İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

joomla barındıran Dedicated sahipleri bi bakabilirmi ?

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Arkadaşlar yeni bir sunucu aldım amd 2800 2 gb ram cpanel sitelerimi taşıdığım günden beri makinada load avarage sorunu yaşıyorum. içinde bulunan sitelerin toplam hiti 15k yı geçmez, daha önceki sunucum bu sunucuya nazaran çok güçlüydü fakat amd2800 2gb ram bi makinanında 15 k yı kaldırabileceği düşüncesindeyim. Acaba makinanın kurulumundamı bir sorun var anlamış değilim. Sizce bu sorunun sebebi nedir? Sunucuda 5 tane joomla site barınıyor.

iDealhosting.org

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben şahsen amd2800 server ile 15k özelliklede portal ve joomla tarzı siteleri kaldırmakta problem yaşabileceğinize düşünüyorum.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Ben şahsen amd2800 server ile 15k özelliklede portal ve joomla tarzı siteleri kaldırmakta problem yaşabileceğinize düşünüyorum.

Portal ın hiti 6-7 k yı geçmiyor. Diğer sitelerin hiti tek tük 15 k yı fazla fazla söledim ben. Belki 10 k bile yoktur. Daha önceki makinamda bu sitelerle birlikte 70 tane daha site vardı ve joomla site sayısı 30 un üzerindeydi ama onda böyle bir problem yoktu.

ReL4X

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Hocam bu 3. yazışım olacak ama ben her fırsatta önermeye devam edeceğim :) Aşağıdaki alıntıyı aynen makinedeki 500+ tüm joomla sitelerde eğer daha önce denemediysen uygulayabilirsin. Ben bu yöntemi 1-2 aydır kullanıyorum önbellek kullanarak makinanın yükünü oldukça hafifletiyor.

Genelde joomla kullanıcılarının pek dikkat etmediği ancak performansı arttıran bir etkende cache'lerle çalışmaktır. Yani elinizden geldiği kadar SQL veritabanı sorgularını azaltmak bunun için önemli bir faktör. Cache bildiğiniz gibi geçici bellek diye bilmeyenler için açıklayıcı olması için tanımlayalım, ziyaretçilerinizin sayfalarınız arasında gezinirken son girilen sayfaların belli bir süre tutulması ve yine aynı sayfaya dönüldüğünde daha önce bu sayfada olduğunun hatırlanması ve bazı verilerin tekrar tekrar yüklenmeden ziyaretçiye sunulması anlamına gelir. İşte bu noktada joomla da modüllerimize girerek alt taraflarda genelde cache seçeneğinin karşısı kapalı (no) olur işte bu seçeneği aktif etmeniz sizin sitenizde SQL sorguların en azından bu noktada azalması demek ve buda direk olarak daha iyi performans demektir. O yüzden tek tek modüllerinizin içine girip cache'i aktif edin. Ayrıca genel ayarlardan cache te tutulacak dosyaların zamanını 48200 olarak ayarlaranız daha iyi olacaktır.
http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=5434

Hocam bu arada daha önceki sunucunuz neydi ve kaç k siteyi sorunsuz çalıştırıyordu? Ben amd 4400 kullanıyorum. Makineyi yükseltmek istiyorum. Önerebileceğin bir işlemci varsa yazarsan sevinirim.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Hocam bu 3. yazışım olacak ama ben her fırsatta önermeye devam edeceğim :) Aşağıdaki alıntıyı aynen makinedeki 500+ tüm joomla sitelerde eğer daha önce denemediysen uygulayabilirsin. Ben bu yöntemi 1-2 aydır kullanıyorum önbellek kullanarak makinanın yükünü oldukça hafifletiyor.

Hocam bu arada daha önceki sunucunuz neydi ve kaç k siteyi sorunsuz çalıştırıyordu? Ben amd 4400 kullanıyorum. Makineyi yükseltmek istiyorum. Önerebileceğin bir işlemci varsa yazarsan sevinirim.

makale için teşekkürler.

önceki makinam 2 x Amd Opteron 252 / 2048 MB Ram / 160 GB SATA 2 HDD buydu. Load sorunu hiç yaşamamıştım, ama dc amerikada olduğu için pek verim alamıyorum, siteler geç açıyordu. Bu sorun şuanki sunucuda yok fakat bundada load sorunu var. 1 yıldan fazla bu makinayı kullandım hiç bi sorun yaşamadım hep ayakta durdu. hitlerin 80k ya kadar çıktığı oluyordu. irili ufaklı toplamda 70+ site vardı sunucuda.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.