İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Emek hırsızlıgı ve Kanuni işlemleri

seniseviyo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar

bir müşterime site yaptım, sadece kullanım izni kod satışım yok...

bu ne yapıp edip hostingci arkadaştan sitenin şifrelerini alır ve başka bir firmaya benim kodlamalarımı verir. Bu firmada design by erhan yazısını değiştirir kendi adını yazar.

Şimdi aylardır emek harcadıgım kodlamalarım başkasının elinde ve kendileri yapmış gibi kullanıyorlar. Bu kişilere hukiki işlem yaptırabilirmiyim.

Nasıl bir süreç olur ve beni tatmin edecek bir sonucu varmıdır?

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tabiki scriptin kendine ait olduğunu kanıtlaman lazım

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Önce kullanan siteyi ve sitenin barındırıldığı hosting i uyar derim, genelde ilgilenirler bu tip konularla o çalan firma mahkeme emri var mı falan diye pişkinlik yapmazsa. Benim de çok başıma gelen bir durum umarım halledersin. Bu tip durumlar için bir yöntem de geliştirdim artık baya işe yarıyor :)

seniseviyo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kodlarım şu an başka bir web firmasının eline geçmiş durumda.

scriptin kendime ait oldugunu cok rahat kanıtlayabilirim noter ve bilirkişi aracılıgıyla. Kaynak dosyalarım ve dosyalarımın oluşturulma tarihleri laptopumda mevcut, o günden beridir de format atmadığım için dosyalar orjinal olarak duruyorlar laptop ta.

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
o zaman için rahat olsun.. savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin

T3chn0

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
scripti zendle kimse çalıştıramaz :)

T3chn0

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
hııı ben alırsa diye okumuşum dalgınlıkla kusura bakma :(

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
yaw firma aldıysa o zaman avukata danış...yokmu yakınında bi avukat rica et bi telefon açsın hemen kaldırırlar...önce hostinge tel açtır sonra işi yaptığın firmaya

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Güzel kardeşim.. Bilgisayarımda kodlar mevcut ve oluşturulma tarihleri belli demişsin.

Bu bir işe yaramaz.

İşe yarayacak şeyi söyleyim sana..

O kodları kim ilk önce alıp notere bu kodlar bana aittir.. Telif hakkını almak istiyorum derse o zaman .. İlk üstüne alan kişiye aittir kodlar.. Ve bu telif hakkıyla istediğin davayı açabilirsin... Ama küçük bir ayrıntı var. Bildiğim kadarıyla telif hakkı almak biraz pahalı... yANi astarı yüzünden pahalıya gelebilir sana...

Benden tavsiye... Unut o kodları.. ve yeni yazacağın kodların hepsini de dll yaparak ver firmalara.. dll içinde de o scriptin belli bir domainde kullanılacağını tek satır kodla ayarla.. İçin rahat olsun :)

M

MerKuR

Misafir
yapabilecegin bişey yok daha önce noterden kodların sana ait oldugunu tastik ettirseydin ozaman mahkemeye verirdim.
Şimdide noterden tastik ettir kodları. ilk yaptıranındır. :)

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu mantıkla senin yazabileceğinin şarkı sözünü de yazabilecek başka insanlar var, telif nerde çalışıyor o zaman başka insanların yapamayacağı birşey yaptığında mı, öyle birşey var mı dünya üzerinde?

domain konusuna gelince: cemyilmaz.com <- bu domain in hikayesini bir araştır internetten, sanırım tr'de bikaç yüzbin kişi vardır o isimde ama kime verildi mihayetinde..

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Güzel kardeşim.. Bilgisayarımda kodlar mevcut ve oluşturulma tarihleri belli demişsin.

Bu bir işe yaramaz.

İşe yarayacak şeyi söyleyim sana..

O kodları kim ilk önce alıp notere bu kodlar bana aittir.. Telif hakkını almak istiyorum derse o zaman .. İlk üstüne alan kişiye aittir kodlar.. Ve bu telif hakkıyla istediğin davayı açabilirsin... Ama küçük bir ayrıntı var. Bildiğim kadarıyla telif hakkı almak biraz pahalı... yANi astarı yüzünden pahalıya gelebilir sana...

Benden tavsiye... Unut o kodları.. ve yeni yazacağın kodların hepsini de dll yaparak ver firmalara.. dll içinde de o scriptin belli bir domainde kullanılacağını tek satır kodla ayarla.. İçin rahat olsun :)
dll yapmak kısaca nasıl oluyor acaba.Ve dll den kodları nasıl işleyebiliriz ? Fonksiyonlar şeklinde mi acaba.
saygılar..

