Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Dövizli askerlik yapan ?

sivrisinek

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
8 Haziran 2008
Mesajlar
822
Açılan Konu
66
Tepki puanı
3
Arkadaşlar aramızda yurt dışında bulunup dövizli askerlik yapmış birisi varmı ?

Bu dövizlik askerlikte 3 yıllık süre yurtdışında bulununan süremi yoksa 3 yıl calısılması gereken süremi ?
 

CaLViN

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
25 Kasım 2004
Mesajlar
7,486
Açılan Konu
146
Tepki puanı
58
Konum
Antalya
3 iş yılı çalışmanız gerekiyor.
 

sivrisinek

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
8 Haziran 2008
Mesajlar
822
Açılan Konu
66
Tepki puanı
3
3 iş yılı çalışmanız gerekiyor.
daha detayli aciklama sansina sahipmisiniz. Bir cok sey okudum aslinda konsolosluga gitmedim acikcasi buralardan tecbrube ile ögrenmek daha iyi ve diger lazim olan arkadaslara yardimci olmak amac.


Bir cok yazida ornek turkiyeye 1 ayligina tatile gittimizde dahi 1 aylik süre düsülecek. Bir kac yazida 1950 gun vs yurtdisinda bulunma sarti gibi seyler her yerden bir yazi var eger siz yaptiysaniz biraz daha detay verirmisiniz.
 

CaLViN

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
25 Kasım 2004
Mesajlar
7,486
Açılan Konu
146
Tepki puanı
58
Konum
Antalya
Türkiye dışında herhangi bir ülkede 3 yıl boyunca işçi veya işveren statüsünde gözükmeniz yani çalışmanız gerekiyor.

Yani örneğin bir fırında usta olarak çalışabilirsiniz veya fırın sahibi olabilirsiniz en basitinden.

Askerlik ertelemenizi elçilikten başlattıktan itibaren 3 yıllık süreyi doldurmaya başlamış oluyorsunuz.Bu süre içerisinde Türkiyeye geldiğiniz ve kaldığınız süreler sayılmıyor.

Örneğin 3 yıl boyunca her ay yaz aylarında gelip 2 şer ay kalırsanız toplamda 6 ay sayılmaz.3 yıl da 2,5 yıl çalışmış gözükürsünüz.

Bunun dışında diğer ülkelere gidebilirsiniz,gezebilirsiniz.Bunlar çalışma sürenizden düşülmez.

Son olarak çalışma süreniz başladıktan sonra bir kerede aralıksız olarak Türkiye'de 6 aydan fazla kalamazsınız,yoksa süreniz yanar.
 

sivrisinek

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
8 Haziran 2008
Mesajlar
822
Açılan Konu
66
Tepki puanı
3
Tesekkurler evet bende arastirmalar yaptim.

Konsoluslugun dedigi gibi bu 3 yillik süre kesinlikle calisma süresiymis yani yurtdisinda 5 sene bulunsaniz 2 sene calissaniz askerlige basvuru yapamiyormussunuz..

1 sene icin 6 ay türkiyede veya baska bir ülkede bulunamazsiniz. Bu 6 aylik süre öyle 6 ayda 1 haftaligina giris cikis yaparim durumlari degil. Kesinlikle 12 ayin 6 ay süre yabanci ülkede bulunmaniz gerekiyor.

örnegin 5 yil süre kaldiniz sonra 2 yil calistiniz. 1 yil daha calisma süreniz varken türkiyeye 6 ay kalirsaniz yani 1 yillik sürenin yarisini türkiyede gecirirseniz hakkinizi kaybediyor böylece herseye sifirdan baslayip tekrar 3 sene calismak zorunda kaliyorsunuz.

Ögrenciler veye türkiyeden memur olarak gelip calisanlar dovizli askerlige basvuramiyor burada calisma izniniz olmasi gerekiyor.
 
Üst