İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ReklamAjans`a dur deme vakti

S

sevdik

Misafir
Arkadaslar 3-4gun oldu bu site iyinette reklami var sozumuz yok Sozum suna Uye oldum oylesine siteyi inceleyim diye Hergun 1mail geliyor ve cok aptalca mailler yok ozur diliyoruz yok prozessor(processor) u dogru yazamayan cocuk gibi her dk mail atan ve resmen 0-6yas grubu insanlarin yapabilecegi isleri yapan hostu dayanamamis bu ilgiye 10gb trafiik almistir Allah bilir Lutfen ya bu nedir adama mail attim ve hakliyim :

Lutfen ama lutfen yaptiginiz ise bir son verin.

Sitenize uyeyim ama kodlari dahi koymadim sadece turk internetini rezil ettiginizi soylemek istiyorum Suanda 5site sahibi ve onlarca sine tasarimcisiyim Ayrica Host isleriyle de ilgileniyorum

Turkcenizi duzeltin Sonra turkce site yapmayi deneyin Ben bir turk degilim Yugoslavya vatandasiyim ama turkcem sizden daha iyi

Prozessor degil Processor onun ismi turkce ismi de "islemci" uyelere yolladiginiz cocukca maillerden de bikmadinizmi?

Kendinizi Baskasinin Yerine Koyun Zaten kimse size guvenmiyor yeni bir sitesiniz Boyle sacma sapan isler yapmayin Mademki bir planiniz var bunu da gerceklestirebileceksiniz ? O zaman turkceyi iyi bilen birini ise alin Sonra bilgisayar parcalarinin ismini iyi ogrenin Ve makina degistiriyoruz yerine Madem hedefiniz buyuk bir server makinasi kiralayin 1000gb aylik trafik size cok bile gelir.

LUTFEN LUTFEN LUTFEN

TURK MILLETINI KANDIRMAYA VE TURK DILLINI BOYLE KOTU KULLANMAYA HAKKINIZ YOK.

Heraklitos

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
:D gözünüz aydın. delinin biri kuyuya taş atmış tüm webmasterlar atlamış....

>> Valla bunu forumdaki katılımcı biri duyursa idi inanırdım da...
>> Kimin ilk kez duyurdugu önemli , güven meselesi yani.. (kim ilkez duyurdu acaba)

GOOGLE HİZMET REKLAMLARI
" REKLAMAJANS İLK DEFA KİM TARAFINDAN DUYURULMUŞTUR" >> DIKLA

W

www_sozluk_net

Misafir
Bilgi : bu arada adam almanyada oturuyor olabilir cunki Prozessor almancada işlemci demek oluyor :)

W

www_sozluk_net

Misafir
cok agir yaklastiginida dusunuyorum. cunki 100% de belli almanyadan destekli bir firma veya site olduklari ve işlemciyede Prozessor demeleride bu yuzden normal.

adamlarin boyle birşey demeleri bence hiç sorun deil.

ki sen bile türkçe arasında mailler diye kullanmışsın, neden posta demedin ??? ki su zamanda bir çok kişinin agzında yabancı kelimeler ve bu da çok ve çok normal. adamında almanya tabanlı bir siteden attığı mailde prozessor yazmasıda pek muhim deil.

Boyle ufak şeylere dikkat etceğinize bence yapılan işe bakın.

adam hizmet vermese bu sefer hizmeti yok vs dersiniz ama guncellemelerden haberdar ediyor işte. ama sitenin db si çalışmazken eger size haber vermemiş olsa idi ve seninde sitelerinde olsa idi onun kodlari o zamanda derdinki adamlar çok dandik siteleri çalışmıyor.

en azından haber veriyorlar.

tamam uye olmadim ve bilmiyorum uyelikde haber listesinden çıkma seçenegi varmı onda birşey diyemem ama oda sorun deildir boyle yargılamak için.

ben uye olmadim sadece dışarıdan kontrol ettim. bulundukları host almanyada, buyuk ihtimal onlarda almanyadan ve en onemlisi adamlarin sponsorlari olarak gozuken firmalarda almanyadan firmalar.
yani normal.

S

SaveTargetUs

Misafir
Bence nerde oturursa otursun sitesi Türkçe ise ve Türk kullanıcılara hitap ediyorsa Türkçe yazmak zorunda... Ben güvenmiyorum üye olmadım.

