İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

DNforum gibi ücretli bir forum olma yolunda ilerlerken

N

nomak78

Misafir
Forumumu ücretli yapmaya geniş bir reklam bütçesi ayırmaya doğru bir adım daha atıyorum. Bu yolda giderken fikirlerinizi almak istiyorum.

Forumumdaki postçular, ücretli post yapacaklar ve ücretli üye olanların taleplerine anında yanıt verecekler

Üyelik yıllık 5$ gibi ödenebilir bir rakam olacak ilk aşamada

Aylık 200$ adwords, 200$ adbrite intermission reklam bütçesi olacak başlangıç için

başka neler yapabilirim? DNforum gibi ücretli bir forum kurmanın çok zor olacağını sanmıyorum ama bunu ciddi karlı bir hale getirmek içni neler yapılabilir. benimle beraber kafa yormak isteyenlerin fikirlerini almak istiyorum

belitmek isterimki forumda illegal hiçbirşey olmayacak.

burnman999

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben güzel bir fikir.
ama ücretsiz forumda olmayan birşeylerin olması gerekiyor ki para vererek üye olunsun. üyeadı.domain.com tarzı birsey vererek. üye özel bir sayfa verebilirsin.

birde çok iyi reklam yapman gerekiyor.

D

dnturkey

Misafir
evet niye millet üye olacak ? reklam dan önce bunu düşünmen gerekiyor. millete sunacağın şeyler ne olacak ? dnforum gibi olman zor. orda dönen paranın haddi hesabı yok. satışa çıkarılan her mantıklı şey çok rahat satılabiliyor. kolay olsaydı herkes yapardı. insanları çekebilmen için mantıklı şeyler sunman lazım.

G

Geveze.at

Misafir
Öyle bir forum yapman lazimki digerlerinden farkli olmali. Yani üye icin cok fazla imkan olmali. Üye parayi ödedigi zaman diger forumlarda olmayan imkanlardan yararlanmali.
Onun haricinde bizim insanimiz paraya kiyamaz. O yüzden biraz ugrasman gerekecektir

M

mfk_1868

Misafir
dotcomgod denen elemandaki para ve birikim dunyada sayılı adamda vardır:)

guzel içerik yap. ve bence dnforumdaki gibi tek seferlik degilde 6 ayda 5$ gibi bir ucret al. Bu sekilde devamlılık saglarsın.

N

nomak78

Misafir
hepinizin söylediği şeyler teker teker haklı şeyler. bizim insanımız bedavayı sever haklısınız çünkü zor kazanıyor. zor kazandığı için zor harcıyor. dolayısıyla yonja.com gibi elit bir hedef kitleye ulaşabilisem sorun çözülür gibime geliyor. hiçkimsede olmayan şeyleri koyma konusuna gelince.

http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=21384

burda yazmıştım. parlak fikirler önerecek insanlara para ödüyorum, yani fikir satın alıyorum:)

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
odemeleri hangi yolla almayi dusunuyorsun? turkiyede paypal'i olan ve cc kullanan insan sayisi cok az, bu sana buyuk kayip getirir.

birde kullanicilar arasi donate sistemi yapabilirsin, bu donate'lerle kullanicilar senin sitendeki hizmetlerden faydalanmak icin kullanabilirler.

culpable

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
nomak78' Alıntı:
hepinizin söylediği şeyler teker teker haklı şeyler. bizim insanımız bedavayı sever haklısınız çünkü zor kazanıyor. zor kazandığı için zor harcıyor. dolayısıyla yonja.com gibi elit bir hedef kitleye ulaşabilisem sorun çözülür gibime geliyor. hiçkimsede olmayan şeyleri koyma konusuna gelince.

http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=21384

burda yazmıştım. parlak fikirler önerecek insanlara para ödüyorum, yani fikir satın alıyorum:)
bizim insanimiz bedavayi severle alakasi Yok
Benim su an iki tane forumda parali uyeligim var ve aylik olarak odeniyor ve senin 1 seferde almak istedigin rakam aylik odenen fiyattan daha az
Yani su ana kadar senin forumda acilan basliklarla yada buina benzer basliklarla kimsenin parali uye olmasini bekleyemezsin sanirim (+ senin forumda su ana kadar acilan basliklari su sekilde bir benzetme yapabiliriz marez turk sitelerinde giren uyelerin forum icinde aktifligini arttirmak ve online zamanini arttirmak icin acilmis basliklardan bir farki yok bence ki insanlar oraya bir seyler download etmek icin geliyor bu sekildeki basliklarada goz atiyor)
kendi sitemin gunluk tekil hiti cok az dahil olsada su an uyelik 25$ senelik. 1.5 aylik site ve 50 nin uzerinde ucretli uyesi var gunluk ortalama 1-2 tane yeni ucretli uye oluyor.
kismet olursaa sali gunu iceriginin bitirip acilacak olan yeni sitenin Uyelik ucretleride soyle
3Aylik 50YTL(18 yas alti ve ogrenci indirimi)
3 aylik uyelik 100YTL (normal uyelere)
3 aylik biraz daha genis icerige sahip uyelik 500Ytl ( yeni acilacak olan site icerigi online performans danismanligi )

