan emin olun.
  4. MySQL 4.1.x kullanıcıları MySQL 4.1.x sisteminin şifre karıştırma sisteminden etkilenmiş olabilirler. Bu sistem için, PHP5 de olmasına karşılık PHP4 de bir destek sistemi yoktur.Bunu çözmek için MySql 4.1.x veritabanınızda şu sorgulamayı yapmalısınız:
    Kod:
    [I]SET PASSWORD FOR [/I][I]'[COLOR=seagreen]username[/COLOR]'@'localhost'[/I][I] = OLD_PASSWORD('[COLOR=seagreen]password[/COLOR]');[/I]
    Buradaki username ve password config.php de yazdığınız değerler ile aynı olmalıdır.
    Detaylı bilgi için:
    MySQL AB :: MySQL 5.0 Reference Manual :: 5.7.9 Password Hashing as of MySQL 4.1
    http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/up...-from-4-0.html
  5. Ya da en basitinden siteniz için belirlenen maximum veritabanı sayısı aşılmıştır ve yeni veritabanı oluşturamıyorsunuzdur. Bunun için yine hosting firmanız ile görüşmelisiniz. Bağlantı hataları için; http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/...ss-denied.html

Kaynak: vbulletin.com
Çeviri : ben :cool:

ArtiEksi

0
Yasakli Uye
Reaction score
2
mysql_connect() [<a href='function.mysql-connect'>function.mysql-connect</a>]: Access denied for user 'forumulu_ulu'@'localhost' (using password: YES)
/home/uluforum/public_html/includes/class_core.php on line 273

yenı db olusturdum eskı vb dosyalarını attım bu hatayı alıyorum bır yerde eski db adı yazıyor onu goruyopr buyuk ıhtımalle..

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
vbulletini kurduğun sunucunun işletim nedir ? eski server linux yeni server windows ise gerekli ayarları yapıp servisleri restart etmelisin

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.