İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

escrow servisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
escrow nedir?
- Belli yükümlülükler gerçeklesene kadar bir seyin tarafsiz bir kisiye emaneti.

Internette, alim satim isleriniz esnasinda, alim/satim islemi bitene kadar paranin tarfasiz bir kiside kalmasi, hem alici hen de satici icin bir korunma/guvenlik imkani saglamaktadir.

Ornegin bir domain adi satisi yapacaksiniz, alici size 100YTL teklif etti.
Domain adi size transfer olana kadar odeme yapmak istemiyorsunuz, cunku pesin olarak para odemeniz durumunda belki domain sahibi satmaktan vazgececek.

Bu durumda alici parayi "tarafsiz" kisiye aktarir ve hem alici hemde satici tarafsiz kisiye parayi tutma izni verir.

Satisin tamamen gerceklesmesinin, yani domain adinin alicinin eline sorunsuz gecmesinin ardindan, "tarafsiz" kisi emanet parayi saticiya verir.

Bu konuya deginmemin sebebi, internet ortaminda alim satim islemlerini guvenli bir ortamda yapmak isteyenlere, boyle bir hizmet sunmak.

Siz forum kullanicilari olarak boyle bir hizmet ile ilgilenirmisiniz?

SaintOne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben yakında 250 ytl lik bir domain satışı yapacağım müşterim eğer bana güvenmeyip başka yollar ararsa ben sizin ile irtibata geçebilirim..

Z

Zion

Misafir
Bu servise henüz Türk kullanıcılar hazır mı bilmiyorum ama ihtiyaç olduğu bir gerçek. Tabi şu soru da akla gelmiyor değil:
"peki denetleyicileri kim denetleyecek?"

GoTcHA

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
de bu escrow hizmeti güvenilir firmalarca verilmez mi? sonuçta iyinet admin bi şahıs değil mi? yarın tutup internet bağlantına bişey olsa yada allah korusun sana bişey olsa nerden bulacak insanlar iyinetadmini?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
GoTcHA' Alıntı:
de bu escrow hizmeti güvenilir firmalarca verilmez mi? sonuçta iyinet admin bi şahıs değil mi? yarın tutup internet bağlantına bişey olsa yada allah korusun sana bişey olsa nerden bulacak insanlar iyinetadmini?

Forumda pekcok kullanici ile ticaret yapiyorum, simdiye kadar da negatif bir feedback almadim.

Allah yazdiysa, kaderimizde varsa, bunun onune gecilmez, olacagi varsa olur.

Ayni sekilde: siz domainin parasini pesin yatirdiktan sonra domain transferi olmadan Allah korusun karsidaki kisiye de bisey olabilir.

Guvenilir sirketler bu hizmeti verene kadar, ben boyle bir servisi sunmayi oneriyorum. Boyle sirketler ciktiginda, hep beraber kullaniriz. Boyle sirketler cikana kadar da escrow hizmeti vermeye talibim.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
denetim mekanızması çok iyi olursa tabiiki tutar. en azından müşteri parayı yatırdımı yatırmayacakmı, geri çekermi acaba gibi sorulardan kurtuluruz.

axl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
17
2006 konusu :)

ayrıca gittigidiyor dan aynı işi yapabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5