İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkçe Alan adınız yoksa, Alt Alan adınız ile Ücretsiz açın!

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Merhaba, bugün hiç gündeme gelmeyen bir konuyu anlatacağım galiba nereden geldiyse aklıma denedim ve işe yaradığını gördüm.

Bilindiği gibi Türkçe yani (türkçealanadı.com, kızılay.com) gibi alan adlarının satışları bir süre önce başlamıştı. Bu alan adları 25 TL civarında satışa sunulmakta şuan.

Türkçe isimin keyfine varmak için yeni domain mi almamız gerekiyor? Hayır. Çünkü zaten sizde varolan bir normal (onurvardi.com) gibi alan adına subdomain (alt alan adı) olarak Türkçe alt alan adı verebilirsiniz. Ben denedim şahsen oldukça haz veriyor :p

Şimdi kısaca nasıl yapacağınızı anlatayim.

- İlk önce IDN Çeviricileri sayesinde (türkçe) örneği ile belirttiğimiz alan adının ASCII karakterini Nic.TR'nin sitesinden öğrenelim. (subdomain açacağınız alan adının ASCII karşılığını öğrenmek için tıklayın)

- Oradan "türkçe" kelimesinin ascii karakterini "xn--trke-2oa7j" olarak öğrendik.

- Yani artık Hosting panelimizden "xn--trke-2oa7j.onurvardi.com" subdomaini açabilir tarayıcımızdan ise direkt olarak "http://türkçe.onurvardi.com" adresine girerek buraya yönlendiğini görebiliriz.

Yani sitelerinizde artık "ıhlamur" , "sağlık" , "hürriyet" , "kan dolaşımı" , " türkiye" , " türkçe " isimlerini kullanabilirsiniz.

Birden geldi aklıma anlatımla paylaşmak istedim. :D

Benim açtığımı hemen test edelim;
http://türkçe.onurvardi.com

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Çok birşey farketmiyor arkadaşlar, google bu harfler için zaten uzun yıllardır aynı etkiyi veren sonuçlar gösteriyordu ve yine birşey değişmedi, sadece xfn--2s gibi alan adını artık tam olarak gösterebiliyor ve tarayıcılarda bunu anlayabiliyor, tek değişen budur. Türkçe olması yada olmaması birşey değiştirmiyor.

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Çok birşey farketmiyor arkadaşlar, google bu harfler için zaten uzun yıllardır aynı etkiyi veren sonuçlar gösteriyordu ve yine birşey değişmedi, sadece xfn--2s gibi alan adını artık tam olarak gösterebiliyor ve tarayıcılarda bunu anlayabiliyor, tek değişen budur. Türkçe olması yada olmaması birşey değiştirmiyor.

Anladım peki şöyle sorayim, bunun negatif etkisi olur mu yoksa nötr mü?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.