İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Php Google Search - Hakkında Yardım Lütfen

H

hknylmz

Misafir
http://207.44.200.165/ara/?arama=arama

burda arama yapinca. türkçe karakterler bozuk çıkıyor + ileriki arama sayfalari 1-2-3-4-5. şeklinde çıkmıyor altta. Bunu nasıl düzeltebilirim.

Türkçe karakterler için alttaki düzeltmeyide yaptım.
'ie' => 'iso-8859-9',
'oe' => 'iso-8859-9'

yolte

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sadece ie ve oe kodlarını değiştirmen yeterli olmaz. Arama sonuç sayfandaki kaynak kodlara baktım meta bölümünede iso-8859-9 olması gerekir. Büyük ihtimalle bu yüzden karakter sonucu yaşıyosun. Kullandığın scriptte search results gibi bir dosya varsa bu dosyaya gerekli meta satırını eklersen sorun çözülür sanırım

2. soruna gelince arama sonucunda 1-2-3-4-5 gibi sayfa numaralarının çıkmamasının nedenide yine scriptteki search result dosyasında yaptığın bir hatadan oluşabilir. Eğer bu dosyada "get_page_numbers" gibi bir satır varsa ve sen bu satırın yanlışlıkla tamamını silmiş veya bir kısmı ile oynamışsan bu yüzden sorun yaşıyor olabilirsin.

H

hknylmz

Misafir
benim phpde sorun var heralde bi türlü halledemedim. sizdeki phpyi mesaja ekliyerek yollarmisiniz.

yolte "get_page_numbers" diyede bir satir bulamadim phplerde.

yolte

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hknylmz' Alıntı:
benim phpde sorun var heralde bi türlü halledemedim. sizdeki phpyi mesaja ekliyerek yollarmisiniz.

yolte "get_page_numbers" diyede bir satir bulamadim phplerde.

zaten get_page_numbers diye bir satır vardır demedim. Onun gibi fonksiyonel özelliği olan, yani arama sonucu sayfasına sayfa numaralarını çağıran bir php fonksiyonu olması lazım.

yolte

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
PHP:
   if ($result['startIndex'] >= $nr) {
     $t =  $result['startIndex'] - ($nr+1);
     echo "<p>
     <a href='$PHP_SELF?q=".urlencode($q)."&s=".$t."'>Previous 10 results</a> | ";
   }
    if (($result['estimatedTotalResultsCount'] > $result['endIndex'])
               or
               !$result['estimateIsExact'] )
         {
     $t =  $result['endIndex'] ;//+ 1;

echo "<a href='$PHP_SELF?q=".urlencode($q)."&s=".     $t."'>Next 10 results</a>";
   }
   }
   echo "</p>";

} else {
  echo "<p>Something wrong here !</p>";
}

}
?>

Bak PHPgoogleSearch.php dosyasında yukardaki bölümü bul. Aynen böyle mi yoksa değişmiş yerleri var mı?

S

Senbul

Misafir
Aynı problemi bende yasadım scripti direkt olarak servera yukledım gerekli bilgileri yazıp kurdum ;kodlarda bir değişiklik yapmadım aynı sorun cıkmıstı.Alt taraf yuklenmıyordu..

H

hknylmz

Misafir
yok mu bunun bir çözümü. Yapan arkadaşlar bu işin formülü nedir yardım lütfen.
Örnek: realist.gen.tr bu işi başarı ile yapmış bir arkadaş.

H

hknylmz

Misafir
evet Senbul un verdigi yer hakkıyla yapmış tamamlamış. çok güzel.

Haymac

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
SOAP/globals.php de en altta bu default encoding belirlenmiş elleşin biraz bunla :D

# supported encodings, limited by XML extension
$SOAP_Encodings = array('ISO-8859-1','US-ASCII','UTF-8');
define('SOAP_DEFAULT_ENCODING', 'US-ASCII');

bunla alakası olabilir, birde utf_8 encode var ona bakıyorum. Bakınca editlerim.

Haymac

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
Evet Galiba Şundan Yapıyor.
SOAP/globals.php el alt satırda
define('SOAP_DEFAULT_ENCODING', 'US-ASCII');

bunu UTF-8 yapalım deneyelim isterseniz. Benim deneme imkanım yok :(

H

hknylmz

Misafir
yardımların için sağol ama arkadaşım yine olmadı. Kafayı sıyırıcam karakter sorunundan başka altta ilerleme sayfalarına çıkmıyor buda sinir edici bir durum.

Haymac

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
Açıkcası iki coder arkadaş kurmuştuk o siteyi, neyi nasıl yaptık aklımda değil. Pek yardımcı olamıyorum ama bugun yarın yeni bir versiyon kurar deneriz.

C

CatakNET

Misafir
haymac kardeş ordaki kodu aynen ziple bizimle paylaş abii.
biz sana dua edelim..
aynı scripti http://www.e-atmark.com/search bu adreste buldum şimdi..
bakın derim burayada ...
ama en kolay yol haymacın kodu bize ziplemesidir. yada en azından nereleri değiştirmeliyiz onu anlatsın... Lütfen Haymac Kardeş :D

S

Senbul

Misafir
Evet olmadı malesef alttaraf cıkmıyor :(
Haymac aynı scriptmi kullanılan script yoksa farklı bir seymi.Eger aynı ise sana zahmet yolayı ver su dosyaları yaw :D editleyip bizde kuralım sunuda kutulalım bu işkenceden :D
maile yollayabilirsen eger sana zahmet PlS info[et]senbul com

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.