İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

PHP Liste Scripti

F

fatihhk

Misafir
Şöyle bir liste scriptine ihtiyacım var.

Kullanıcılar siteye girecek,Burada site adı:,site acıklaması:,site urlsi: bölümleri bulunan bir form olacak.
Buraya girilen bilgiler tek satırlı bir listeye aktarılacak ve listede her site;
Site Adı-Açıklaması Olarak Gözükecek.
üzerine tıklandığında ilgili siteye gidecek.

Sanırım buraya kadar kolay:)Şimdi gelelim asıl meseleye.
Listede bulunan herhangi bir siteye tıklandıgında tıklanan site listede bir üst sıraya çıkacak.Ve bunun bir şekilde sahte tıklama kontrolu yapılacak.

Boyle bir script çok mu zordur? Kolay mıdır? Ben yapabilirim diyen varmı?(Ücretiyle)

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hem çok basit hem kolay diyelim. Kategori oluşturulabilen ve kategori yönetimi olan birt script olacak. Listeleme olayı kolay zaten . En son tıklananı db'de saklayıp en üste alacak.

Yapardım ama iki gün içinde seyahat halinde olacağım. Bana sorarsan hazır bir script bul ve dediğin listeleme olayını ekle.

F

fatihhk

Misafir
Oncelikle mesajın için teşekkürler.
Peki sahte tıklamaları nasıl onleyecek?

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
fatihhk' Alıntı:
Oncelikle mesajın için teşekkürler.
Peki sahte tıklamaları nasıl onleyecek?
Bilgi vermek için söyleyeyim;
Tıklayan kişinin kişinin ip adresini vs alırsın ve bir yere kaydedersin(önerilen yer MySQL DB), Belli bir zaman aralığını esas tutarsın. Mesela bir(1) saat aralığını kontrol edersin, bir saat geçmeden aynı ip'den tıklamayı kabul etmezsin.

Başka yöntemler de kullanılabilir(session veya cookie) ama bu en kolayı ve en etkilisi.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Isteyen her turlu asabilir o olayi ama basit sekilde asilmayacak sekilde yaparsan database + cookie ile, cok kasmaz kimse gibi geliyor:)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.