İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Forumun misyonunun degismesi.

P

phoenix

Misafir
Selam..

Uzun zamandir foruma giremiyordum goruyorumki forum seviyesi gittikce ortalamanin altina dusmeye ve demokrasiden uzak bi hale gelmeye baslamis.

Google adsense basliginda hic tanimadigim adamlarin actigi bir baslik var, bunun sonucunda millet birbirine sahtekar demis v.s v.s demis.

Bu ne kadar kolay bir sey anliyamiyorum, bu sitede nerdeyse herkesi tanirim. Moderatorler dahil bir cok kisinin bir cok sitesini cok cok iyi biliyorum, millete sahtekar diyenlerin sitelerinide biliyorum.

Ve her gun belki 50 tane Turk ve webmasterleri bu foruma takilan ama adsenseye gore hile olan farkli site geziyorum.

Google adsense sayfalarinda artik su hile yapti bu hile yapti diye baslik acilip milletin (heleki aralarinda cok iyi bildiklerimin) insanlara inanilmaz hakaretler etmesini bir turlu anlayamiyorum.

Kim kimin anasi babasi bu forumda o hakaret hakkini kim verir size. Google sikayet bolumune gidip 10 tane mail atin, arkadaslarinizida tesvik edin ki hilecilerden kurtulalim.

Ama yenilik varmi diye baktigim konuya bir bakiyorum alakasiz bi sitenin altinda herkes birbirine hakaret ediyor.

Sahsen ben adsenseden 1 sene once atildim ve inanin hile ile ilgilisi yoktu... Sonrada adsenseyi biraktik mecburen. Birisi gelip beni burda sahtekar diye afise etmedi cunku edemez o hakki kimse vermez ona. Gerekirse kendi adaletimle, gerekirse yargi yoluyla o hakaretleri onlara odetirim.
Simdi bende keyfime gore giderim adsense basligi altinda her gun gordugum en az 50 site icin baslik acarim vay duzenbazlar derim.

Insanlarin sahtekar gozukup gozukme baremine burada takilan genc arkadaslar karar veremez. burada 20 kisiye onun sahtekar oldugunu anlatsa bile hic bisey kazandirmaz. O yuzden gidip ilgili mercii olan googlea sikayet etmelidir.

Ya gidip usulune uygun googlea sikayet edilsin boyle siteler.
yada Yeni bir kategori acilsin Sikayet siteleri diye. Oraya her gordugumuz siteyi bi baslik acip vay sahtekarlar diyelimmm.

Benim burada takilan bir cok arkadasinda bildigim eski-yeni modlar dahil en az bi 25 site var.. Onlari sikayet etmedim henuz. Ama baslik acip onlara eger kurallar bunu gerektiriyorsa sahtekar diyecem.

Beyler gercekten coluk cocuk forumuna benzememizden bayildim artik. adsense ile yeni bilgiler verelim.

illa sikayet edeceksek buyuk bi site acalim duzenbazlar diye herkes oraya hit yagdirsin herkese gosterelim bu boyledir diye.

noluyoz ya bu kadar kolaymi milletin birbirine yargic kesilmesi.

keyfinebak.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aynı sofrayı paylaşıyoruz, aynı sofradan ekmek yiyoruz, ve o sofrayı birileri kirletiyor ?

sen sessiz kalabilirsin ama burdaki bir çok kişi o sofrayı kirleteni hem ilgili merciye şikayet eder sonrada gelir burda o kişiyi konu açar.

kişiye göre değişir bu dediklerim ama bence kural ihlali olsun olmasın ağır hakaretler yapılmadığı müddetçe bu tür konular konuşulmalı. çünkü hatayı konuşmak hata üzerinde yorumlar yapmak en iyi öğrenme ve öğretme biçimidir.

M

MasterTR

Misafir
rahatsiz olmana anlam veremedim. hile yapan sahtekarlar, hirsizlar gibi te$hir edilmesinin neresi yanli$. adam gibi parasini kazansin kimse ona kari$maz biz burada durust olan kimsenin yaptigi i$leri karalamiyoruz merak etmeyin

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
rahatsiz olmana anlam veremedim. hile yapan sahtekarlar, hirsizlar gibi te$hir edilmesinin neresi yanli$. adam gibi parasini kazansin kimse ona kari$maz biz burada durust olan kimsenin yaptigi i$leri karalamiyoruz merak etmeyin

Google bile olaya isim verirken (banlama yaparken) geçersiz tıklama nedeniyle diyor. yani demiyor ki sahtekarlık yaptınız vs...

Google reklam sistemini bozacak davranışa ne giriyorum ne de girilmesine razı olurum. Sistem dürüstçe çalışır ve çalıştırılırsa internet reklamcılığı gelişir ve insanlar başka alanlara verdikleri reklamları internete verir.

bu konunun açılmasına neden olan konuyu iki parçada ele almak lazım:
1) Adsense sistemini amacı dışında kullananların eleştirilmesi
2) Eleştiride kullanılan kelime ve cümleler (eleştirme şekli)

eğer 2. sinde hata varsa birinci olaya kimsenin söz söyleme hakkı yok.
yani birileri eleştiri yaparken yanlış cümleler seçtiyse sistemin amacı dışında kullanılmasının eleştirilmemesi istenemez düşüncesindeyim.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Selam..

