İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Turkcell mahkemeye verdi...

P

PatlicamNET

Misafir
Web hosting ve alan adı hizmeti sunduğum bir arkadaş web sitesinde turkcell kullanıcıların bilgilerini çalmaya yönelik bir içerik yapmış.Toplu mail göndermiş ve Turkcell'den şu şu içeriği kazandınız lütfen *** siteye girip üye girişinizi yapın gibilerinden mail göndermiş sanırım.Turkcell bana email gönderdi lütfen hizmetinizi durdurun diye.Hizmeti hemen durdurdum ve turkcell'i aradım web siteyi yapan kişiye dava açılmış dendi.Fakat domain bilgilerinde benim adım var ve benim sunucumda barınıyor site.Eğer o arkadaş internet cafeden yaptıysa bu siteyi onu bulmaları imkansız.Eğer sabit bir yerden yaptıysa tabi tespit edilebilir.Kime dava açıldığı hakkında bana bilgi vermiyorlar.Site sahibi ise polise ifade verdim dedi.Benden domain bilgilerini istiyor kullanıcam diyor.Fakat turkcell ile görüştüm bence vermeyin dedi(tam emin degildi ikinci kez aradıgımda bi bayan ile görüştüm) bu kez arkadas domaini ver yoksa bu yönden seni mahkemeye veririm diyor.Ben domaini isimtescil'den aldım... Anlayacağınız karışık bir durum... Sizce ben etkilenirmiyim dava sonucu?
Not: Netdirektde sunucum ve illegal içeriğe kesinlike izin vermiyorum.Bu arkadaş hizmeti alır almaz yapmış siteadı.com/dd olarak sanırım daha sonra açmış tabi onu takip edecek kadar zamanım yok.

sonsuzhost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Domain whoisinde senin adın bile olsa sana zarar verecek bir olay olmadığın ı düşünüyorum bunun ancak bundan sonrada domainleri hiç bir zaman kendi adına kaydetme bırak müşterinin bilgileri olsun whoislerde

Ayrıca kesinlikle resmi bir firma ol özellikle spam açısından serverlarını sürekli kontrol altında tut serverından hangi hesap ne kadar mail gönderiyor takip et gerekiyorsa serverından herhangi bir hesaptan gönderilen toplu mailleri aç içeriğini incele nedir ne değildir diye

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
bende tam tersini düşünüyorum eğer aksi kanıtlanmadıkca sen suçlusun şu durumda... Dediğin gibi adam ulaşılmayacak bir yerden yaptıysa dava senin lehine biter

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Web hosting ve alan adı hizmeti sunduğum bir arkadaş web sitesinde turkcell kullanıcıların bilgilerini çalmaya yönelik bir içerik yapmış.Toplu mail göndermiş ve Turkcell'den şu şu içeriği kazandınız lütfen *** siteye girip üye girişinizi yapın gibilerinden mail göndermiş sanırım.Turkcell bana email gönderdi lütfen hizmetinizi durdurun diye.Hizmeti hemen durdurdum ve turkcell'i aradım web siteyi yapan kişiye dava açılmış dendi.Fakat domain bilgilerinde benim adım var ve benim sunucumda barınıyor site.Eğer o arkadaş internet cafeden yaptıysa bu siteyi onu bulmaları imkansız.Eğer sabit bir yerden yaptıysa tabi tespit edilebilir.Kime dava açıldığı hakkında bana bilgi vermiyorlar.Site sahibi ise polise ifade verdim dedi.Benden domain bilgilerini istiyor kullanıcam diyor.Fakat turkcell ile görüştüm bence vermeyin dedi(tam emin degildi ikinci kez aradıgımda bi bayan ile görüştüm) bu kez arkadas domaini ver yoksa bu yönden seni mahkemeye veririm diyor.Ben domaini isimtescil'den aldım... Anlayacağınız karışık bir durum... Sizce ben etkilenirmiyim dava sonucu?
Not: Netdirektde sunucum ve illegal içeriğe kesinlike izin vermiyorum.Bu arkadaş hizmeti alır almaz yapmış siteadı.com/dd olarak sanırım daha sonra açmış tabi onu takip edecek kadar zamanım yok.

Kullanıcıyı takibe alarak tüm bilgilerini öğreniniz (müşterinizin). Belirttiginiz gibi durum söz konusu ise kişi bunu nereden yapar ise yapsın Türkiye sınırları içerisindeyse bulunabilir.

Bu durumda sizin yapmanız gereken mevzu açıktır. Size karşı açılmış olan bir davayı aynı şekilde sizinde müşterinize açmanızdır. Tabi ki bu davayı Turkcell'e sorarak değil. Adalet sarayının bilgi işlemine giderek adınıza dava olup olmadığını öğreniniz.

İnternet tabanlı bir firma iseniz ve satış yaptığınız kişilere karşı sözleşmeniz yok ise bu konu hakkında bir çok pürüs ile karşılaşmanız an meselesidir.

İnternet cafelerden işlem yapmak. Ve oradan çıkıp gitmek artık o kadar kolay değildir. TK'nın çıkarmış olduğu yeni yasaları gözden geçirmenizi tavsiye ederim. (ilgili link : http://forum.iyinet.com/bilisim-huk...de-yayimlanan-ilan-internet-cafeler-icin.html) Şayet bu kişi internet cafeden işlem yaparak sizi ve firmanızı zor duruma düşürdüyse kendisinin bulunamaması halinde işlemi yaptığı cafe bu sorumluluğu üstlenmek zorunda kalacaktır.

Yalnız bunların hepsinin olabilmesi için sizin bir sabit sözleşmeniz. Birde firmanız olması gerekiyor. Bunlar yok ise bu konular hakkında ki davaların tek muhattabı sizsiniz. Arkadaşınızın(müşterinizin) sizi mahkemeye vermesi sizin yararınıza bir durumdur. Onu ulaşmanıza çok yardımcı olur. Bence bırakın versin.

Bu durumları gözden geçirerek. Hareket etmenizi tavsiye ediyorum.

ixus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Müşterinize ücreti karşılığında hizmet verip domaini kendi adınıa almanı zaten etik değil , bi kere zaten şifrerleri sizde domain onun adına olsa bir şey farketmez.
Şerefsiz Gökhan Durmaz adında bir dolandırıcı yüzünden 2 senedir uğraşıyorum domainleri kendi adına aldığı için. Adam batık ve ortalıkta yok.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Kimin ne dediği önemli değil, asıl önemli olan savcının ne diyeceği.
Bilişim polisini arayarak uygulanacak muhtemel durumları öğren ve bir avukata git.
Savcıya ifade vermeden önce bazı konularda kesin bilgi sahibi olursan ifade verirken fazla zorlanmazsın.
Savcılar tutturabildiği herşeyi suç sayabilirler. O yüzden çok hazırlıklı olmanı tavsiye ediyorum sana.
Domain bilgilerinde senin adın yazıyorsa sunucu sana aitse dava sana açılmıştır muhtemlen. Bu konuda bilişim polisiyle detaylı görüş ve bu bilgilere kesin ulaşmaya çalış.

P

PatlicamNET

Misafir
Yaklasık bir hafta oldu bana herhangi birşey gelmedi arkadaş ise pazar günü polislere ifade verdiğini söyledi.Dava açılsaydı bugune kadar gelmezmiydi bir yazı?

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
niye bekliyosunki sanırım bi umut :) gidip sorsana hazırlıklı olmuş olursun

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.