W

www_sozluk_net

Misafir
bende güveniyorum demedim :) ama bu çok normal , televizyonda orada burada kullanılan türkçe malum. sokakta kullanılan, cafelere verilen, dukkanlara verilen isimler belli.

otobus mesela buna sen çok amaçlı, alttan kaydırgaçlı, çok oturaklı, götürgeç dermiydin ???

gerçek türkçeyi de burada ne kadarı kullanıyor bilmiyorum. türkçeden kasıt herkesin dilinde konuşmak sa o adamın yaptıgı pek sorun deil derim ki, google de bile bir çok sorun bulunuyor ama kimse demiyor vay vay vay diye.

adam bu arada sitesinde türklere hitap ediyor diye türkçe yazmak zorunda deil, türkçe yapmalı, yani o bir zorunluluk deil. isteyen alir hizmetini.

bu arada sevdik arkadasim. senin sitende her gelene sitemizi anasayfaniz yapin penceresini açtirmanda pek yakışıyormu bilmiyorum. adam surekli mail atıyor diye kız. sen hergelene istek dışı anasayfanız yapın penceresi çıkart. ayıp ayıp :p

S

sevdik

Misafir
slm

sozluk.net arkadasim beni tanımadıgın belli herhalde

1. Sevdik.net eski sitemdi sattım ama kullanıcı adım eski oldugundan "Sevdik" ismiyle yazıyorum.
2.Ayrica "mailler" yazıyorum çünkü ben böyle alıştım Türk değilim bunu da belirteyim Yugoslavım.
3.Eğer bir kişi veya kişiler bir site açarken bir hedefleri varsa planlari varsa bunlari düzgun yapmalari gerekir.

Adam site açmış parası varya iyinete reklam vermiş sazan çok bu durumda hemen uye olmuşlar. Adamlar daha hostu bile ayarlıyamamışlar /yurtdışından gelecek tıklamaları düşünmemişler /sitenin birçok yerinde imla hataları,devrik cümleler/ Almanyada oturuyorsa almanca site yapsın O zaman yada oturup doğru duzgun yapsınlar Bu sitede büyük bir ihtimal ile paraları da ödeyemiyecek üyelere

Adamın büyük bir ihtimal ile birileri aklına girmiş böyle yapalım türkiyeden para kazanırız gibisi gurbetçi ya parası da var yatırmış O zaman bende yapayım Para bulim 9senedir tr de yaşıyorum yugoslavcanın yarısını unuttum Gideyim devrik dilimle yapim bir site orda gelin üye olun para dağıtıyorum Yapsam Sence Tepkiler Ne olurdu?

Hiçbir zaman kimseyi karalamak,kötülemek,küçük düşürmek için yazı yazmam burda ama bu reklamajans.net türk internetini ve türk dilini resmen rezil ediyor Arkalarında sadece Parasını peşin almış iyinet admin var

Herkese Sevgiler Saygılar

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ya arkadaşlar birbirinizin kelime yanlışlarınımı çıkarıtıyorsunuz. yapmayın allah aşkına. burası internet herkes istediği gibi konuşur yazar. böyle ufak tefek şeyleri büyütmeyin.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
sevdik' Alıntı:
Arkalarında sadece Parasını peşin almış iyinet admin var

sevdik, bilmedigin konularda biliyormus gibi mesajlar yazma.
Eger varsayim yapiyorsan "bence", "tahminen" gibi kelimeler kullan.
Yazdigin yazinin senin sorunlulugun oldugunu unutma.

M

malumu ilam

Misafir
Sahip olunan etnik kökenle ve yasanan ülkeyle olusturulan sitenin dili arasinda bir bag mi var, yahut bunun kurallari mi var, ya da siz mi koyuyorsunuz bu kurallari?

Siz ceyrek türkcenizle kendinizde türkce siteler yapabilme ve baska siteleri elestirme hakkini görebiliyorsaniz, diger sitelerin ne dili ne de icerikleri hakkinda böyle yorumlar yapabilmelisiniz. Yani önce aynaya bir güzel bakmalisiniz. ;)

Eger yardimci olmak istiyorsaniz gördügünüz yanlislari dostca ve webmaster dayanismasi uyarinca yumusak ve saygili bir üslupla dile getirirsiniz.

Ayrica reklamlar konusundaki önyargili tutumunuz da cok itici. Kendinizin yahut yakin cevrenizin bu siteyle ilgili kötü bir deneyimi olmus ise bunu paylasmaniz normal hatta gereklidir. Ancak bir müneccimlik merakiyla bunu yapmaniz hic hos degil.

