İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google Pehlivanları

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Kırkpınar nedeniyle Google'ın logosuna pehlivan koymasına pek bir sevinenler oldu, herhalde Google'ın bunu tüm dünyaya yayın yaptığını sanıyorlar.

Yoksa "Kırkpınar'ın tanıtımına büyük katkı" diye haberler yapılmazdı.

Oysa Google'ın Türkiye'yle ilgili yaptığı grafikler sadece Türkiye'den erişimde görülebiliyor.

Yani siz internete Türkiye'den bağlanıyorsanız Google sizi otomatik olarak "google.com.tr" adresine atıyor.

Türkiye'yle ilgili logolar da sadece o adreste bulunuyor.

İngiltere'den bağlanan google.co.uk, İtalya'dan bağlanan google.co.it, Güney Afrika'dan bağlanan google.co.za'ya düştüğü için de google.com.tr'deki pehlivanları göremiyor.

Diğer bir deyişle Google'a Brezilya'dan bağlanırsanız Brezilya'yla, Rusya'dan bağlanırsanız Rusya'yla ilgili bir grafiğe rastlayabilirsiniz.

Peki Türkiye'yle ilgili 23 Nisan, 29 Ekim, Kırkpınar gibi özel gün ve organizasyonlarda logoda ne yer alacağına kim karar veriyor?

Bu konuda tek yetkili Google Türkiye, yani Amerika merkez buna karışmıyor.

Amerika merkez tüm dünyayı ilgilendiren konularda logoyu belirliyor; Noel'de ya da Picaso, Van Gogh gibi ünlü isimlerin özel günlerinde.

Mesela dün de Marc Chagall'ın doğum günü nedeniyle ünlü Rus ressamın desenleri vardı Google logosunda.

Dünyanın neresinden olursa olsun Google'a bağlanan hekes bu logoyu gördü.

Pehlivanlar ise bize özgüydü...

Dolayısıyla Google'ın bu yerel operasyonlarını "uluslararası tanıtım" sanmak doğru değil.

Cengiz Semercioğlu/Hürriyet

bybart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Tüm dünyada yayınlandığını sananlar oldukça azdır bence...

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
herkes webmaster gibi bakmıyor olaya,tam tersi olmasın?

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Evet katılıyorum. Bizim gibiler bilebilir ama sokaktan geçen herhangi birine sorsan tüm dünyada aynı der...

Gwindor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
10
tabi bu söylediklerini sanırım bu webmaster işleri ile uğraşan herkes biliyordur bunu bu konularda daha az bilgiye sahip olan kitlelere anlatmak daha doğru kanımca.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
tabi bu söylediklerini sanırım bu webmaster işleri ile uğraşan herkes biliyordur bunu bu konularda daha az bilgiye sahip olan kitlelere anlatmak daha doğru kanımca.

Allta Cengiz Semercioğlu yazıyor görmedin mi? Ben sadece göz gezdirirken gördüm ve buraya da koymak istedim...

Gwindor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
10
tabiikide gördüm alıntı kaynağını zaten saldırı amaçlı yazmadım yani sorun yok ortada google pehlivanları mevzuusunu daha zaten hepimiz biliyoruz sanırım bunu kastedmek istedim

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.