İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Http500 Hatasi Nedir?

N

nothing

Misafir
HTTP500 hatası nedir? neden kaynaklanır? çözüm yolu varmıdır?

yardımlarınız bekliyorum dostlar...

C

cappytoi

Misafir
genelde cgi programlarının içindeki hatadan ya da serverdan kaynaklanır. Adı üstünde Internal Server Error. Ben hep perl ile yazılan dosyalarda meydana geldiğini gördüm. Eğer sorununu tam yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.

h4x0r

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Serverdan kaynaklı hatalardır

yanlış kodlama veya kısır döngüde bu tür hataları alabilirsin

N

nothing

Misafir
sorunum tam olarak şudur..

Asp ile hazırlamış olduğum bazı web sayfalarında ( karmaşık, uzun ve birbiri ile ilişkilendirilmiş iç içe kodlar ) bilgisayarımda personal web server yada IIS üzerinden çalıştırabildiğim uygulamaların bazı bölümleri; (örneğin admin paneli giriş sayfası yada scriptin herhangi bir yerindeki toplist uygulaması vb.. gibi bölümler) dosyaları hosta attığımda "http500 iç sunucu hatası vermektedir..

benimde düşüncem bu hatanın serverdan kaynaklandığı yönündedir.. araştırıken öğrendiğim başka bir şey ise bu gibi hataların Plesk' den kaynaklandığıdır, ancak ne kadar doğru olduğunu bilemiyorum

M

Melvana

Misafir
nothing' Alıntı:
...araştırıken öğrendiğim başka bir şey ise bu gibi hataların Plesk' den kaynaklandığıdır, ancak ne kadar doğru olduğunu bilemiyorum
Tamamen yanlış.

Evde çalışıp hostta çalışmadığından yola çıkarak; muhtemelen veri yolunu belirtirken hata yapıyorsunuz yada olmayan bir bileşen kulanıyorsunuz. Hata tamamen sizin sunucunun çalıştırmasını istediğiniz kodla alakalı, hata sizin hatanız.

Hatanın ne olduğunu doğru düzgün görmek için Internet Explorer'ın özelliklerinden > gelişmiş sekmesinden> tarama bölümünden > açıklayıcı http hata iletileri göster özelliğini devre dışı bırakın. Size hangi dosyanın, hangi satırında, hangi işlemi yaparken hata oluştuğunu gösterir.

N

nothing

Misafir
evet dediğinizi yaptım hatanın nerden kaynaklandığı gösteriyor

The Include file '../login.asp' cannot contain '..' to indicate the parent directory.

tam olarak bu sayfada 1. satırdaki hata
tırnak hatası ne demekti peki bu

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
<!--#include file="/login.asp"-->

/ koyarak root a in. daha sonra üst dizinde ise yine çıkarsın. Server 2003 te ../ ile alt dizine inemezsin.

N

nothing

Misafir
bu verdiği hata.. ama zaten çift tırnak kullanıyorum include lerde

<!--#INCLUDE FILE="../login.asp"-->
bu şekilde

öle deniyim bide

N

nothing

Misafir
valla olmadı henüz..

"trextra" dediğin gibi yaptım alt dizin in çık falan yine olmadı. fakat sormak istediğim bişey var ..

şimdi bu scriptin her tarafında include'ler "../login.asp"--> bu şekilde yazılmış durumda
bir çok yeri çalışıyor da neden sence bir bölümünde hatalar oluşuyor

perfecTr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Konu tarihi çok eski ama googlede ilk sırada çıkıyor konuya tam açıklık getirim dedim.

Http 500 hatası güvenlikten dolayı verilen hatadır.Benimde başıma geldi.Siteme joomla kuruyordum joomalyı orjinal sitesinden indirmemiştim.Dosyaları sunucuya attım ve 500 hatası vermeye başladı meğerse orjinal sitesinden indirmediğim joomla için sunucuyu heklemek için konmuş bir .htacses dosyası varmış.htacses dosyasını sildiğimde sorun ortadan kalktı.

Bu gibi durumlarda;

Sitenizdeki dosyaların hepsini silin..
Bilgisayarınızı bir kaç antivürsle iyice temizledikten sonra;
Kurucağınız sistemi orjinal sitesidnen indirin ve kurun..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5