Uzun zamandir foruma giremiyordum goruyorumki forum seviyesi gittikce ortalamanin altina dusmeye ve demokrasiden uzak bi hale gelmeye baslamis.

Google adsense basliginda hic tanimadigim adamlarin actigi bir baslik var, bunun sonucunda millet birbirine sahtekar demis v.s v.s demis.

Bu ne kadar kolay bir sey anliyamiyorum, bu sitede nerdeyse herkesi tanirim. Moderatorler dahil bir cok kisinin bir cok sitesini cok cok iyi biliyorum, millete sahtekar diyenlerin sitelerinide biliyorum.

Ve her gun belki 50 tane Turk ve webmasterleri bu foruma takilan ama adsenseye gore hile olan farkli site geziyorum.

Google adsense sayfalarinda artik su hile yapti bu hile yapti diye baslik acilip milletin (heleki aralarinda cok iyi bildiklerimin) insanlara inanilmaz hakaretler etmesini bir turlu anlayamiyorum.

Kim kimin anasi babasi bu forumda o hakaret hakkini kim verir size. Google sikayet bolumune gidip 10 tane mail atin, arkadaslarinizida tesvik edin ki hilecilerden kurtulalim.

Ama yenilik varmi diye baktigim konuya bir bakiyorum alakasiz bi sitenin altinda herkes birbirine hakaret ediyor.

Sahsen ben adsenseden 1 sene once atildim ve inanin hile ile ilgilisi yoktu... Sonrada adsenseyi biraktik mecburen. Birisi gelip beni burda sahtekar diye afise etmedi cunku edemez o hakki kimse vermez ona. Gerekirse kendi adaletimle, gerekirse yargi yoluyla o hakaretleri onlara odetirim.
Simdi bende keyfime gore giderim adsense basligi altinda her gun gordugum en az 50 site icin baslik acarim vay duzenbazlar derim.

Insanlarin sahtekar gozukup gozukme baremine burada takilan genc arkadaslar karar veremez. burada 20 kisiye onun sahtekar oldugunu anlatsa bile hic bisey kazandirmaz. O yuzden gidip ilgili mercii olan googlea sikayet etmelidir.

Ya gidip usulune uygun googlea sikayet edilsin boyle siteler.
yada Yeni bir kategori acilsin Sikayet siteleri diye. Oraya her gordugumuz siteyi bi baslik acip vay sahtekarlar diyelimmm.

Benim burada takilan bir cok arkadasinda bildigim eski-yeni modlar dahil en az bi 25 site var.. Onlari sikayet etmedim henuz. Ama baslik acip onlara eger kurallar bunu gerektiriyorsa sahtekar diyecem.

Beyler gercekten coluk cocuk forumuna benzememizden bayildim artik. adsense ile yeni bilgiler verelim.

illa sikayet edeceksek buyuk bi site acalim duzenbazlar diye herkes oraya hit yagdirsin herkese gosterelim bu boyledir diye.

noluyoz ya bu kadar kolaymi milletin birbirine yargic kesilmesi.

güzel dileklerine tüm kalbimle katılıyorum.Ama burada bir düşünce var.Bir çok sponsor türkleri almıyor.Buradan ekmek yiyen çok arkadaşımız var.Korkuları tahminimce google ninde bizleri dışlamasıdır.İnsanları şerefsiz diye teşhir etmek yanlış, kural ihlali yapıyor diye teşhir etmek ayrı.Sanırım açılan o başlıklarda, webmasterleri burada olabilir düşüncesiyle açılıyordur.

adsense ile yeni bilgiler verelim.
Bunu çok kişi söylüyor ama sözde kalıyor.Başlayalım o zaman.Söylenmemişler, bilinmeyenler varsa paylaşalım.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Eline 3-5 kurus gecen herkes bunu %95 dandirik, hileli, yasadisi icerikli islerle yapiyor. Varsa farkli birisi PM atsin biz de bilelim. Benim guvenilirligimi sorgulayacak kimse yoktur heralde burada, benim de soyle iyi bir sitem var bu siteden google'dan 3k'nin ustunde parayi anamin ak sutu gibi helal aldim diyen varsa bekliyorum, biz de umut duyalim bu topluluktan.

Herkes bu sekilde isler yapiyor, ve yeni gelenler de bunun pesinde. Bu forumda yasadisi icerigin dagitilmasi ve paylasilmasi uzerine baya bir islem yapildi, ama diger forumlarda (ve burada PMler ile) hala butun yeni yetisen bilgisayarli issiz gucsuz egitimsizin (bazilarinin deyimi ile webmaster) butun hayat amaci mp3,oyun,hikaye sitesi acip dandirik yollarla, benim aklim ermiyor nasil oldugunu sormayin, para kazanmak.

