İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google'ın sitenizi çevirmesini engellemek

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
Bazen sitenizin yanında [ Bu sayfanın çevirisini yap ] yazısı çıkıyor işte bu yazıyı engellemek için yapmanız gereken aşagıdaki meta tagı sitenizin meta tagları arasına eklemek

Kod:
<meta name="google" value="notranslate">
Daha fazla bilgi: http://www.google.com/intl/tr/help/faq_translation.html

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
İngilizce sitelerin yanında çıkıyordu, çevir diyince Türkçe'ye çeviriyordu. Kendi sitemde hiç karşılaşmadım ama yararlı olduğu söylenebilir. Teşekkürler.

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
Peki bunun çıkma sebebi nedir ?

site metalarında türkçe olmayan dil bulunması
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="tr-TR">
veya sitede bulunan yabancı cümlelerdir diye düşünüyorum...

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
bence o etkili değildir.

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
mesela bir kişi google.com.tr de arama yapıyor sonuçlar arasında sizin sitenizde var ama türkçe sayfa olarak görmüyor eee doğal olarak bu site türkçe değil o zaman com.tr de neden yer alıyor diyip gerilere atabilir.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
mesela bir kişi google.com.tr de arama yapıyor sonuçlar arasında sizin sitenizde var ama türkçe sayfa olarak görmüyor eee doğal olarak bu site türkçe değil o zaman com.tr de neden yer alıyor diyip gerilere atabilir.

Vay be, bu google a ve bu tür SEO ipuçlarına artık akıl sır ermiyor.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Peki peep bu kod yalnızca Google.com.tr için mi geçerli, mesela sitemizde Türkçe'nin yanısıra İngilizce içerik de var diyelim, eğer bunu engellersek bir sorun olmaz mı?

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
çevirtme yaptırmazsan nasılsa öle kalır diye düşünüyorum ama gereksiz çevirme yapıyorsa onun size zararı olur diye düşünüyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.