W

www_sozluk_net

Misafir
malumu ilam'a katiliyorum.

sevdik arkadasa gelince, senin siten deilse sevdik.net'i infondan kaldirabilirsin. ben senin infona gore yorum yapiyorum ve sen hala benim demek istedigimi anlamis deilsin.

adam sana turkce site yapmak zorunda deilken yapti, ingilizcede yapabilirdi. sen gidip uye olmak zorunda deilken, oldun ve olunuyor. adamin emegi var ortada, sen istesende istemesende ve sen bu emege saygisizlik yapiyorsun. adamin zorunlulugu sana 100% turkce siteyle karşına cikmak deil. adamin hatta hic bir zorunlulugu yok (internet ortamında eğer kendisi bir yerlere gelmek istemiyorsa), kendi kurallarinin disina cikmaktan baska. sadece yapmali diyebiliriz. emir cümlesi olmamalı. ama sen zorunlusun eger o siteye uye oluyorsan, katlanmaya. o siteden para kazanmak istiyorsan sorunlari goz ardi etmeye.

ha istemiyorsan kullanmazsin olur biter.

2.Ayrica "mailler" yazıyorum çünkü ben böyle alıştım Türk değilim bunu da belirteyim Yugoslavım. diyorsan eger adamin da prozessor yazmasina birşey diyemezsin, o da onun alışkanlıgı olabilir ve eğer ki sen bunu dersen bu sefer ben sana diyebilirim senin yanlış olduğunu. bir de demişsin "belirteyim ben yugoslavım". biz sana ayımcılık yapsak iyi mi olurdu, veya git yugoslav forumlarında yaz desek iyimi olurdu (bunu surekli dile getiriyorsun. senin bir ayrılağın veya bir eksikliğinmi olmalı bu sebepten dolayı. bence olmamalı ve doğrusu da bu dur diye düşünüyorum). bunu dememeliyiz cunki biz beraber yaşıyoruz. beraber birşeyler ogreniyoruz ve ben senin nasıl mail yazmana birşey demiyorsam sende o adamin prozessor yazmasina birşey diyemezsin. yorum yap tamam ama bunu adamın yapmak zorunda oldugu birşey veya yapmamak zorunda olduğu birşey olarak deil, duzgun yazılabilirdi gibi.

bilmem demek istediğimi anlatabildimmi !!!

wasGer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mailler yerine postalar veya email için elektonrik posta diyen oran belki 1%. şahsen görüşümdür. ondan dolayı mailler denmesi normal ve doğrudur bence. her ülkede öyle çünkü email kelimseini türkler diil ingilizler (ABDliler) bulmuş olmalı ki email denilyor ve eposta denilmiyor

drstranger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
reklamajans sayet iyinete reklam verdiyse gercekten güzel bir akıl :) tebrik etmek lazım adamları aslında ben öyle düsünüyorum.
dil konusunda ise tartısmaya girmeyecegim, kelimeler konusu degilde eger devrik cumleler kullanılmıssa, gercekten bunu duzeltmeleri kendi faydalarına olacaktır diye dusunuyorum.

W

www_sozluk_net

Misafir
drstranger' Alıntı:
reklamajans sayet iyinete reklam verdiyse gercekten güzel bir akıl :) tebrik etmek lazım adamları aslında ben öyle düsünüyorum.
dil konusunda ise tartısmaya girmeyecegim, kelimeler konusu degilde eger devrik cumleler kullanılmıssa, gercekten bunu duzeltmeleri kendi faydalarına olacaktır diye dusunuyorum.

aynen katılıyorum, faydalarına olacaktır ama tabi yapmazlarsa onlarin bileceği iş :)

wasGer' Alıntı:
mailler yerine postalar veya email için elektonrik posta diyen oran belki 1%. şahsen görüşümdür. ondan dolayı mailler denmesi normal ve doğrudur bence. her ülkede öyle çünkü email kelimseini türkler diil ingilizler (ABDliler) bulmuş olmalı ki email denilyor ve eposta denilmiyor

doğru, bende e-mail olarak kullaniyorum ve bir cok kişinin de onu kullandığını görüyorum. ama buna gosterilen esneklik diğer diğer kelimelerede gösterilebilir :p ha derseniz ingilizce genel bir dil, o dilden alinmasi normal, almanca da genel deil. ona da soyliyecegim var, almanca ingilizceden eski ve ingilizceye de bir çok kelime eski almancadan gelmekte. :)

neyse benden bu kadar :) anlaşıldım umuyorum...

