İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İnternetten müzik indiren yandı

haberci02

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İnternetten film ve müzik indirenlerin bağlantıları servis sağlayıcılar tarafından kesilecek
47843.jpg

İngiltere'de internetten film ve müzik indirenlerin bağlantılarının servis sağlayıcılar tarafından kesilmesini öngören yasanın hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi. Korsana karşı savaş çerçevesinde hazırlanan yeni yasa, servis sağlayıcısı şirketleri bu konuda kesin ve katı bir tutum içine girmeye zorlayacak.

Servis sağlayıcılar, internetten film ve müzik indirdiğini tespit ettikleri abonelerinin internet bağlantılarını kesmek zorunda kalacak.

ÖNCE E-POSTA İLE UYARI

Yasaya göre, yasa dışı film ve müzik indirdiğinden kuşku duyulan aboneler önce birer mail gönderilecek uyarılacak. Aynı durumun ikinci kez tekrarlanması halinde, abonenin internet bağlantısı belli bir süreyle kesilecek. Yasa aynı suçu işlemekte ısrar eden kullanıcıların üçüncü kez yakalanmaları halinde, servis sağlayıcılarıyla olan anlaşmalarının iptal edilmesini ve internet bağlantılarının da tümüyle kesilmesini emredecek.

Yasa, uygulamayı takipte eksikliği görülen servis sağlayıcılarına da yaptırımlar içeriyor. Buna göre, kuralları çiğnediği tespit edilen abonelerine gerekli cezaları uygulamayan servis sağlayıcısının da mahkemeye verilmesi ve yasanın çiğnendiği vakaların mahkemeye delil olarak sunulması öngörülüyor.

İngiltere'de her yıl 6 milyon broadband kullanıcısının yasa dışı olarak internetten film ve müzik kopyaladıkları tahmin ediliyor. Film ve müzik yapımcılarıysa bu şekilde bütün copyraight'larının çiğnendiğini ve her yıl milyonlarca sterlinlik kayba uğradıklarını belirtiyor.

haberci02 = tabi ben .rar olarak indirdiğimden sorun olmaz diye umuyorum sizcede onları ayırt ederler mi?

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=128034

ImPaRaToR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bana gore bir cok yolu var tabi dedigin gibi rar oldugunda pek belli olmaz ama illa bir filmi muzigi orjinal ismi ile de vermezler heralde boyle bir yasa cikarsa mesela tarkan.rar degilde vaykan.rar olur biter ..

bu isin onune biraz zor gecerler ama bakalim hayirlisi

saygilarimla

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Dostum dosya uzantısına bakacaklarını nerden çıkardın, hay aklınla bin yaşa :)...O zaman jpg yapar onu indiririz yakalayamazlar bizide :)
Ama böyle olmayacaktır eminim. Dosya uzantısından çok upload/download a bakarlar. Benim bu ay 92gb oldu mesela :D
Hepsi .rar olsada adam şüphelenir yani

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
çok saçma bir tutum venom gibi ilk aklıma gelen download a bakacakları ve servis sağlayıcılarının işine geleceğine inanıyorum

yani napacaklar sonuçta belki serbest bir mov u indiriyoruz yada belki arkadaşımın görüntüsünü çektim nası tespit etcekelr bunu

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
nasıl yapıcaklarını bilirsek nasıl yakanlanmıyacağımızı biliriz o yüzden açıklamazlar sanırım. Ama büyük ihtimalle Limewire tarzı programlar ilk bakılacak yer olur ondan sonra çeşitli mp3 sitelerini takibe alabilirler ama internete giripte mp3 indirmeyen kişi oranı %0,01 gibi birşeydir sanırım. O yüzden içiniz rahat olsun

artofevil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
28
yahu TTnet zaten dandik bi bağlantı verio onuda kesmiş kesmemiş valla problem değil zaten..

Paylaşım programları ile takip etmeleri muhtemel bencede..

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Programları ve sitelere girişleri engeller TTnet kullanmayanlar yaşadı. Kendi satıyoya amcam engellemezse nerden para kazancak.

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Programları ve sitelere girişleri engeller TTnet kullanmayanlar yaşadı. Kendi satıyoya amcam engellemezse nerden para kazancak.

ttnet le ilgili bir durum değil bu. Bütün servis sağlayıcıları için geçerli.

Yasa, uygulamayı takipte eksikliği görülen servis sağlayıcılarına da yaptırımlar içeriyor. Buna göre, kuralları çiğnediği tespit edilen abonelerine gerekli cezaları uygulamayan servis sağlayıcısının da mahkemeye verilmesi ve yasanın çiğnendiği vakaların mahkemeye delil olarak sunulması öngörülüyor.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ben rapidden indirirsem nerden anlıcakki:confused::confused:

İlk bakacakları senin tükettiğin trafik olacak. Örneğin 80-100gb bw tüketince seni takibe alacaklar sonrada loglarına bakacaklar herşey çıkacak ortaya zaten. Bugün 2 satır scriptle kim nereye geldi nereye gitti biliniyorsa çok zor olmayacaktır :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.