İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

SURKENTHOST mahkemeye veriliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
I

indeksler

Misafir
Arkadaşlar,

Normalde iyinet.com forumlarını takip eden bir insan değilim. Mahkeme için internet üzerinde araştırma yaparken bu forumlarda isimlerine rastladım (surkent'ten kendisi için domain ve hosting aldığım arkadaşım uzun süredir mesleğini fiilen icra etmemesine rağmen bir avukat ve bu adamları "dolaylı gasp", "sahtecilik" ve "hak saldırganlığı" suçlarından "hizmetten men" ve "firma ismi feshi" isteğiyle mahkemeye veriyor; hem de yanlızca 50 YTL için. Ancak gerçek şu ki bu adamların herkesten 30-50 çarpa çarpa piyasayı feci şekilde dolandırdığını düşünüyoruz. Bu sebeple surkenthost ve "sözde" yetkilileri hakkında elimizden geldiğince kanıt toplamaya çalışıyoruz..)

Bu adamlara belki yüzlerce kez bizzat attığım elektronik postalar, MSN Messenger mesajları ve yaptığımız telefon görüşmelerinin hepsi sonuçsuz kalmıştır. Yatırılan parayı tamamen "gasp" eden ve vaad ettiği hizmetlerin hiçbirini yerine getirmeden müşteriden aldığı parayı hesabına geçirip kaçan bu "sözde" firmayı kuranların yasal olarak cezalandırlıması gerekmektedir.

Surkent ve yandaşları olan Mahsum Aktekin ve Kaan Aksu'ya açılacak dava konusunda yanımızda durarak bize destek olmak isteyecek ve surkenthost mağduru durumunda olan herkesi aramızda görmekten şeref duyarız.

Kendilerinden aldığımız indeksler.com domaini şu anda surkenthost tarafından gasp edildiği (domain parası ödendiği halde hakları gerçek sahiplerine hiçbir zaman verilmediği) için geçici olarak http://indeksler.byethost5.com adresinde tüm mağdurlar için bir yorum kısmı ve bir duyuru sayfası açılmıştır. Ziyaret edip yorumlarınızı bırakabilirsiniz; ancak lütfen doğru ve küfürsüz yorum bırakmaya özen gösteriniz. Mağdur site sahipleri banka eft/havale dekont örneklerini [email protected] adresine gönderebilirler.

Kısa süre öncesine kadar hostbul.net internet sitesinde yer alan ancak müşteri şikayetleri sebebiyle hostbul.net yönetimi tarafından haklı olarak siteden kaldırılan surkenthost.net bilgi sayfaları ve bu şirket için bizzat kendi müşterilerince yapılan olumlu olumsuz yorumların tüm kayıtları, tarafımıza gerekli yetkililerce toplu şekilde iletilmiştir. Görüşmelerimiz sonucu, bu yorum kayıtlarının sahiplerinin arasından 3 şahıs ile mahkemede yer alıp ifade vermeleri üzere gönüllü anlaşma sağlanmıştır. Şu an toplam davacı mağdur sayısı 4 kişi ve 1 kurumdur.

Ayrıca reverseIP kullanılarak tüm surkenthost site sahiplerine email veya telefon ile ulaşmaya çalışıyoruz. Bu uğraşımız tüm kayıtların tamamlanacağı ve davanın açılacağı tarihe kadar sürecektir.

Tekrar hatırlatıyoruz, açılmakta olan dava Türkiye'de bir ilk olacaktır diyebiliriz. Aynı konuda gelecekte açılabilecek diğer davalara örnek olması bakımından önemli bir basamak olduğunu düşünmekteyiz. Bu sebeple surkenthost
mağdurlarını bizimle iletişime geçmeye ve destek olmaya çağırıyorum.

Yasal yollardan hakkınızı arayın ve size saygı göstermeyip paranızı çalanları mahkemede yargılatın. Gasp edilen para miktarı ne kadar olursa olsun. Yanlızca 1-2 saatinizi ayırarak geleceğiniz mahkemede ifade verebilir ve hakkınız olanları kayıpsız bir şekilde geri alabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler.

- Mert Deviren-
[email protected]

MustiX

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
abicim yeter Allah aşkına
artık şu ismi görmek istemiyorum...

I

indeksler

Misafir
MustiX,

Konu ciddidir. Yasal olarak kanıt toplamak için heryere ilan bırakıyoruz. Sen de hak verirsin ki bu kadar insanın parasını gasp eden bir firmanın cezalandırılması, ileride aynı amaçlar ile hareket eden firmaların kurulmasını engellemek adına herkesin hayırına olacaktır.

Yani senin "bu ismi görmek istememe"nin kimseye bir faydası yok, tam tersine zararı olur.

Saygılar.