S

sevdik

Misafir
slm

ilk once iyinetadmin e soyluyorum soylediklerimin arkadasindayim ben yazdim ben soyledim yanlisimi duzeltmissiniz .

sozluk.net ise sana diyebilecegim su :

http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=10958 bu konu ilk acildiginda ben ilk sayfada yazmistim ve kotulemek icin degil sadece fikrimi soylemistim gecen 3-4gun icinde deneyimle konusuyorum boyle "ortaklik sistemi" kurulmaz iyinete reklam vermekle olmuyor bu isler eger bu kadar basit olsaydi bende her ise atlardim yapardim.

Isini dogu yapana duzgun yapana lafimiz olmaz Basimizin tacidir. Ama bir is yanlis ve eksik yapiliyorsa her zaman soylerim 1ay gecsin gorecegiz bu sitenin ne oldugunu kullandigim kelimlerde cok yanlis vardir ama ben bunu sohbet amacli kullandigim icin kusuru olamaz tartisilmaz Adam siteye yazmis hemde birden cok yanlisla / host sorunu ile / dusunulmeyen tiklama ile / ortaklik sistemi kurulmaz.

Bu arada belirteyim soyledigim sozler benim ve arkasindayim

drstranger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sevdik, çok sinirleniyorsun be usta :p haklısın tabiikide... napcen sen adamları, boşver yaw. :)

W

www_sozluk_net

Misafir
merak etme, herşey okadar basit bu internette :p

kullandigim kelimlerde cok yanlis vardir ama ben bunu sohbet amacli kullandigim icin kusuru olamaz tartisilmaz

çok ta mütevazısın bu arada :)

KerneL32

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ALINTI "Arkadaslar 3-4gun oldu bu site iyinette reklami var sozumuz yok Sozum suna Uye oldum oylesine siteyi inceleyim diye Hergun 1mail geliyor ve cok aptalca mailler yok ozur diliyoruz yok prozessor(processor) u dogru"

Proccessor yazsa idi ne diyecektin ? Yine Turkce mi yazsin diyecektin. Anlamiyorum bu tarz dusunceyi. Yani bazi kelimeleri getirip turkceye kaliplastiriyorsunuz sonra da kalkip adami turkce yazmadigi icin itham ediyorsunuz. Adam zaan altinda kaliyor belki burayi bile bilmiyor. Belki bu mesaji hic bir zaman gormeyecek. Biriniz de davet edin gelsin cevap yazsin sorulariniza. Neden bunu hic dusunmediniz ki ?

h4x0r

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
KerneL32' Alıntı:
ALINTI "Arkadaslar 3-4gun oldu bu site iyinette reklami var sozumuz yok Sozum suna Uye oldum oylesine siteyi inceleyim diye Hergun 1mail geliyor ve cok aptalca mailler yok ozur diliyoruz yok prozessor(processor) u dogru"

Proccessor yazsa idi ne diyecektin ? Yine Turkce mi yazsin diyecektin. Anlamiyorum bu tarz dusunceyi. Yani bazi kelimeleri getirip turkceye kaliplastiriyorsunuz sonra da kalkip adami turkce yazmadigi icin itham ediyorsunuz. Adam zaan altinda kaliyor belki burayi bile bilmiyor. Belki bu mesaji hic bir zaman gormeyecek. Biriniz de davet edin gelsin cevap yazsin sorulariniza. Neden bunu hic dusunmediniz ki ?
Biliyor biliyor, bilmese reklam vermez :)

G

guajira

Misafir
www_sozluk_net' Alıntı:
sen bile türkçe arasında mailler diye kullanmışsın, neden posta demedin ??? ki su zamanda bir çok kişinin agzında yabancı kelimeler ve bu da çok ve çok normal. adamında almanya tabanlı bir siteden attığı mailde prozessor yazmasıda pek muhim deil.

Posta öz be öz Tükçe bi kelime dimi? e-mail demeyin elektronik posta deyin. Öz türkçemizi kullanalım:) Bence hiç bi farkı yok 2 side kullanılsın. Siz şimdi e-maile karşı çıkıyorsunuz. Vakt-i zamanında da birileri elektronik kelimesine karşı çıkmıştır muhtemelen. dilin değişimini asla engelleyemezsiniz arkadaşlar. Sadece yavaşlatırsınız o kadar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5