W
www_sozluk_net
Misafir
Merhaba,
bir script yapmaya calisiyorum, bir kurs listesi.
Bundada ilk olarak eyalet ler, daha sonra eyaletler altinda sehirler ve sehirler altindada o sehirdeki kurslar yer aliyor.
eyaletler, sehirler ve kurslar icin farki db ler var.
ben sehirleri listelerken mesela kurs db si icinde o sehire ait kurslarin sayisini aliyorum su sekilde.
sehir1 [123]
sehir2 [3]
sehir3 [1]
.
.
.
kod:
ama bu sekilde her sehiri yazdirirken o sehire ait kurslari farkli bir baglanti ile saydiriyorum ve cok yavaslatiyor ki daha db bomboş. doldugu zaman daha mi yavaslar bilmiyorum ama bunun farki bir yontemi yokmudur ?
tesekkur ederim.
bir script yapmaya calisiyorum, bir kurs listesi.
Bundada ilk olarak eyalet ler, daha sonra eyaletler altinda sehirler ve sehirler altindada o sehirdeki kurslar yer aliyor.
eyaletler, sehirler ve kurslar icin farki db ler var.
ben sehirleri listelerken mesela kurs db si icinde o sehire ait kurslarin sayisini aliyorum su sekilde.
sehir1 [123]
sehir2 [3]
sehir3 [1]
.
.
.
kod:
PHP:
<?
$bundes=mysql_db_query($db_adi, "SELECT * FROM orte where bid='$id' order by id ASC") or die ("Veritabanına bağlanılamadı!");
$busay=mysql_num_rows($bundes);
while($bund=mysql_fetch_array($bundes)) {
$kurse=mysql_db_query($db_adi, "SELECT * FROM kurse where ort='$bund[id]' and onay='E'") or die ("Veritabanına bağlanılamadı!");
$kurs=mysql_num_rows($kurse);
?>
----------
<?
}
?>
ama bu sekilde her sehiri yazdirirken o sehire ait kurslari farkli bir baglanti ile saydiriyorum ve cok yavaslatiyor ki daha db bomboş. doldugu zaman daha mi yavaslar bilmiyorum ama bunun farki bir yontemi yokmudur ?
tesekkur ederim.