İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sitenizi DMOZ'a Önermeden Bu Bölüme Bakınız.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Merhaba arkadaşlar.

DMOZ bildiğimiz gibi önemi yüksek ve sitelerimiz için büyük derecede önemli yer'e sahip bir ekstra açık dizin projesi.Fakat herkes DMOZ'a kabul edilmiyor,yönergelere uyulmuyor.

Siteniz'i DMOZ'a önermeden buraya gerekli bilgileri yazın ve ben başta olmak üzere DMOZ yönergelerini bilen arkadaşlarımız burada değerlendirme yapıp doğru şekilde yönlendirecekler.

Site Adresi:
Site Başlığı:
Site Açıklaması:
Site Kategorisi:
Sitenizi Önceden Önerdiniz mi:
Sitenizin İçeriği hakkında bilgi:
Başvurduğunuz Kategoride Editör var mı:

son_nefes63

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Site açıklaması kısımları için birkaç örnek vereyim:

1. Düğün organizasyonu firmalarının adres ve iletişim bilgilerini içeriyor.
2. Düğün organizasyonu firmalarının adres ve iletişim bilgilerini sunuyor.

DMOZ'da açıklama kısımına yazacağınız cümlede yüklemi koymayı ihmal etmeyin. Editörler tarafından en çok kullanılan yüklem ise "içeriyor" ve "sunuyor" dur. Cümleyi mantıklı bir şekilde (Sitenin ana temasını betimleyen şekilde) kurup bu iki yüklemden birini kullanarak bitirirseniz, site açıklaması bölümünü doğru bir şekilde yaptığınızdan emin olabilirsiniz.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
İstersen 40 takla at eklemiyolar. Ya editör o kategoriye sadece kendi sitelerini ekliyor, ya da editör olmuş ama 10 yıldır kategoriye uğramamış. Ama 1000 dolar versem 500 defa ekletmiştim.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
İstersen 40 takla at eklemiyolar. Ya editör o kategoriye sadece kendi sitelerini ekliyor, ya da editör olmuş ama 10 yıldır kategoriye uğramamış. Ama 1000 dolar versem 500 defa ekletmiştim.

Bu söylediğinize uygun editörler mutlaka vardır, sonuçta herkes insan. Fakat tüm editörleri aynı kefeye koymak mantıksız ve önyargı dolu bir yanlış.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Bu söylediğinize uygun editörler mutlaka vardır, sonuçta herkes insan. Fakat tüm editörleri aynı kefeye koymak mantıksız ve önyargı dolu bir yanlış.

Zaten hepsi için söylemiyorum ama çoğu ya para istiyor yada kategorisiyle hiç ilgilenmiyor uzun zamandır sisteme girmiyor bile.

Blogumu ekleyemiyorum bi türlü. Ama ordaki bütün siteleri 10la çarpar 50ye böler..

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Burada atay ile aynı düşünüyorum. Her ne kadar Gökhan'ın vurgulamak istediği gibi yöneticiler olsa da düzgün insanlarda olduğunu düşünüyorum.

Mesela kaliteli bir sitemi 2 yıldır dmoza uygun kategoriye ekletemiyorum. Ama başka bir kaliteli sitem açılalı 2 hafta olmasına rağmen başvuru sonucunda dmoza kaydettirmeyi başardım...

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Zaten hepsi için söylemiyorum ama çoğu ya para istiyor yada kategorisiyle hiç ilgilenmiyor uzun zamandır sisteme girmiyor bile.

Blogumu ekleyemiyorum bi türlü. Ama ordaki bütün siteleri 10la çarpar 50ye böler..

Eğer sizden daha önce bir editör para istemişse kayıtlarını alın ve dmoz üzerinden kayıtlarla beraber şikayet edin, direk işleme alınacak ve gereği yapılacaktır.

Ayrıca, bir editörün bölümüyle ilgilenmemesi sitenizin incelenmediği anlamına gelmez. Greenbus yetkisinde de birçok editör vardır, bu editörler kategori sayfalarında editör olarak gözükmez fakat düzenleme yetkileri vardır. Ayrıca, her kategoriye, o kategorinin bir üst kategorisinde ki tüm editör ve greenbus yetkili editörler müdahele edebilir.

Bu sebeple, bir editör bölümü ile ilgilenmezse belki biraz geçte olsa elbet bir editör o bölümün onaylanmamış istekleri ile ilgilenir.

Ayrıca, herkesin malı kendine tatlıdır. Sizin bloğunuz bilemiyorum neyi neyle çarpıp neye bölüyor ama emin olun hiçbir editörün size veya sitenize şahsi bir işlemi yoktur. Eğer birden çok kez ekleyip yinede olumsuz sonuçla karşılaştıysanız demek ki bloğunuz yeterli görülmemiştir.

