İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

google adsense hakkında bi kaç soru

H

hibrahim

Misafir
merhaba arkadaşlar belki cevaplanmıştır ama çok başlık açıldı google adsense hakkında herşey karıştı.. benim sormak istediklerim....

g***oogle adsense ile adhearus un reklamlarını aynı safada yayınlayabiliyormuyuz eğer yayınlayamıyorsak aynı sitenin başka sayfasında yayınlayabiliyormuyuz?

***adsense istatistikleri ne kadar sıklıkla güncelliyor. ne zaman sıfırlıyor(busorunun cevabı sanırım sabah 10)

***google adsense channel olayı var ama channel oluşturup ona göre kod istediğiniz zamanda normal kod istermiş gibi aynı kodu veriyor bunun nedei ne ben channel i aktif edemedimmi yoksa bi yanlışlıkmı var

bu konulara açıklık getirirseniz sevinirim iyi günler..

usekes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ayni sayfada yayinlayabilirsin.
sabah 10 civari sifirlio olabilir 15 dak sonra tıklamalar hesabina gecer.
channel olayi iki farkli sayfana bannerlari yerlestirerek hangisi daha cok tıklanmıs hangi sayfan daha cok ilgi goruo onun karsilastirilmasini yapmak icindir channel olayi.
sayfanin dili turkceyse adsense yaklasma bile adamlar desteklemio. sayfanda gereksiz linkler cıkıo. gunesle dunya arasindaki uzaklik ne kadar gibi gereksiz bannerlar cikio. bana bi kere rusca link cikmisti. tıklayınca para vermio bunlara ustune ustluk bide sayfanin acilisini gecikitirio.
adhearus a da fazla guvenme eften puften sebepler bulup cart die hesabini kapatiolar.

H

hibrahim

Misafir
usekes tavsiyelerin ve cevabın için teşekkürler site ingilizce channel konusunda dmeek istediğim ikisisninde kodu aynı nasıl ayırıyor koddan yada koddan ayırmıyorsa niye channel olduğunu seçtiriyo kod alırken..

adhearusdan 26$ lık bir çek aldım bana bir yamukları olmadı şimdiye kadar..

usekes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bak o soyle oluyor. simdi aklima geldi. adsense de banner kodu hazirlama bolumu war. orda da channel die bi secenek wardir. diyelim ki senin 1 ve 2 die 2 tane channel war. sen birinci sayfana banneri koyarken kod hazırlama esnasinda channel dan 1 i secip kodu alcan ikinci sayfan icin de 2. channeli secip kodu koycan. bu islemi yapmadan once manage channels dan channellari belirleyecen banner hazirlama sirasinda istedigin chanelli seccen.

H

hibrahim

Misafir
onları bliyorum demek istediğimi anlamadın ben manage channel dan channel belirleyip kodu alırken a channel inin seçtiğim zaman ki kod la seçmediğim zamanki kod aynı çıkıyor. onu soruyorum:)

H

hibrahim

Misafir
bak sanırım ona basmadım hatırlamıyorum ya neyse önemli dğeil sadece öğrenmek için sordum kullanmayacağım zaten.. saol..

usekes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
onemli diil. ben de google adsense 1 hafta bogustum sonra vazgectim zaten. 1 haftada anca bu kadar ogrenebildim.

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hibrahim' Alıntı:
onları bliyorum demek istediğimi anlamadın ben manage channel dan channel belirleyip kodu alırken a channel inin seçtiğim zaman ki kod la seçmediğim zamanki kod aynı çıkıyor. onu soruyorum:)
Channelsiz kod orenigi:
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-*********";
google_ad_width = 468;
google_ad_height = 60;
google_ad_format = "468x60_as";
google_ad_channel ="";
google_ad_type = "text_image";
//--></script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>

Channelli kod ornegi:
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-*********";
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 90;
google_ad_format = "728x90_as";
google_ad_channel ="77770129";
google_ad_type = "text_image";
//--></script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>

bold olan yere bak, eger bu farklilik yoksa, kod ayarlarini yanlis yapmissindi bence.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.