S

serkanus

Misafir
sende tv makinasının bir önceki bölümü izle
orada da yabancı kliplerin aynısını yapan türkleri göreceksin
telif neden calısmıyor?

TELİF eğer kanıtlayabilme imkanın resmi organlarca onaylanabilirse mümkünse olabilir bu arkadaşın kodlarını kim nasıl onaylayabilir? bir başkası bilmeden aynı programı yazamaz mı aynı eğitimi almıştır olabilir sonucta binlerce yol yok kodlamalarda.

diyelimki çaldı ve noterden vs onaylatmış olsun. ben de çalan kişiyim sonra neolcak?
hosting firması bunu umursayacak mı :) türkçe türk (yabancı host açısından)
ha o host kapatır baska hosta açar.

kardeşim bende aynısını yaptım derse, ya da ben yaptım benden o çalmış onaylatmıs derse?
bunlara türkiye henüz hazır değil mahkeme açılsa da kapanmaz. hakim neye göre karar verecek bilmemkaç yıl önceki yasaları okudu.

cemyılmaz beğendiği t-shirtün bile mağazadaki tüm benzerlerini alabilme gücüne sahip domaini de almıştır kimse kimseye vermez.

Bu mantıkla senin yazabileceğinin şarkı sözünü de yazabilecek başka insanlar var, telif nerde çalışıyor o zaman başka insanların yapamayacağı birşey yaptığında mı, öyle birşey var mı dünya üzerinde?

domain konusuna gelince: cemyilmaz.com <- bu domain in hikayesini bir araştır internetten, sanırım tr'de bikaç yüzbin kişi vardır o isimde ama kime verildi mihayetinde..

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İşte bu yüzden araştır demiştim; Cem Yilmaz onu dava acarak aldi parayla degil, gerekce olarak da ismin kendi sahsi sayesinde markalasmasiydi. (davayi kazandigini belirtmeme gerek yok herhalde)

Makina ya gelince, eger deep purple, nirvana gibi gruplar birgun yuksek sadakat, mirkelam gibi adamlarin kliplerini izlerse belki dava acmaya tenezzul eder, davayi da acarsa o kliplerin yapimcilarini taksimde kose baslarinda gorursun.

Bu kadar kuralci ve ezberci olmayin, hukuk bu degildir, hersey kat-i ispat olsa kamera goruntusu olmayan hicbir vaka da suclu bulunamazdi.

S

serkanus

Misafir
Mehmet,
benim istediğim düşlediğim ve doğru olan senin dediklerinle aynı.
ayrıştığımız nokta şuan benim dediğim gibi uygulama olması.
ben de senin gibi istiyorum ki herkes hakkıyla çalışsın kimse kimsenin yaratımlarını çalamasın ama gerçek yaşamda bu mümkün olabiliyor ve sonucta cezalandırılmıyor hırsız.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben anlıyorum seni ama benim de söylemek istediğim hakkı yenen kim varsa gitsin hakkını arasın hakta hukukta, eğer orada aramazsa, olumlu veya olmusuz sonuçlanan misaller doğmazsa o sistem de işlemez gelişmez, sonra insanlar whois bilgilerinden adresini buldum geliyorum diye, siteni heklerim diye, google'dan banlatırım tehdit etmeye başlar kendi adaletini sağlamaya çalışır.. ki yapılıyor, daha 3 gün önce biri bir daha ... yapan olursa forumdakileri google'dan banlatırım diye post açtı, söylemek istediğim bu

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
dll yapmak kısaca nasıl oluyor acaba.Ve dll den kodları nasıl işleyebiliriz ? Fonksiyonlar şeklinde mi acaba.
saygılar..

dll yi asp ile veya php ile yaparsan hosting sahibi ile görüşüp o dll yi servera tanıttırman gerekir.. Ki bunu da hosting şirketi güvenlik riskine girmemek için kesinlikle yapmaz..

Ama asp.net kullanırsan asp.net de dll yapmak kolay.

jackal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
noter kodları onaylamka için sayfabaşına 50 - 60 ytl alıyordı daha onceden ki noterden onaylatmamıştık çunku noter şu ifadeyi kullanmıştı ;

iyide burdanbır satırı çıakrırsa veyaarayaeklımeler eklerse bu telıf hakkı olmazkı belkı dava açarsın ama sonuc olarak sadece ozenmek tabırını kullanırsın demıştı :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5