İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Film indirenler yandı

haberci01

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
4969600.jpg

İngiltere'de internetten film ve müzik indirenlerin bağlantılarının servis sağlayıcılar tarafından kesilmesini öngören yasanın hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.

Korsana karşı savaş çerçevesinde hazırlanan yeni yasa, servis sağlayıcısı şirketleri bu konuda kesin ve katı bir tutum içine girmeye zorlayacak.

Servis sağlayıcılar, internetten film ve müzik indirdiğini tespit ettikleri abonelerinin internet bağlantılarını kesmek zorunda kalacak.
Yasaya göre, yasa dışı film ve müzik indirdiğinden kuşku duyulan aboneler önce birer mail gönderilecek uyarılacak. Aynı durumun ikinci kez tekrarlanması halinde, abonenin internet bağlantısı belli bir süreyle kesilecek. Yasa aynı suçu işlemekte ısrar eden kullanıcıların üçüncü kez yakalanmaları halinde, servis sağlayıcılarıyla olan anlaşmalarının iptal edilmesini ve internet bağlantılarının da tümüyle kesilmesini emredecek.

Yasa, uygulamayı takipte eksikliği görülen servis sağlayıcılarına da yaptırımlar içeriyor. Buna göre, kuralları çiğnediği tespit edilen abonelerine gerekli cezaları uygulamayan servis sağlayıcısının da mahkemeye verilmesi ve yasanın çiğnendiği vakaların mahkemeye delil olarak sunulması öngörülüyor.

İngiltere'de her yıl 6 milyon broadband kullanıcısının yasa dışı olarak internetten film ve müzik kopyaladıkları tahmin ediliyor. Film ve müzik yapımcılarıysa bu şekilde bütün copyraight'larının çiğnendiğini ve her yıl milyonlarca sterlinlik kayba uğradıklarını belirtiyor.

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bot değiller ki,ücretle çalışan postçu arkadaşlar :)

Neb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu haberci arkadaş ile ilgili ben Forumda konusuna bir topic acacağım :p güzel geyik dönecek ama, henüz açmaya karar vermedim :p

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Bu harbiden botmu bende kim bu diyordum. İşi gücü bıraktı paso haber veriyor :p

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bot değiller abi cevap veriyorlar.
Tabi ki cevap veren botlar icat ettiler mi bilmiyorum. Ama yeşil nickli arkadaşların bot olmadığını biliyorum.

Rapmaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çokda umrumda 2 aydır geçmişim sınırsıza , pararmın hakkını sonuna kadar alırım kardeşim :)

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
sanki kotamız 50 gb ta film indircez işkencesin ttnet sana inat sınırsıza gecip bol bol film indircem hıh

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.