İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

mysql veritabanı bağlantısı? phpmyadmin olmadan?

babish

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar arkadaşımın hostuna site kurdumda hostta php çalişio ama cpanel yok sadece ftpden bağlanınca db klasörü war bu şekilde nasıl bağlantı kurcam mysql veritabanıma? teşekkürler şimdiden

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
heidisql_logo.png

http://www.heidisql.com/

bu programla, pma ya ihtiyaç kalmadan , sql yükleyebilir, düzenleyebilirsiniz..

kolay gelsin

babish

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
veritabanı yaratmakla ilgili bi sorunum yok aslında arkdaşlar veritabanı felan herşey hazır ama bahsettiğim sistemde nereye koyacağım bağlantıyı nasıl yapacağım onu merak ettim?

normalde dbhost = localhost .. şeklinde yaptıım bağlantıyı dediğim gibi sadece db klasörü war kullanabildiğim oraya bi şekilde ekleyip bağlantı kurmam lazım..

pCoX

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Belki Cpanel değil de, plesk paneldir.
Buradan Ulaşabilirsiniz : https://www.siteniz.com:8443

Veritabanları PHPmy Adminden veritabanı kullanıcı adi ve sifre tanımladıktan sonra,

Kod:
<?php

mysql_connect("localhost","kadi","sifreniz");
mysql_select_db("databaseniz");

?>

şeklinde baglanti saglayabilirsiniz..

babish

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
maalesef plesk panel de yok ya.. sadece dediğim gibi ftpden kullanabileceğim db klasörü war. aslında asp sistemler için işte mdb uzantılı dosyalar koyup bağlantı kurulması mantığıyla yapılmış bi sistemi war. aynı mantıkla halledebilrmiyim die merak etmiştim ben

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.