Ek bir not: Editörler sadece gelen istekleri incelemez, aynı zamanda webde dolaşarak bölümlerine eklenebilecek yeni siteler arar ve uygun gördüklerini eklerler. Dmoz'a eklenmek için illa ki başvuru yapılmasına gerek yoktur.

Örnek: http://forum.iyinet.com/dmoz-ve-dizinler/114309-inanamiyorum-biri-sitemi-onermeden-eklemis-d.html

son_nefes63

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ekledim bir kere adam siteye girmiş çıkmış kabul etmemiş. www.istdo.org bunu ekledim bunu bile kabul etmediler o kategorideki editörün kesin kendi siteleri var o içerikle ilgili...

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
@son_nefes63

Oranın editörü yok,DMOZ'dan birisi gelmiş diyerek bakamayız bu işe.Siteyi önermişin beklemen gerekiyor.Bekleme süresi fazla olduysa ''Adres Güncelleme'' var oradan güncelleme gönderebilirsin.

Birde buraya siteni öner.

kolay gelsin.

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
Geçtiğimiz günlerde kategori editörü olmayan bir kategoriye bir sitemi önerdim. 3. gün eklenmiş mi diye kontrol ettiğimde sitenin eklendiğini gördüm.

Evlenmeden önce DMOZ'da uzun süre editörlük yapmış olmama rağmen böyle bir şeyin pek mümkün olacağını düşünmüyordum.

son_nefes63

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Siteyi Kabul Etiremedim Gitti.
Wp Statpress kullanıyorum dmozdan bir giriş var ama sonuç yine aynı :S bi türlü ekletemedim gitti site çöplük sitede degilki

BlogKaan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Dün yada önceki gün site ekleme talebinde bulunmuştum.
Kategorilerden ve açıklamalardan ( harf küçük-büyük ilişkisi ) dahil herşeye dikkat ettim.
O bölümdeki tanıtımları inceledim ama nafile.
bugün http://editors.dmoz.org/editors/editunrev2.cgi siteme bir giriş yapılmış ama reddetmişler sanırsam..

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
@blogkaan

''yetersiz içerik'' sebebi ile...eğer siteni şuanda yeterli içeriğe ulaştığını düşünüyorsan ve özgün yazılarsa soyisim,isim şeklinde soyismin k ile başlıyorsa k kategorisine öner.soyisim ne ile başlıyorsa artık.kolay gelsin ;)

Zafer84

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
4
Site Adresi: www.btd.org.tr
Site Başlığı: Birleşik Taksiciler Derneği
Site Açıklaması: Dernek tüzüğü, yönetim, ilçe sorumluları, duyurular, faaliyetler ve paylaşım amaçlı forum bölümü bulunuyor
Site Kategorisi: World/Türkçe/Toplum/Dernekler/
Sitenizi Önceden Önerdiniz mi: Hayır
Sitenizin İçeriği hakkında bilgi: taksiciler derneğinin sitesi
Başvurduğunuz Kategoride Editör var mı: Evet Üç editör var(Son güncelleme:14.09.2009)

Üç gün önce bu şekilde başvurdum kabul edilme ve reddedilme olasılığı nedir, Başvurumu uygun buldunuzmu, varsa eksiklikleri nelerdir.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
@zafer

eksiksiz şekilde doldurmuşsun,başvurunu yapabilirsin.kolay gelsin ;)

Zafer84

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
4
Görüşünüz için teşekkür ederim sayın Forza FB, Üç gün önce bu şekilde başvurdum. Sonucunu bekliyorum.

Taylan

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Dmoz=kankalar birliği
Ne kadar çok kanka , o kadar çok kategori ve site..
Yada $ € tl

Zafer84

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
4
Site Adresi: www.btd.org.tr
Site Başlığı: Birleşik Taksiciler Derneği
Site Açıklaması: Dernek tüzüğü, yönetim, ilçe sorumluları, duyurular, faaliyetler ve paylaşım amaçlı forum bölümü bulunuyor
Site Kategorisi: World/Türkçe/Toplum/Dernekler/
Sitenizi Önceden Önerdiniz mi: Hayır
Sitenizin İçeriği hakkında bilgi: taksiciler derneğinin sitesi
Başvurduğunuz Kategoride Editör var mı: Evet Üç editör var(Son güncelleme:14.09.2009)

Üç gün önce bu şekilde başvurdum kabul edilme ve reddedilme olasılığı nedir, Başvurumu uygun buldunuzmu, varsa eksiklikleri nelerdir.

World/Türkçe/Toplum/Dernekler/
Son güncelleme: 16 Ekim 2009 Cuma, 22:52 PT

Sitemi önerdiğim katagori düzenlemeden geçmiş, listeye baktım eklenmemiş sitemiz, değerlendirmeye alınmamış olabilirmi, yoksa kabul edilmedimi.
kabul edilmediyse ne önerirsiniz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.