İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

php + javascript ile anlık oy vermek

idea

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
varsayılan mysql veritabanı tablosu:
id (1) - puan (3) - zaman (04-07.03.2011) - kim (ali)

index.php de çıktısını şöyle alıyorum:
+ 3 07.03.2011 ali

şimdiiii.....

kullanıcılar index.php de + işaretine tıkladığında varsayılan 3 puanının sayfada hem 4 olmasını hemde veritabanına yazmasını istiyorum.

bu işlemi javascript ile yapmak istiyorum. ama alternatif programlama dili de olabilir. jQuery... falan..

yani kullanıcılar + işaretine tıkladığında veritabanının ve index.php nin son şekli şu olmalı:
id (1) - puan (4) - zaman (04-07.03.2011) - kim (veli)

sayfadaki çıktısı ise şöyle olmalı:
+ 4 07.03.2011 veli

nasıl yapabilirim? bir örnek verebilir misiniz? teşekkür ederim.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Her bir id'ye postala(ID_NUMARASI) şeklinde onclick bağlaman gerekiyor öncelikle. Jquery ile aşağıda fonksiyonunu yazdım. Daha sonra posta.php dosyasını oluşturman gerekiyor. Bu dosyaya $_POST['id'] olarak id numarası gelecek. Örnekte alert olarak ekrana bastım ben. Ama posta.php de yapman gereken id olan kayıdı 1 arttırmak ve yeni değerini echo ile döndürmek.

Daha sonra javascript fonksiyonunda dönen şeyi istediğin yere yazdırırsın. Bunun içinde tabi puanları da bir id ye alman gerekiyor.

Örneğin
<span id="puan-1">3</span> - TARIH - ALI

diyelim.

Buradaki değeri değiştirmek için gereken kodu da javascript'te comment edilmiş şekilde verdim.

Kod:
function postala(id) {

$.ajax({
   type: "POST",
   url: "posta.php",
   data: "id="+id,
   success: function(msg){
     alert(msg);
    // $('#puan-'+id).html(msg);

}
 });

}

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.