Icinde bulundugumuz ortamin hepimiz cok farkindayiz heralde, iyiniyet paylasmaya ve kalite aramaya hic luzum yok. Ayaklarimiz bokun icerisinde yuzumuzu sabunla yikiyoruz.

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Alıntıdır
------------------------
Çevremizde çoktur böyle
her zaman sözünün eri,
gene suçlu biz oluruz
bir adım atmazlar geri.

Sakın sırrını anlatma
bunlarda ıslanmaz bakla,
Daima yüze gülerler
uzmandırlar şeytanlıkta.

Kesinlikle düşünmezler
kimlere değecek ucu,
Umurlarındamı sanki
zarar versede sonucu.

Çıkarsız selam vermezler
dikkati bırakma elden,
Boşuna yüze gülmezler
çalarlar her türlü telden.

Bir gün hacı kesilir
diğer günse çıkmaz bardan,
Eğer farkına varırsan
herşeyi söyler arkandan.

En iyisi uzak durmak
bence böylesi mikroplardan,
Belalarını bulsunlar
istiyorum yüce Tanrıdan.
------------------------

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Eline 3-5 kurus gecen herkes bunu %95 dandirik, hileli, yasadisi icerikli islerle yapiyor. Varsa farkli birisi PM atsin biz de bilelim. Benim guvenilirligimi sorgulayacak kimse yoktur heralde burada, benim de soyle iyi bir sitem var bu siteden google'dan 3k'nin ustunde parayi anamin ak sutu gibi helal aldim diyen varsa bekliyorum, biz de umut duyalim bu topluluktan.

aldım.. benim gibi alan da o kadar çok insan var ki!

ama bu foruma girmiyorlar. ben bile girdiğime de çoğu zaman pişman oluyorum. dönem dönem giriyorum her girdiğim dönemde de mutlaka birileriyle zıt düşüp sitelerime birşeyler oluyor maalesef. ya bir veletten küfür yiyiyorum, ya adsenseden banlanıyorum, ya da sitelerim hekleniyor.
isteyen ayaklarını nerede görmek istiyorsa orada görebilir, ben görmüyorum hiç de basmadım. içinde hiç olmadığım webmaster aleminin sadece bu forumda görüyorum. ha burayı temizlemek de varsa düşüncelerinizde eyvallah, gerekli kişiler gereken şeyleri yapar.

D

Dot Net

Misafir
bence de forum, egosunu tatmin etmek isteyen yaşça çok genç arkadaşlarımızla doldu. şöyle ki mesela adwords başlığı altında "istediğine cevap verme-vermeme, satma satmama, bilgi dahi vermekten kaçınma" durumları var. yeni arkadaşlarımızın çoğunun yaşının 18- oldugunu düşünüyorum.hatta 16- de olabilir. sonucta yas sınırı koyacak değiliz foruma.koyamayız da. ama demekkı burada bırazda hata bızde. neden mı? ya forumda yenı gelen uyelere iyi örnekler olamıyoruz yada arkadaşlarımız bizden iyi şeyler öğrenemıyorlar.
benım önerım, uye alımını kapatmak değil tam olarak. ama forumda belli bır sure (örneğin 1 ay) vakıt doldurmayan yani forum adabını öğrenmeyen arkadaşlar forumda sınırlı sayıda hakka sahıp olsun. yanı konu acamasın vs vs.böylece bu 1 ay ıcınde forum adabını ve kurallarını öğrenırler. (küçümseme anlamında söylemıyorum adabını öğrenırler derken.haddıme değil.sadece her işin belli kuralları ve raconu vardır demek ıstıyorum)

yanı demek ıstedgım arkadaşlar bilgi yada başka metaryel paylaşmak için çok kasıyorlar kendılerını bence.bu da karşılıklı olarak bilgi paylaşmamaya dönerse burada olmanın anlamı kalmaz.
ben burada olmaktan mutluyum bu yuzden bu mesajı yazıyorum hersey daha ıyı olsun dıye

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
konu başlığına ise katılıyorum. çoğu insan her ne kadar hile yapanlar yüzünden sponsor kalmadı diye düşünüyorsa da; kanımca yanlış düşünüyor.
milyonlarca ing. site var ve orada da bizdeki gibi hile yapanlar var, ama orada kimse ilgilenmiyor/ilgilenemiyor kimin ne hile yaptığı ile.
bizler hile yapan siteleri şikayet ettiğimiz sürece Türk ipleri daha fazla izleniyor. sanki herkes hileci gibi bir hava oluyor. bence bu dönüp dolaşır bize zarar verir, bence adsense Türkiyeyi banlarsa şikayetler yüzünden banlar, hile yapanlar yüzünden değil.
ing. sitelerde geziniyorsanız bana daha çok hak verirsiniz. benim inancım bu iki farklı düşünceden ikincisi. (bu konuyu çok düşündüm bunda karar kıldım).

adsense bölümünde konu oldukça paylaşım yapmaya çalışıyoruz, fenomenleri değiştirmeye çalışıyoruz. yazdığım neredeyse tek yer de orası ama görülen hiçbir repimi oradan almamışım! demekki herşey biliniyor ki, bizim de fazla yazmamıza gerek kalmıyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5