İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İki İşlemci Farkı

Cemoo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar

birkaç arkadaşıma sordum sizinde düşüncelerinizi almak isterim, şu iki işlemcinin performansı farkı ne kadar olur? düşük olandan yüksek olana geçmeye değer mi?

AMD Athlon 4200+ Dual Core işlemci ile AMD Athlon 3200. diğer özellikleri ve dcler aynı.

Cevaplarınızı bekler teşekkür ederim

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
bence geçmeye değmez.4200 yerine bir xeona geçin.

o da yetmezse opterona geçersiniz

Cemoo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Nefusa kardeş yorumun için teşekkür ederim de bu iki işlemciyi sordum amd mi intel mi değildi neyse sagol yine de :)

teşekkür ederim hostbank

comma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
AMD'nin alayı çöp bana göre. Intel'i hiçbir işlemciye değişmem :)

Bunu neye dayanarak söylediğinizi de açıklarsanız biz de aydınlanmış oluruz. AMD opteron işlemcileri ile son 2 yıldır inteli server pazarının dışına atmıştı, intel yeni yeni core2 duo mimarisi ile ancak yakalayabildi. Bunu da insanları kandıracak saat hızlarından vazgeçip 2 yıl önce AMD nin tercih ettiği saat hızı yerine işlemcinin toplam performansını yükseltecek adımlar atarak yaptı. Sizce neden bundan 1-2 yıl önce 3.4 3.6 GHZ işlemciler ürettiği halde şimdi 1.6 - 3.0 GHZ arasında işlemciler üretmektedir. Üstelik bu yeni işlemcileri daha hızlı ve daha pahalıdır? Cevap AMD nin 2 yıl önce yaptığını şimdi yapmak zorunda kalmıştır.

Cemoo arkadaşımız için mümkünse opteron ya da core2 duo yada core2 duo tabanlı yeni xeon işlmecilerden birisine geçmesini tavsiye ederim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.