N

nomak78

Misafir
odemeleri hangi yolla almayi dusunuyorsun? turkiyede paypal'i olan ve cc kullanan insan sayisi cok az, bu sana buyuk kayip getirir.

birde kullanicilar arasi donate sistemi yapabilirsin, bu donate'lerle kullanicilar senin sitendeki hizmetlerden faydalanmak icin kullanabilirler.
fena bir fikir değil ama ziyaretçiyi çekecek fikirlerden bahsediyorum. Bunu gördüklerinde akıllarından "hemen buraya üye olmalıyım" geçmeli.. Yinede verdiğin fikir için teşekkürler

senin forumda su ana kadar acilan basliklari su sekilde bir benzetme yapabiliriz marez turk sitelerinde giren uyelerin forum icinde aktifligini arttirmak ve online zamanini arttirmak icin acilmis basliklardan bir farki yok bence ki insanlar oraya bir seyler download etmek icin geliyor bu sekildeki basliklarada goz atiyor)

Bu benzetmeyi neye göre yaptın? Bu bir istanbul forumu, dolayısıyla sanırım bahsettiğin şeylerin muhattabı değil. aslında bu tip söylemlere cevap vermekte hiç zorluk çekmem, hatta çok iyi cevap veririm ama şu an canım bu tip bir diyaloğa girmek istemiyor.. belki başka zaman.. Sadece sana konsepti anlamadığını söylemekle yetiniyorum şimdilik. Siteni övmek için başka yöntemlerde var.. ırgalayıcı aşağılama, başkasını yere vurup kendini izafi büyük gösterme arka sokaklardaki dedikoducu mahalle kadınlarının yöntemidir.. eminim senin gibi okumuş, eğitimli ve kültürel altyapı sorunu çekmeyen bir insan bu tip yöntemlere başvurmaz.. siteni ve yöntemlerini övmek için kendine bir başlık açabilirsin.. bu başlık başka birşey için açıldı.

P

Paraemon

Misafir
nomak78' Alıntı:
dolayısıyla yonja.com gibi elit bir hedef kitleye ulaşabilisem sorun çözülür gibime geliyor.

Yonjanın nerdeyse %90'ı etiket yapmaya çalışan, ayak elemanlarla dolu.

Ayrıca Donate sistemi olabilir ,

Paranın haricinde Post atana Kredi verirsin ve Bu kredilerle Sitenin Servislerinden yararlanılır.

bknz: Sms Gönderme, Site Üzerinden Anon. mail atma .
Veya kredilerle hediyede olabilir , 1000 krediye müzik CD'si gibi ...

N

nomak78

Misafir
O hoş bir fikir ama yeni siteler başlığı altında belirttiğim gibi reputationdaki artışa para vericem dolayısıyla ikisi bir arada olursa karışıklık olabilir.

culpable

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
nomak78' Alıntı:
Sadece sana konsepti anlamadığını söylemekle yetiniyorum şimdilik. Siteni övmek için başka yöntemlerde var.. ırgalayıcı aşağılama, başkasını yere vurup kendini izafi büyük gösterme arka sokaklardaki dedikoducu mahalle kadınlarının yöntemidir.. eminim senin gibi okumuş, eğitimli ve kültürel altyapı sorunu çekmeyen bir insan bu tip yöntemlere başvurmaz.. siteni ve yöntemlerini övmek için kendine bir başlık açabilirsin.. bu başlık başka birşey için açıldı.
nomak sitemi ovmek icin tada reklam yapmak istemis olsam sitenin ismini burda mesajlarimda yazarim gecmis mesajlara bakarsan hicbirinden 1 tane bile sitemin ismi gecmiyor
yani siteyi ovmekle alakasi yok
basik acmissin bende kendi dusuncelerimi soyledim + yada - .

N

nomak78

Misafir
tamam yanlış anlamışım demekki.. fikirlerin için teşekkürler.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5