İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mp3 download (soru?)

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bilindiği gibi son günlerde mp3 sitelerine ceza falan gündemde. Ben herhangi bir sitemde birkaç mp3 veriyorum. Daha doğrusu sadece dinletiyorum.

Bir nevi şarkının tanıtımını yapıyorum. Sözlerini yazıp arka planda şarkıyı çaldırıyorum.

Yasal mıdır ? Değil midir ?

M

mfk_1868

Misafir
ben değil diye biliyorum dinletmen için lisans falan alman gerekiyormus. yabancı bi forumda sormustum boyle dediler. turkiyede olaylar nasıl pek bilmem ama aynıdır sanırım. tanıtım olarak sadece belli sarkıların belli bolumlerini koyabiliyosun sanırım.

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Download ettirmeden dinletmek onlar için faydalı değil mi?

Saygılar...

dewilsdance

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sana gelene kadar cok kişi cogu seyı sıtesınden kaldırmalı ...2 yıl fln rahatsın sonrasını bılemem rahat ol :) keyfine bak...

leventyuksel di sanırım o da kurdugu sıstemle sadece dinletiyodu sarkılarını.. yanı o ayrı bır durum kendı sarkıları ama yınede sarkıcılara zarar verse yapmazdı herhalde boyle bır seyı...

M

mfk_1868

Misafir
turkiyede dinlettirmeye pek sorun yapmazlar cunku daha downloadın basını almıslar ama dedigim gibi yurtdısında boyle. Ben muzik dinleme sitesi acıcaktım danıstım boyle dediler.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
nasıl ki radyolar da şarkıyı dinleterek reklamını yapıyorlar, bu da aynı şey. görüntülü yayın yapmasan, indirtmesen de bunun cezası var. bugün gazetede okuduğum habere göre;savcılık, ibrahim tatlıses'in bilmemnelerine izinsiz başkasının parçasını radyolarında çaldıkları için 4 ay hapislerini istemiş.

togan1903

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tabi canım radyolar yapımcılara para odemeden bişey yapamaz ama...Nette Öyle Bişey Olacagını Sanmıyorum.. Mp3 Yasaklama Muhabbeti Kac Senedir Gündemde .. Ama eğer öyle Bir Yasa Gelirse . Ysakmı Die Soruyorsunya Dinletmek için bile yapımcı ile anlaşma yapmam gerekebilir...

cahveci

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
gamend bence hiç bulasma bu iş vcd dvd işine dönecek izinsiz kamu alanında toplu olarak film seyretmek bile yasak dvdlerde nasıl yazıyor baslangıcta aynı olacak sanırım ama kasede böle bi sözleşme koymaları lazım belkide vardır ben kaset kapaklarını hiç okumadım :)

ErsaT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mp3 lerde paylaşım yasaktır. Mp3 aslında yasak bir uzantı değildir. Müzikleri mp3 formatına getirirsin dinlersin. Bir sorun çıkmaz. Sorun nerede çıkar? Sorun bu mp3 ü paylaşırsan çıkar. Dolayısı ile ziyaretçilerine mp3 ü dinlettirmende bir sorun yok..

M

mfk_1868

Misafir
dinlettirmek dahil hepsi yasak lisans veren firmalar var onlardan lisans alıyorsun radyolarda oyle yapıyor tvlerde.webde aynı. ama turkiyede daha downloadın basını alamadıklarından ona sıra gelmez. zaten sitende 3-5 bişey varsa kimse bişey demez.

canparlak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ya arkadaşlar kaç mp3 sitesine ceza verildiğini gördünüz ..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5