Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Paypal heklendi. Kredi Kartlarımız Çalındı. Geçmiş Olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

LaTenT

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
65
Merhaba,
Az önce Trt'nin haberlerini izlerken Paypal'ın heklendiği, Paypal'da kayıtlı 130 milyon kredi kartı hesabının çalındığını, Amerikan Adalet Bakanlığı'nın gelmiş geçmiş en büyük heking olayı olarak bunu basına açıkladığı haberini gördüm. 130 milyon gibi bir rakamdan bahsedildiğine göre mutlaka bizlerin de kredi kartı bilgileri bu rakamın içindedir. Bankalarımızla görüşmek, kartları iptal ettirmek/yenilemek mantıklı olacak gibi.

peep

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
417
hiç bir web sitesinde böyle haber bulamadım ?

KR@LKSK

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
31
Kaynak varmı ? bende bulamadım internette ?

annudora

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
308

Darkart

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
291
neyseki ben paypal da bile sanalkart tanımlıyordum.

LaTenT

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
65
Trt 1 üstüne basa basa Paypal dedi.

"His corporate victims included Heartland Payment Systems - a card payment processor, convenience store 7-Eleven and Hannaford Brothers, a supermarket chain, the DOJ said."

Burada bahsettiği şirketlerden biri Paypal partneri olabilir.

raincu

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
70
sanal kart kullanın arkadaşlar. aman haaa dikkat...

Mohti

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
119
internet üzerinde sanal kart kullanmayan adamın aklından şüphe ederim...

mehmet-ali

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
16
sanal kart ile para çekilemiyor ama. illaki gerçek kartı kullanıyoruz. Kaldıki ele geçirilse bile bu verilerin kriptolu saklanmamış olma ihtimali bence yok. Ha onuda kırdılarsa bilemem.

annudora

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
308
Bazı durumlarda sanal kart a onay verilmiyor malesef ! ... Limiti yeterli hale getirseniz de kart ASIL kart olmadığı için olsa gerek kabul edilmiyor. Bu durumlar dışında elbetteki sanal kart en iyi yöntem.

dreamz

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
144
internet üzerinde sanal kart kullanmayan adamın aklından şüphe ederim...

Sanal kart kullandığım zamanda oluyor,kullanmadığımda.Oldu da heklendi Kredi kartlarımı kullandılar diye ölüp,gebermem.Limitiniz 100 milyar mı bu kadar geriliyosunuz işlem yaparken.Bu tarz bi genelleme yapmak senin aklından şüphe ettirir.

yagmayok

1
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
304
Paypal'dan herhangi bir açıklama gelmedi mi ?

peep

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
417
açıkcası böyle birşey nasıl olduda gündemlerde saniye saniye abartılmadı ben şahsen inanamıyorum

gifted

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
112
Arkadaşlar bu işler bu kadar kolay değil.Paypal heklendi,130 milyon kredi kartı ele geçirildi.Sonra da sanırım Amerika Birleşik Devletleri yönetimi ele geçirilip Türkiye'ye katıldı.Öncelikle paypal bu kadar kolay heklenebilir mi?Doğru heklenmez diye bir şey yoktur.Ancak kolay kolay heklenmeyen sitelerin sayısıda bir hayli fazladır.

En kötü senaryo paypal heklensin,bilmem kaç bitte saklanmış kredi kartlarının şifreleri,şuan olmayan bir teknoloji ile çok kısa sürede çözülsün.130 milyon kredi kartından para çekmeye başlasınlar.Öyle bir çeksinler ki hepsinden aynı anda çekilsin keza yavaş yavaş çekerlerse diğerleri uyanır.Paypal devasa bir firma ama kendini sigortalatmamış olsun.Tüm paralar çekilsin,bizim 1000 ytl limitli para havaya uçsun.

Bu kadar çok şeyi başarabilirse benim kredi kartının limiti helali hoş olsun...

DincerAydogdu

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
113
Varsayalım böyle bir şey oldu. Biraz empati yapalım.

Paypal'ı heklediniz ve kart datası elinizde. En iyi senaryoyu düşünelim. Database'de hiç bir şey şifrelenmemiş.

Özetle elinizde bilmem kaç milyon tane kredi kartı datası var. Şimdi ne yaparsınız?

Muhtemelen bu kart datası ile yapacağınız en ufak gerçek işlem, en iyi ihtimalle bir kaç saat sonra kapınızın yerel polis tarafından kırılmasıyla sonuçlanacaktır.

Bir banka'dan sanal pos alıp bir api yazıp transaction almaya başlasanız yoğun transaction'dan sistem uyanıp hesabınız kilitlenecektir.

Kart datasını bir yolunu bulup rus vb. mafyasına satmaya kalksanız çok büyük ihtimalle canınızdan olursunuz.

Nereden bakarsanız bakın bir çıkar yol görünmüyor.

Ozcan

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
428
benim kartın kullanılabilir limiti :=) 60-70 i hiç geçmiyor zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...