İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hostingi başka domain'e taşımak ve google'ın etkisi

marquis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Değerli Arkadaşlar Merhaba,

Konunun tam olarak doğru yere açılmış olduğuna emin değilim. Hatam olduysa kusuruma bakmayın lütfen.

www.portal.name daha yeni kurduğum bir site idi. Domaini daha önceden aldığım için google toolbarda "pr bilgisi bulunmuyor" mesajı almıyordum ve direk PR 0 'dı.

şimdi bu isimle devam etmeyip www.bilgiland.com diye bir domain aldım ve bununla devam etmek istiyorum. "portal.name" google tarafından yeni indexlenmeye başlamıştı.

Sizce portal.name 'i kapatıp www.bilgiland.com'a hostingi taşısam, google açısından ne gibi bir dezavantaj olur? tekrar indexlediğinde aynı içerik olduğundan bir dezavantaj olurmu? yada şöylemi yapsam portal.name ve bilgiland 2 ayrı site olsada, portal.name'e içerik eklemeyip bilgiland'a içerik eklemeye devammı etsem ?

Birde domainleri değerlendirirseniz tam süper olacak.

Lütfen deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Teşekkür ederim.

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence uzun vadeli düşünün ve hangi domaini kullanacaksanız onunla yola çıkın. Bir kaç sağlam yerden link paylaşımı yaparsanız kısa sürede indexlenmeye başlarsınız.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Bence korkmadan yeni domaine taşıyın.
En başta aynı içerik belki sorun olabilir ama siteniz daha sonra oturacaktır.
Aynı içerikle 2 site yapmanızı tavsiye etmem. Biri öne çıkacakken 2 side gerileyebilir.

buraklee

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
peki aynı isimden com net org alıp tek hostta ayni icerikde gozukmesinin zarari varmıdır? mesela : basbakanlik.com net org tek içerikde? google buna karsı ne yapıyor?

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
1.siteyi kapatma 2.siteye yönlendir.
2. siteye 1. sitenin yedeğini kur. kopya içerik olarak görceğini sanmam o şekil

buraklee

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mesela bende abcd.org var . birde bunun abcd.NET adresini aldım net domaını org a yonlendırıcem .

fakat abdc.net domaının ftp si olmıcak. abcd.net e giren abcd.org a yonlendirilecek. . umarım anlattım ? fark yaratır mı

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.