İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İşte Facebook'u yıkacak Türk

haberci02

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu haber, 50 milyon kişiyi ilgilendiriyor...

Google, Facebook'a karşı kozunu oynamaya hazırlanıyor. Hem de bir Türk yazılımcının geliştirdiği siteye destek vererek. Bu haber, 50 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Her ne kadar ülkemizde bilinmese de www.orkut.com, Google'da çalışan bir Türk geliştirici tarafından hayata geçirilen bir proje. Facebook'tan daha önce açılmış olmasına rağmen, tüm dünyada beklediği ilgiyi görmese de Brezilya gibi Güney Amerika ülkelerinde, internet kullanıcıları neredeyse bu siteden çıkmıyorlar ve resmi sözlüklerine "Orkut" kelimesini bile eklediler. Google, bu sitedeki ışığı görmüş olacak ki, tüm geliştiricileri, Orkut için uygulama yapmaya davet ediyor.

shiftdelete.net,

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=55597&cat=210&dt=2008/02/13

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Bu haber 2005 yılı içerisinde yapılsa normaldi, şu anda sadece bir reklam.

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bu facebook u zaten sevmiyordum ön yargılı bakarak konuya ben orkuttan tarafım :D

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
facebook yıkılmaz diyenler acaba son zamanlarda kaç tane face book başlığı açıldı kaç tane haberi var buna dikkat ettimi. Bu tür haberlere felan hep dikkat ettim ilk açıldığı zamanki popülerliğin % 10 u şuan yok ve görüştüğüm bir çok insandanda aldığım mesaj artık pek takılmıyorum.

Aslında recep ivedik fragmanında bile bu bariz ortada :)

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
googlenin facebooku yıkması 1 ay almaz.. açıkça savaş ilan ederse 1 hafta bile bitirir...

ama şuan bunu yaptıgını düşünmüyorum...

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
bende facebook'a uyuz oluyorum, yalan değil. orkut bana göre daha kullanışlı ancak tek fark facebook un kullanıcıları bilgilerini doğru giriyor...popüler olma sebebide bu zaten. yoksa iyinet forumada herkes bilgilerini detaylı ve doğru bir şekilde girmiş olsa iyinet google la pazarlık yapıyor olurdu :D
forza orkut :p

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Aslında o durumda çok garip farkında mısınız?

Facebooktan çok önce arkadaşlık siteleride,eski mezun bul sitelerinde vb. Adınız : Soyadınız : ... Fotoğrafınız : yazardı ve insanlar buralara saçma sapan şeyler eklerlerdi.Ama facebook gelince sanki herkes önceden söz vermiş gibi tüm bilgilerini doğru girmeye başladı.Öyle ki farklı fotoğraf kullanan sayısı bile az...

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
recep ivedike katılıyorum girmeyin zaten artık amele kaynıyor :D

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Aslında o durumda çok garip farkında mısınız?

Facebooktan çok önce arkadaşlık siteleride,eski mezun bul sitelerinde vb. Adınız : Soyadınız : ... Fotoğrafınız : yazardı ve insanlar buralara saçma sapan şeyler eklerlerdi.Ama facebook gelince sanki herkes önceden söz vermiş gibi tüm bilgilerini doğru girmeye başladı.Öyle ki farklı fotoğraf kullanan sayısı bile az...

sanırım bunun nedeni doğru temeller üzerine kurulu olmasından kaynaklanıyor. Hiç bir arkadaşlık veya partner sitesi belli bir kurum üzerine değil direk sanal da allah ne verdiyse o hikmetle başlıyor. Ama face book bildiğim kadarıyla amerikanın belli bir bölgesinde yer alan üniversite öğrencilerini bir araya getirmek için kurulmuş bir network hal böyle olunca insanlar gerçek bilgilerini girmekten kaçınmamışlar. Olay türkiyeye yansıyıncada işte bu site böledir şudur budur arkadaşlarını bulursun diye kapsamlı bir reklam yapılınca güzel insanımızın kafasına dank ediyor ve ben bilgilerimi gerçek gireyim ben bulamasamda başkaları beni bulur gibisinden düşünüyor. Benim görüşüm bu yönde.

jackal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
google orkut u her dıle cevırsın,
her maıl kullananına bir maıl atsın
olay buraya bakar :) facebook bana gore dunya basınının etkısının ne olduğunu gosteren bır sıte başka bir şey değil, ınsanlarda bır garıp kımı benım daha çok arkadşaım var yarışına gırer, kımı senı poke ledım der, uyelığımı sildirdim gerçi başka nedenlerde vardı :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.