- Mert Deviren-
[email protected]

U

ultraturknet

Misafir
Hakim kafayı çatlatır gibi görünüyor bu davada, konunun uzmanı olmayan birinin tam olarak bazı şeyleri anlaması çok zor, iş bilirkişilere kalacak gibi görünüyor. MSN kayıtları ve e-maille yapılan yazışmalar delil olarak kabul ediliyor mu?

h4x0r

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hayırlı olsun

işiniz gerçekten çok zor bunlar profesyonel dolandırıcı

T

TurkWeb

Misafir
hayırlı olsunda, şimdiden söliyim ödeyeceğiniz paralar v.s. hepsi boşa gidecek hiçbir sonuç çıkmaz.. hele adam iflas verdiyse hiçbirşey yapamassınız bunu avukat arkadaşın bilmesi gerekir ama biz söylüyoruz neyse allah kolaylık versin. bu tür dolandırıcıların ortada gezmesi hoş değil ama türk yargısı bu konuda yetersiz kalcak.

ReksNet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Türkiye de sanal'ın kanunu varmı hiç bilmiyorum. Umarım bir sonuca ulaşırsınız.

sihirlinet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
parasızlıktan dolayı iflas ayrı şeydir dolandırmak çok farklı bişeydir arkadaşlar. bunların artık tck da hepsinin adı var. hiç meraklanmayın. öyle kolay değil herşey.

phiberoptic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
surkenthost firması devredildi. Daha önceden msn adresimde [email protected] adresi vardı şimdi ise bu adres hiç online olmuyor. VE beni [email protected] die birisi ekledi ve bu vatandaş surkenthost un kendisine devredildiğini söyledi. Ben kaan beye nasıl ulaşabilirim dediğim de ise Kaan Bey yok şirketin patronu artık benim dedi...
Anlayacağınız işler biraz karışık. Bu dava uzar gider....

bedavaonline

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
indeksler' Alıntı:
MustiX,

Konu ciddidir. Yasal olarak kanıt toplamak için heryere ilan bırakıyoruz. Sen de hak verirsin ki bu kadar insanın parasını gasp eden bir firmanın cezalandırılması, ileride aynı amaçlar ile hareket eden firmaların kurulmasını engellemek adına herkesin hayırına olacaktır.

Yani senin "bu ismi görmek istememe"nin kimseye bir faydası yok, tam tersine zararı olur.

Saygılar.

- Mert Deviren-
[email protected]

Bu forumda ve diğer forumlarda o kadar insan adamların dolandırıcı olduğu konusunda sayfalarca yazı yazdı.
Ama siz başınız sıkışınca, forumlara mesaj atıp destek istiyorsunuz.
Forumlarda ki insanların düşüncelerine, görüşlerine kulak verin.Hostbul reklamlarına aldanıpta host satın almayın!
Forumları, mahkemelik bir durum olmadan önce okuyun!

hostingyardim.com

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
bedavaonline' Alıntı:
Bu forumda ve diğer forumlarda o kadar insan adamların dolandırıcı olduğu konusunda sayfalarca yazı yazdı.
Ama siz başınız sıkışınca, forumlara mesaj atıp destek istiyorsunuz.
Forumlarda ki insanların düşüncelerine, görüşlerine kulak verin.Hostbul reklamlarına aldanıpta host satın almayın!
Forumları, mahkemelik bir durum olmadan önce okuyun!
Cok dogru.Son pismanlık fayda etmez.

I

indeksler

Misafir
bedavaonline,

Bize kalın harflerle "forumu okuyun!" derken siz bizim bıraktığımız mesaji dikkatli okumuyorsunuz. "iyinet forumlarını takip eden biri değilim" demiştim. Daha önceden takip eden biri olsaydım herhalde bu sözde firmadan hosting almazdım.

Bizim amacımız sesimizi duyurmak ve olabildiğince belge toplamak. Bunda kötü birşey yok.

Rahatsızlık verdiysek özür dileriz.

bedavaonline

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
indeksler' Alıntı:
bedavaonline,

Bize kalın harflerle "forumu okuyun!" derken siz bizim bıraktığımız mesaji dikkatli okumuyorsunuz. "iyinet forumlarını takip eden biri değilim" demiştim. Daha önceden takip eden biri olsaydım herhalde bu sözde firmadan hosting almazdım.

Bizim amacımız sesimizi duyurmak ve olabildiğince belge toplamak. Bunda kötü birşey yok.

Rahatsızlık verdiysek özür dileriz.

Ben senin mesajları gayet iyi anladım ama sen benim mesajımı anlayamamışsın.
"Forumlara başınıza bir iş gelmeden önce girmiş olsaydınız, daha tedbirli davranırdınız." diyorum ama sen "ben forumları takip etmiyorum" diyorsun.

Ben evime laminat parke yaptırmadan önce, çeşitli kaynak siteleri gezdim, bilgiler aldım ve almayı düşündüğüm laminat'ın kötü bir malzeme olduğunu öğrendim.
Bu belki sana biraz fikir verebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5